Sayfa 438/1312 İlkİlk ... 338388428436437438439440448488538938 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,497 - 3,504 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    2 senede x3 bazi yerlerde x4 yaptı, nereye kadar yükselecek?
    kira carpanları garip bir hal almaya başladı, kiraların takip edemediği artışlar ne kadar rasyonel.

bugün mevduata gerçek anlamda reel faiz verilsin, ev fiyatlarının anında gevşeyeceğini düşünüyorum. şu an parasını dolar ve tlde erimesine engel olmak isteyenlerin peşin alımları ile piyasa dönüyor fakat bi noktada kırılacak gibi geliyor.
    hocam bizi geçin sizce EU ve US ne zaman reel faiz verecektir.

iyimser tahminle 2023 başı denebilir ama enerji fiyatları böyle giderse 2024 gayet olası.

gerçek mi bilmiyorum amerikan devleti faizleri 2% te getirirse yıllık faiz ödemesi yıllık emekli maaşı ödemesinden fazla oluyormuş.

kısaca ufukta reel faiz ben göremiyorum.

TR de reel faiz kavramının içi boş zaten enflasyon çakma.

şu an mevduat faizi 40% olsun dolar alma fırsatı diye dolara saldırırım mevduat aklımın ucundan geçmez

2. Yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl konut yatırımını ağır eleştiriyordunuz.
     Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    ev almak enflasyonun bu derece hızlı ve yüksek olduğu ortamda en doğru yatırımdır. 1 sene önce ankara'da ev baktığım yerlerin şuan hayalini bile kuramıyorum. eğer enflasyon hızlı düşer faizler daha da inerse ev fiyatlarına bir sıfır ilave edin.

Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Yanlış hatırlamıyorsam geçen yıl konut yatırımını ağır eleştiriyordunuz.
    Doğru hatırlıyorsunuz. Zaten geçen yıl elimdeki mevcutla ev almış olsaydım şuan hala bu foruma yazıyor olmaz muhtemelen deniz kenarında zeytinli martinimi içiyor oluyordum. Büyük hesap hatası yapmışım.

4. Herkes nasil hep bi agizdan enflasyon cok yuksek artik konut gibi araclar prim yapacak demeye basladi? herkesin zaten bildigi bi yatirim aracini normal vatandasa yedirirler mi?

Bugun eksi sozlukte bile konut kredisi ile ev almak cok ovulur olmus( eskiden tam tersi idi)

Hisse senetlerindeki beklenti/gerceklesen meselesine benziyor, yani bi sirket super bilanco acikladiktan sonra oo bu sirket supermis diye hisse alanlar uzun sure zarar edebiliyor, asil kari eden o bilanconun iyi gelecegini onceden tahmin edenlerdi.

Ev olayini da biraz buna benzetiyorum.
    yuksek enflasyon goruldu, evler 6 ay oncesine gore bile muthis artti, simdi herkes trene binmek istiyor. Yine birilerine mali kilitliyor olamazlar mi?

Ayrica enflasyonist ortam hep boyle devam edecek mi? Hem dunyada hem trde baz etkisi ve emtia fiyatlarinin dusmesi ile bi bakmissiniz enflasyon yerlerde.

Hayir konut yatirimina karsi degilim (biraz sesli dusunuyorum sadece), aksine su an 1.29 ile konut kredisi kullanmak bedavadan biraz pahali gibi ama bedava peynir sadece fare kapaninda olur dusuncesi de aklimin bi kosesinde.

5.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    Doğru hatırlıyorsunuz. Zaten geçen yıl elimdeki mevcutla ev almış olsaydım şuan hala bu foruma yazıyor olmaz muhtemelen deniz kenarında zeytinli martinimi içiyor oluyordum. Büyük hesap hatası yapmışım.
    Geçen yıl konut tüm serveti ile ev alanların ilave kaynağı kalmadığı için onların da zeytinli martini içebileceklerini sanmıyorum
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Herkes nasil hep bi agizdan enflasyon cok yuksek artik konut gibi araclar prim yapacak demeye basladi? herkesin zaten bildigi bi yatirim aracini normal vatandasa yedirirler mi?

Bugun eksi sozlukte bile konut kredisi ile ev almak cok ovulur olmus( eskiden tam tersi idi)

Hisse senetlerindeki beklenti/gerceklesen meselesine benzetiyorum, yani bi sirket super bilanco acikladiktan sonra oo bu sirket supermis diye hisse alanlar uzun sure zarar edebiliyor, asil kari eden o bilanconun iyi gelecegini onceden tahmin edenlerdi.

Ev olayini da biraz buna benzetiyorum yuksek enflasyon goruldu, evler 6 ay oncesine gore bile muthis artti, simdi herkes trene binmek istiyor. Yine birilerine mali kilitliyot olamazlar mi?

Ayrica enflasyonist ortam hep boyle devam edecek mi? Hem dunyada hem trde baz etkisi ve emtia fiyatlarinin dusmesi ile bi bakmissiniz enflasyon yerlerde.

Hayir konut yatirimina karsi degilim, biraz sesli dusunuyorum, aksine su an 1.29 ile konut kredisi kullanmak bedavadan biraz pahali gibi ama bedava peynir sadece fare kapaninda olur dusuncedi de aklimin bi kosesinde.
    Yeni konut projelerne bakarsanız 1+1 evler bile 1 milyon. 3+1 evler 2-3 milyon. Konut fiyatları düşmese bile uzun süre fiyatlarda düşüş beklemiyorum. Sürekli göç alan bir ülkeyiz ve hala komşu ülkenin zenginleri için buradan ev almak hem ucuz hem prestijli. 0.64 0.82 0.99 faizler bence artık rüyamızda bile göremeyiz.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Geçen yıl konut tüm serveti ile ev alanların ilave kaynağı kalmadığı için onların da zeytinli martini içebileceklerini sanmıyorum
    15 yıl vadeli 1 yıl ödemesiz 0.64 den kredi aldılar. Ankara bağlıcada 300 bin olan evler şuan 2 milyon. 1.5 milyona bodrum kat falan anca alırsın.

8.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    15 yıl vadeli 1 yıl ödemesiz 0.64 den kredi aldılar. Ankara bağlıcada 300 bin olan evler şuan 2 milyon. 1.5 milyona bodrum kat falan anca alırsın.
    Fiyatlar konusunda haklısınız ama Martini konusunu bilemedim
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 438/1312 İlkİlk ... 338388428436437438439440448488538938 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •