Sayfa 64/719 İlkİlk ... 1454626364656674114164564 ... SonSon
Arama sonucu : 5748 madde; 505 - 512 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Sayın @Maslak1 kutu bazında 2020 yılı pazar payimiz %5.7 iken 2021 %5 e düşmüş. Sizce şirketin bir tercihimi bu yoksa pandemi kaynaklı ürün gamı nedeniyle mi?. İhracata gelecek olursak ülkemizin ilaç ihracatı 2021 de %3 civarında büyüdü şirketimizde ise ihracatta %6.5 buyume var . Bu veriler ışığında yurtdışında da pandemi etkisi ile daralma olduğu bu nedenle ihracatta ivme kaybı olduğu sonucu çıkarılabilir mi ?

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. temettü konusuna aşırı derecede odaklanıp, şunlar gözden kaçmaz umarım:
    1-Q1de sektörde devam eden güçlü büyüme (pandemiden çıkış)
    2-şirketin %60lık brüt kar oranına ulaşması
    3-yeni ürünler,
    4-biten yeni fabrika yatırımları: biyoteknoloji, yeni nesil onkoloji ilaçları: tesisler kullanıma alındıkça büyümeye katkıları...
    5-yeni ar-ge merkezi ve ar-ge kadrosunun 315ten 382ye çıkması
    6-12 tane yeni yerli molekül sentezledik.
    vb

3.  Alıntı Originally Posted by garipy Yazıyı Oku
    Sayın @Maslak1 kutu bazında 2020 yılı pazar payimiz %5.7 iken 2021 %5 e düşmüş. Sizce şirketin bir tercihimi bu yoksa pandemi kaynaklı ürün gamı nedeniyle mi?. İhracata gelecek olursak ülkemizin ilaç ihracatı 2021 de %3 civarında büyüdü şirketimizde ise ihracatta %6.5 buyume var . Bu veriler ışığında yurtdışında da pandemi etkisi ile daralma olduğu bu nedenle ihracatta ivme kaybı olduğu sonucu çıkarılabilir mi ?

sayın garipy,

pazar payı: 2021de satış kanlarına artan oranda DMO satışarı eklendiç. iqvia bbunu raporlamıyor ve bu satış her firmada yok.. bunu eklemden toplam pazar payı görülmez ama iqvia bunu raporlamıyor. oysa bu rakam 2020de çok küçük ya da yoktu..

bkz faaliyet raporu

"..........DEVA Holding ilgili dönemde Devlet Malzeme Ofisi'ne 56,2 milyon TL değerinde 13,0 milyon kutu ilaç satışı gerçekleştirmiş olup söz konusu satışlar IQVIA verileri içinde yer almamaktadır............."

pazar payına deva için bu rakam ve toplam pazar içinde muıadil rakam eklenmeli. bu olmadan pazar payında gerileme ya da artış var diyemeyiz.

zaten firma da bu handikapı yönetmek için bu notu yazmış:

ayrıca, firma bu yıl sıralamda 6. olmuş. geçen yıl 7. idi.

şöyle bir bilgimiz de var: Türkiey pazarı 2021de kutuda %9 küçüldü. deva ise kutuda %4 küçüldü ama bunun içimnde ihracat da var. ihrcat çok büyümedi. sanırım bu 2 bilgi ile birlikte (pazardan daha az küçüldük), pazar payının büyüdüğü tahmin edilebilir. sıralamamıızn yukarı gitmesi de buna işarettir.

ihracat: TR toplam ihracatı 2021de büyüme bakımından yavaşladı. konu benim de dikkatimi çekti. nedenini araştırmaya fırsatım olmadı. öğrendiğimde burdan paylaşırım. devayı anlamak için faydalı bir bilgi olabilir. belki de pandemi etkisidir. özellikle akut üürnlerde öyle bir durumn olma ihtimali olabilir; haklısınız.

4.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    temettü konusuna aşırı derecede odaklanıp, şunlar gözden kaçmaz umarım:
    1-Q1de sektörde devam eden güçlü büyüme (pandemiden çıkış)
    2-şirketin %60lık brüt kar oranına ulaşması
    3-yeni ürünler,
    4-biten yeni fabrika yatırımları: biyoteknoloji, yeni nesil onkoloji ilaçları: tesisler kullanıma alındıkça büyümeye katkıları...
    5-yeni ar-ge merkezi ve ar-ge kadrosunun 315ten 382ye çıkması
    6-12 tane yeni yerli molekül sentezledik.
    vb
    valla ortak ben temettü mevzusuna hiç bakmıyorum...bu yıl iyi niyet gösterisi olarak bir şeyler değişebilir mi diyordum, ama anladığım bu hakkı şirket satılana kadar kullanacaklar...bir de şunu diyebilirlerdi, yatırımlarımız var, bu yıl hiç temettü dağıtmıyoruz diyebilirlerdi..bahsettiğim iki durumda da şirket hissesi çok olumlu etkilenirdi.

