Originally Posted by
Maslak1
temettü konusuna aşırı derecede odaklanıp, şunlar gözden kaçmaz umarım:
1-Q1de sektörde devam eden güçlü büyüme (pandemiden çıkış)
2-şirketin %60lık brüt kar oranına ulaşması
3-yeni ürünler,
4-biten yeni fabrika yatırımları: biyoteknoloji, yeni nesil onkoloji ilaçları: tesisler kullanıma alındıkça büyümeye katkıları...
5-yeni ar-ge merkezi ve ar-ge kadrosunun 315ten 382ye çıkması
6-12 tane yeni yerli molekül sentezledik.
vb
valla ortak ben temettü mevzusuna hiç bakmıyorum...bu yıl iyi niyet gösterisi olarak bir şeyler değişebilir mi diyordum, ama anladığım bu hakkı şirket satılana kadar kullanacaklar...bir de şunu diyebilirlerdi, yatırımlarımız var, bu yıl hiç temettü dağıtmıyoruz diyebilirlerdi..bahsettiğim iki durumda da şirket hissesi çok olumlu etkilenirdi.
bu durumda odaklanmamız gereken operasyonel sonuçlar..orada da ihracat biraz hayal kırıklığı oldu...ancak 2021'de ihracat pazarlarında önemli atılımlar yapıldı hem ruhsatlar alındı, hem de yeni yöneticiler atandı..bunun karşılığını 2022'de görebiliriz. umarım 2022'de en az %20 büyürüz ihracatta. ayrıca PH nin mesajında özellikle ihracata vurgu yapması önemli, bu nedenle 2022'de ihracatta patlama bekliyorum artık.
ciro olarak da, daha önce yazdığım gibi %70 e yakın bir büyüme bekliyorum...brüt kar marjını yeni ve pahalı ürünlerin katkısıyla %60 da tutabilirlerse harika olur...ağırlıklı jenerik ilaç üreticisi bir firma için bu oran herhalde sayılı firmada vardır.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri