Sayfa 621/650 İlkİlk ... 121521571611619620621622623631 ... SonSon
Arama sonucu : 5196 madde; 4,961 - 4,968 arası.

Konu: VERTU - Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Cover13 Yazıyı Oku
    Sayın Horasanlı bildiğim kadarıyla bu şirketlerin halkı arzı ile ilgili spk başvurusu yapılmadı, sadece halka arz için niyet bildirisi yapıldı, en azından golive ve vektora da böyle olduğunu hatırlıyorum. Aldem çeliği bilmiyorum halka arz için resmi başvuru var mı.

Vertu yu bu şirketlerin halka arzı için tuttum bunca zaman, bir gelişme olmadı malesef uzun süre ve bugün elimdeki hisseleri sattım. Sonra baktım endekse göre yavaş kaldı 22.9 a sarktığında yarısını geri aldım. Yükselirken de kademeli sattım biraz kaldı elimde kuş kadar hisse (dünkü miktarın 1/5 i yaklasik) kötü zamanlama yaptım muhtemelen, sonuçta bütün hisseler çok düştü ve ben başka hisselere destek atmayı tercih ettim.

Sayın Cover13@

bu bahsettiklerimin dışında birde enda diye bir dev varki o ap ayrı bir hikaye ,bu enda 500 ortağı geçmesi sebebiyle halka açık statüde olması gerekiyor,enda da hem verusun hem vertunun bayağı hisseleri var,aralarında bir mahkeme süreci yaşandı,mahkeme vertu ile verusun lehine kararlar verdi , uzun bir süreç yaşandı burda en son endayı aradığımda bizde hazırlıklarımızı yapıyoruz kendimiz SPK ya başvuracağız dediler zaten SPK yada halka açık oldukları statüsünü kabul ettiklerini beyan ettiler,burdaki süreç tamamlandığında buradan müthiş bir gelir gelecek hem vertuya hem verusa ,çünkü onlarda ellerindeki hisseleri satıp çıkacaaklar diye biliyorum,zaten mahkemelşmede o yüzden olmuştu neticede yüzdük kuyruğuna geldik diye düşünüyorum buradan muqazzam bir katkı olacak elirlerinde tıpkı pamelde olduğu gibi bakınız pameli 1,80 kuruştan aldılar kağıt 100 liraları gördü ,yani bence bu enda işi tam bir atom bombası ,endayı araştırın oda deli karlar yazan bir şirket

2. Bu gelen 4 çeyrek kara rağmen yaptıgı hareket hayal kırıklıgı

3. Citi'nın malı da bitmiş

4. Şuracıkta biraz dikileyim..Belki uğurlu gelirim

5. tamam gelen bilanço çok güzel de verilen temettü çok az o yüzden böyle oluyor...açıkla 1 tl ve üstü temettü bak neler olacak...

6.  Alıntı Originally Posted by jtucker Yazıyı Oku
    Karın neredeyse tamamı fiktif, yani kağıt üzerinde.
    Bilançosu çok basit zaten, incelerseniz fark edersiniz. Özetle şöyle:
    2021 9 aylıktaki 631 milyon net karın 596 milyonu "Finansal yatırım değerleme karı".
    Bunun da çok önemli bir kısmı borsada işlem gören Pamel'den geliyor.
    Vertu dolaylı yoldan Pamel'in %40.32'sine sahip (faaliyet raporundan görebilirsiniz).
    Bu da yaklaşık 12 .44 milyon lot Pamel demek.
    Dolayısıyla Pamel'in değeri borsada 1 tl arttığında Vertu 12.44 milyon tl kar yazıyor (düşünce de tam tersi oluyor tabi).
    Pamel 31.12.2020'de 21.32 tl imiş. 3.çeyrek kapanışı 30.09.2021'de ise 48.76 tl.
    Vertu 2021 ilk 9 ayda Pamel sayesinde (48.76-21.32)x12.44 milyon=341 milyon tl kağıt üzerinde kar etmiş!

Yani Pamel'in borsa değeri şişince Vertu'nun karlılığa da kağıt üzerinde şişmiş.
    Ha bu arada Pamel'in PD/DD=24.2, son 4 dönem F/K=580! Sahip olduğu hidroelektrik santrallerin altında altın madeni de var sanırım

Bu kadar kar sonunda Vertu'nun kasadaki nakiti sadece 4 milyon tl.
    YTD
     Alıntı Originally Posted by jtucker Yazıyı Oku
    Vertu-Pamel'e benzer bir ilişki Gozde-Penta arasında da var. Orada da borsada işlem gören Penta'nın fiyatı şiştikçe, Gozde'nin karı şişiyor.
    Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı tipindeki şirketleri F/K ile değil PD/DD ile değerlendirmek daha doğru geliyor bana.
    YTD
     Alıntı Originally Posted by jtucker Yazıyı Oku
    Pamel'in yılsonu kapanışı 83 TL. Bu demektir ki Vertu'nun fiktif karı yılsonu bilançosunda daha da şişecek.
    YTD
    Gelen bilanço güzel derken sadece sayılara değil, içeriğine bakmalı.
    Kar hormonlu kar, Pamel'in borsa fiyatını şişirerek bunun ve Pamel'de hissesi olan diğer şirketlerinin net karlarını şişiriyorlar.
    Yoksa gerçek faaliyet karı olsa bu F/K'da şirket mi olur?
    YTD

7. bekliyoruz spekte bekliyor bakalım ne olacak....şu bilanço ile 30 tl üzerine atmalıydı...

Sayfa 621/650 İlkİlk ... 121521571611619620621622623631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •