Sayfa 798/1019 İlkİlk ... 298698748788796797798799800808848898 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 6,377 - 6,384 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    1990 lardan daha FARKLI bir durumdayız...
    O dönemde Çiller, işin içinde çıkamayınca faturayı elinde TL tutanlar ödesin deyip parayı pul bile olamayack değerde devalüe etti.
    İşin sonunda herkes milyonla ekmek almaya başladı. Maaşlar 200 milyon vs. oldu...

Şimdi ise bu deneyime sahip vatandaş hiperenflasyondan daha önce dolara koşunca hiper devalüasyonun çözüm olmayacağını gören hükümetin tek silahı kalmıştı.

KKM devreye sokuldu.

Seçim öncesi venezuelle benzeri yüksek oranda enflasyon yaşamamak için seçime kadar geçici çözüm olarak TL yi dolara endekslemek zorunda kaldı.

Ancak tam saadet zincirinin çalışmaya başladığı dönemde savaş patlak verdi ve petrol fiyatları dış piyasada 2 kata çıktı.

Erken yapılan asgari ücret zammı ve elektrik+ akaryakıt+ doğalgaz fiyatlarına yapılan hiper zamlarla herşeyin maliyetini artırmaya başladı...

Artık bu geri dönülmez süreçte 2023 hazirandan önce iki şeyin mutlak suretle çalışması gerekir.

1-Dolar 14 ten 18-20 ye gitmemeli. (ben konuya MB nın kura endexli geri ödemelerinden endişe etmiyorum. Para basıp öderler) Kurda kontrol kaybedilirse 25-30 gibi KKM varken bile toparlamak mümkün olmayabilir.

2-Diğer yandan kur 20 olursa, 18 olduğundaki gibi birkaç ayda herşeyin fiyatı tekrar iki ye katlanabilir.

3-Kur patlarsa veya patlamaz ancak seçim öncesi piyasayı canlandırmak için enflasyonun artışına izin verilirse her durumda satın alma gücü düşecektir. 2023 ün ocak ayında ücretlerde bunu telafi zamlar yapıldığında enflasyon bu kez baz etkisinden yararlanamayıp tekrar yönünü yukarı çevirebilir.

4-TL mevduatçısı için her durumda faiz ne olursa olsun servetlerde erime olacağını kişisel olarak düşünüyorum.
    Iluzyon fiskiriyor.
    Para degil.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    90larda gayrimenkul bu kadar pahalı değildi. Faizler enflasyon ile uyumluydu. Eğer tekrar eski noktaya gelirse gayrimenkulde işe yaramaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Dogrudur.
    Tuik vardi.
    Faizler 5-10 puan reel idi..
    Yani enf 60 ise 70 faiz alabiliyorduk.
    Ucretli emekli enflasyon+refah payi seklinde gelir artisi saglayabiliyordu.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    tl cıleri kazıklıyor bunlar.ama anlıyamadı mevduatcı ne yazıkkı.
    Ben cok uyardim.
    Beni dinlemediler.
    TL bir iluzyondur sozumu anlayamadilar.
    Simdi bedelini oduyorlar ve daha da odeyecekler.
    Syg,

Dudu matematik bilmeyen toplumlar kazıklanır.çöker.gerçeği araştırmayan toplumlar kandırılırlar.her zaman uyanık olmak zorundayız.algılarımız acık.her seyı sorgulamalıyız.
    enayi olmamak için.

5.  Alıntı Originally Posted by kartel1 Yazıyı Oku
    Geçen aynısını bana sucuk kampanyasında yaptılar. Parasını ödeyip teslimatı beklerken biri aradı abi stok yok siparişi iptal edelim dedi, nasıl stok yok hala satılıyor bulun gelin dedim. 10. günün sonunda siparişi iptal ettiler. 3 defa müşteri hizmetlerine kayıt açtım lütfedip dönüş yapmadılar bende işi inada bindirdim ayın 24 ünde THH ye başvurdum. Şimdi onlar düşünsün. Ben çekirdeğimi aldım olacakları izliyorum.
    Sorun bir ürünü satıp,ödemesi tamamlandıysa müşteriye yok diyemezsin,stok kontrol denen birşey var,onu da sen değil yazılım yapıyor,internet üzerinden satacagın adeti belirlersin,bitince otomatık olarak sonlanır,bakkal dükkanı değil,milyon dolarlık magazalar.şimdi ben ürünü satın almış,ücretini ödediysem,o ürüne zamda gelse bana teslim edilmesi gerekli,sorun olur 2 gün geç teslim edersin onu anlarım da,aynı ürünü 2 gün sonra yuksek fiyattan satmanın adı bence farklıdır.Bir zamanlar böyle sözüm ona mütahitler vardı,bir daireyi 3 kişiye satarlardı,ne farkı var bundan,magazada yoksa depodan gönder.İntrenetten konser bileti alıp,koltuğunu seçiyorsun,15-20 yıldır yapılıyor,salona gidince sana yer yok deniliyormu,yada uçak biletini ve koltuğıunu satın alıyorsun,bir sorun çıkıyormu(çok istisnalar hariç)

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    tl cıleri kazıklıyor bunlar.ama anlıyamadı mevduatcı ne yazıkkı.

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sorun yok.
    Halk memnun.
    Milli iradeye saygi duyacaksiniz.
    Syg,

8. 8 mart salı günü,
    motorinde 1.44 tl
    benzinde 57 kuruş zam beklenmektedir.

bu zamlarla beraber motorin fiyatı 22 tl yi aşacaktır.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 798/1019 İlkİlk ... 298698748788796797798799800808848898 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •