Bunun olması için kkm nin 17 mart günü iptal olduğunu açıklamaları lazım aksi takdirde 13 den insanlar kkm yaparlar bu sefer risk 3 ay sonraya sarkar üstelik kredi faizlerini de zıplatmış olursun ayrıca kkm faizi nin tavanınıda 17 den artılıran politika faizi +3 kadar daha artırmış olursun kkm de olan için kayıp olmaz
Orası hep öyledir..Ayaklı borsa tabirini duymadın sanırım..Yeni birşey değil..
Son zamanlarda para akışı bollaşmış olabilir..
Malum rusya musya..
2011 gibi bir mekana gittim oradan...Önden camları karartılmış boş bi dükkan gibisinden..
İçeri giriyorsun bi banko 4-5 tane kot tshirt ezilmiş spor ayakkabı çalışan genç tipler..
Döviz altın ne ararsan var..
Miktar büyük oldu mu 2. kata çıkıyorsun..
Bir oda dolusu altın külçe olur mu..Oluyor ben bizzat gördüm..Vergi mergi denetim sıfır..Tamamen kara para.. borsa manipülasyonu
1400 lerin medici türü para transferleri yapılıyor..Bodrum dan birisi borsadaki işlemleri karşılığı 1 milyon dolar gönderecek..
1 milyon dolar bodrum daki bu adamların şubesine yatırılıyor..
O para fiziken gelmeden buradan ödemesi alınıyor..Daha sonra adamların 2 şubesi kendi arasında alacak verecek becayiş yapıyorlar..(buradan oraya da para gidiyor zaman zaman çünkü)
Peki hiç olay olmuyormu Kapalıçarşı'da?hırsızlık filan?altın mesela cebinde mi tasiyican kulceyi?
bu KKM'ye neden bu kadar güvenildi anlayamadım. eli yüzü düzgün firmaların hiç biri zaten KKM'ye falan bulaşmadılar. bence milleti çok fena terse getirecek bunlar yine.
diyelim banka kurundan gittin bozdun KKM yaptın, vaden yaklaştıkça makas hayvan gibi olacak. elinde bolca TL olacak. tabi piyasada da bolca TL of of.. dolara geçmek istedin, sana o doları kaçtan geri verecekler allah bilir. şu an bile yapı kredide alış 14,83, satış 15,07. bakın görün bu KKM vadeleri yaklaşınca yüklü ödeme hazinenin kapısını çalarken hop bi kambiyo vergisi artışı, hop bankalar makası açtı, tabelada dolar 15,00 yanarken sana 15,50 fiyat verecekler. sen dur belki düşer derken bi baktın 16.00'dan doları geri almışsın. geçmiş olsun.
Yer İmleri