temettü defteri kapanmış maalesef buradan bakabilirsiniz temettü yerine alper bey kendi şirketini satın alıyormuş ytd...
https://foreks.com/haber/detay/6226f...yatirim-menkul
temettü defteri kapanmış maalesef buradan bakabilirsiniz temettü yerine alper bey kendi şirketini satın alıyormuş ytd...
https://foreks.com/haber/detay/6226f...yatirim-menkul
ANALİZ - Anatolia Geneworks Analist Toplantı Notları(İntegral Yatırım Menkul) :
2022 yılı içerisinde Şirketin Bağlı ortaklığı olan Alpha IVD S.P.A’den Elif ve Alper Akyüz’e ait paylar
şirkete devredilecektir. Şirket söz konusu payları 5,5 Milyon Euro bedelle satın almayı planlamaktadır.
Satın alma gerçekleşene kadar temettü dağıtımı yapılmayacağı şirket yetkilileri tarafından belirtilmiştir.
Ortada bir yanlış anlaşılma var.
İntegral yatırım bunu kasıtlı mı yaptı bilmiyorum ama Anatolia Geneworks firmasının temettü dağıtımı ile alakalı alınmış bir karar yok ortada!!
Şirket satış işlemi yapılacağı için Alpha IVD firması herhangi bir temettü ödemeyecektir, bu satış işlemi bitene kadar ki bu çok normal bir karar. Anatolia ile ilgili temettü ödemesi olağan genel kurulun açıklanması ile birlikte kamuoyuna duyurulacaktır, yani tüm firmalarda prosedür budur!
Ayrıca ortada hem çok iyi bir kar hem de kasada duran nakit var. Neden temettü ödenmesin? Temettü ödenmeyecekse de bu temettü ödenmeme kararı büyük bir yatırım sebebiyle olur, bundan da yatırımcı olarak mutlu olurum.
Bugün bundan dolayı satış yediyse yazık olmuş satanlara.
Her ne olursa olsun gerçek şu ki şirket ketum. Herhangi bir aracı kurumun araştırma raporu yayınlanmasa ortakların paylarını şirkete satacağından kimsenin haberi olmayacaktı. 3 buçuk aydır hissedeyim , aldıktan sonra hiç satmadım, sonuç hüsran. bu 3.5 ayda 1 tane bie sipariş ile ilgili kap görmedim. Tamam şirket hızlı büyümüş olabilir covid 19 ile beraber ama ne zamanki büyüme bitti halka arz ettiler, biz de güvenip girdik. Bundan sonrası covid hortlamazsa bu şirketten bir cacık olmaz, her sene karları düşer.Covid ile büyüyen şirket bu sefer Covidin bitmesi ile küçülür gider.
Konuyla ilgili şirketin KAP paylaşımı yapmasını beklemek lazım bence. Bahsedilen tutar tek başına temettü dağıtımını engelleyecek bir tutar değil, o yüzden anlamlı gelmedi bana. Ayrıca ne kadar hisseleri vardır bilmiyorum ama bahsedilen tutarın değerleme anlamında çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Ama şirket kurumsal ve güvenilir şirketlerin yaptığı gibi kar payı açıklamasını göndermeli daha fazla gecikmeden diye düşünüyorum...
Son düzenleme : zelig; 08-03-2022 saat: 22:21.
şirket yatırımcıyı dogrudan etkileyecek gelişmeleri yasal olarak kap ile bildirmek zorunda ama yatırımcı gelişmeleri aracı kurum analizinden öğreniyor ilginç arz öncesi kaça kaça kasadaki parayı dağıtan şirket arzdan sonra temettü için bin bir bahane buluyor ytd...
bu niyette bir patron asla temettü dağıtmaz bu benim düşüncem önceki paylaşımlarda da yazmıştım ama umarım yanılırım asla ytd...
daha önce karı da yönetim gideri diye yer demiştim ama şirket alımı yapacakmış oda olur birazda huzur hakkı ekler yani yüksek kar huzur hakkı yönetim gideri şirket alımı derken sıfırlanır gider ama bu tahmin ve yatırım tavsiyesi değildir zaman gösterecek UMARIM YANILIRIM...
hisse performasının kötü olduğu aşikar lakin temettü dağıtılmayacakmış söylemi yanlış. integral yatırımın yazım şeklinde kötü niyet yoktur umarım.
Yer İmleri