Cenk BEY paylaşmış Hiçbirimiz burada yazdığımız kadar
>-ne bilgili
>-ne hassas
>-ne düşünceli
>-ne de donanımlı değiliz.
Twitter, insanın her şeyini abarttığı bir yer.
Cenk BEY paylaşmış Hiçbirimiz burada yazdığımız kadar
>-ne bilgili
>-ne hassas
>-ne düşünceli
>-ne de donanımlı değiliz.
Twitter, insanın her şeyini abarttığı bir yer.
Vob zaten zordu son aylarca daha da sıkıntılı oldu.
40 kontrat ile dönemiyorum..Anında fiyat hareket ediyor.Böyle giderse ben de bir daha bulaşmamak üzere bırakırım.
Hissede yılda bir kez 6 ayda %60-80 yapmak çok rahat.Global-bıst100 den sonra hisse seçimi önemli.
Temettü vs... hiç işim olmaz.
Sorun; sermaye yüksek olmalı ki, HEM 6-8 HİSSEYE YATIRIM YAPIP TATMİN EDİCİ KAR OLSUN.
Bakmayın bu seneye ,genelde bıst ile dolar ters orantılıdır.Sizin tl kazanç oranınız dolar kazanç oranını bile geçebiliyor.
Not ediyoruz;üstadların şiddetle önerdiği hisseleri.Onlar bıst100-global düşünmeden ALIN DİYORLAR.
BİLANÇO, F/K VS....hissenin yedi göbeğini araştırıyorlar ama BIST100 ü hesaba katmıyorlar...Misal BIST100: 1.700 OLSA HANGİ HİSSE DAYANABİLİR?
Birisi kan gurubuna kadar araştırmış: AYEN,DOHOL diyor...(kriterlerime uyuyor)
Baktım şöyle ,uygun ortamda olur dedim.Uygun endeks olsun ...UYGUN ALIM NE ZAMAN,İŞTE ALTIN SORU?
Ayen ,alın dedi takipçileri aldı.10 gördü..ama endeks çözülünce 8,40 oldu..oldu ya endeks 1.700 olsa bu hisse 6.00 olur....Ama endeks yükselirse bu hissenin daha hızlı gideceğini düşünürüm.
22 yıldır bıstteyim...Basit ama çok önemli olan şeyi yıllar sonra öğrendim: ENDEKSİ HESABA KATMADAN ASLA HİSSE ALMA.
Çünkü endekste bir yıkım olursa ,babanın şirketi bile yıkılır.![]()
Son düzenleme : ABKA; 23-02-2022 saat: 20:08.
Benim Viop da hiç işlemim olmadı ama yine benim anladığım bundan para kazanmak istiyorsan yerine göre bir süre yerinde oturup işlem yapmama üzerine kendini disipline etmelisin diye düşünüyorum
Fırsat geldimi çakıp geçeceksin ,her gün zıplayan birisi para kazanamaz gibime geliyor ,
not: eskiden iddiada sağlam maçlar gelince oynardım ve kazanıyordum ,bu aralar en son Tanzanya ligine oynamaya başladım ,tabi kaybetmekte kaçınılmaz oldu . Bu gün eskiye döndüm
ikinci not : en çok kızdığım grafik atanlar ,bunlar zaten peşinen kaybetmek için kendilerini proğramlamışlar
yarın yine güreş var..
vadeli de favorilerim pgs,tuprs,toaso... az,öz
Endeksin gidişatını kimse bilemez. Ancak doğru şirket seçimi ile endeksten bağımsız olarak kazanma şansın olur. Mesela endeks 2100 iken 10 liraya bir hisse alırsın endeks artmasa da hisse 20 lira olabilir endeks düşse de tekrar 10 liraya inmez.
Benim yıllardır gördüğüm endeksi hesaba katarak hisse yatırımı yapamazsın. Çünkü endeksin ne zaman düşeceğini bilmek imkansız. Ancak bir miktar nakit bırakabilirsin.
Yer İmleri