bu durumda odaklanmamız gereken operasyonel sonuçlar..orada da ihracat biraz hayal kırıklığı oldu...ancak 2021'de ihracat pazarlarında önemli atılımlar yapıldı hem ruhsatlar alındı, hem de yeni yöneticiler atandı..bunun karşılığını 2022'de görebiliriz. umarım 2022'de en az %20 büyürüz ihracatta. ayrıca PH nin mesajında özellikle ihracata vurgu yapması önemli, bu nedenle 2022'de ihracatta patlama bekliyorum artık.

ciro olarak da, daha önce yazdığım gibi %70 e yakın bir büyüme bekliyorum...brüt kar marjını yeni ve pahalı ürünlerin katkısıyla %60 da tutabilirlerse harika olur...ağırlıklı jenerik ilaç üreticisi bir firma için bu oran herhalde sayılı firmada vardır.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5. @maslak1,

toplam pazar kutu sayısında 2,423 milyondan 2,600 milyona çıkmış (ivqa)..yani pazar %7,3 büyümüş kutu bazında..faliyet raporu 16. sayfa.

şunu da belireyim, düşük fiyatlı ürünlerden yüksek fiyatlı ürünlere geçiş olduğu için bu veriye çok önem vermiyorum ben..önemli olan tl bazında pazara göre ne yaptığımız..orada da 1 sıra yükselmişiz ama pazar büyümesi %29 iken biz %25 büyümüşüz.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul-Rize
    Gönderi
    2,127
     Alıntı Originally Posted by omerby Yazıyı Oku
    8.4.2021 de....net.. 0.85.krş. ödenmişti.
    Bu sene 1.35.krş.net veriyorlar.
    2020 yılı faaliyet döneminde; konsolide finansal tablolarımıza göre vergi sonrası 651.448.684 TL, Türk Ticaret Kanunu ve 213 sayılı
    Vergi Usul Kanunu’nun ilgili hükümleri çerçevesinde düzenlenen solo mali tablolarına göre 635.636.677 TL kâr elde edilmiş olup,
    Sermaye Piyasası Mevzuatı, tüm ilgili yasal düzenlemeler, Şirket Esas Sözleşmesinin 20.maddesi ve Şirketimiz kâr dağıtım politikasına uygun olarak; 2020 hesap dönemine ilişkin toplam dağıtılabilir net dönem kârının yaklaşık %3,14’üne(çıkarılmıs sermayenin % 10’una) denk gelen, 1 TL nominal değerli beher pay için brüt 0,10 TL (net 0,0850 TL) nakit kâr payına tekabül eden, birinci ve ikinci kâr payı toplamı brüt 20.001.929 TL tutarındaki kâr ile Şirket Esas Sözleşmesi ve ilgili yasal düzenlemeler çerçevesinde hazırlanan kâr dağıtım tablosuna göre diğer hak sahiplerine verilecek kâr 12.04.2021 tarihi itibariyle dağıtılmıştır.

2021 yılı karından da temettu olarak sermayenin %.15.i dagıtılacaktır. Yani dagıtılan oranda %.5.lik artış vardır.

7. Şöyle yorumlar var imtiyaz sahipleri alabilecekleri maksimum karı dağıtıyor ama c tipi hisselerle dağıtım oranı %3 civarinda ama kimse şunu düşünmüyorum c tipi hisseler içinde dağıtabilir karın çoğunu dağıtsa oda patrona gidecek sonuçta orada da %83 sahipliği var . Yani küçük yatırımcı karın %90 nin sadece %17 si oda 179 milyon yapıyor . Şirket agresif temettü dagitsa patron ve east pharma ya 1 milyar nakit çıkışı olur. Ozamanda zaten şirketin içi tamamen boşalmış olur.
    İmtiyaz konusunu savunduğum için yazmadım ama şirketin bu durumunu bilerek aldık ve herhangi bir sürpriz yok.

2021 de gayet kötü bir yıl geçirdi deva ve piyasada fazlasıyla cezasını kesti diye düşünüyorum. 2022 ilk aylarda iyi beklentiler yarattı. Türkiye ekonomisi 2022 de 2021 e nazaran büyümesi oldukça yavaşlayacak tır . Dünya ekonomisinde yavaşlama sinyali vermektedir . Az büyüyen Türkiye ve dünya piyasasında ilaç sektörü gıda sektöründen bile daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.

8. 60 dan fazla ülkede 930 ürün ruhsatı ve ekonomi Bakanlığı'nın markalaşma programına alınmasıda
    Gayet olumlu,

TA-1012 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 64/719 İlkİlk ... 1454626364656674114164564 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •