Sayfa 453/1312 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553953 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,617 - 3,624 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    güvenilir bir kiracı bulup kiralayın. Gerisini düşünmeyin.
    Güvenilir bir kiracı bulma konusu anahtar kelime olsa gerek, mevcut hukuk sistemi yatırımcı aleyhine ancak maliye politikası yatırımcı lehine oluyor.

Alıntı Originally Posted by Realtor Yazıyı Oku
    Resmi endekslerde yer almadı bu veriler. Genelde bu tip global endeksleri İngiliz özel sektörü hazırlar ama iç savaş varken veri alamadılar. Ben bu hususu merak edip lokal ilan siteleri güncel fiyatı ve savaş öncesi endeks fiyatları ile karşılaştırarak yapmıştım.
    Bilgi için teşekkürler. Lokal ilan sitelerinin varlığını dahi bilmiyordum. Hoş dil engelimiz bile olabilir diye düşünüyorum.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Şimdi suriye ve emlak yatırımı dendi mi bilemiyorum o konu biraz riskli,oraya yatırımı kim yapar o riski kim alır bilemem ama benim aklım ermez.Şimdi misal kiev de savaş 6 aya uzasa kievden herhangi bir fiyatdan ev alırmısınız.Bakın ucuz pahalı konusunu konuşmuyorum herhangi bir fiyatdan yatırım yaparmısınız.Ben artık rusya ve ukrayna da game over oldu diyorum.Bu ülkelere önümüzdeki yıllarda eklenen başka ülkeler de olacak.Bizim için böyle bir olasılığın uzak olduğunu kabul ediyorum.Ama yüksek enflasyonlu ülkede emlak her zaman kazandırır,gözünü kapa al falan denince orda pek aynı fikirde değilim.Kiracı konusu ise daha önce çok tartışıldı o konuda çok yazmak istemiyorum,ama kiracıdan karlı çıkmak bizim kanunlarla zor iş.

Aslında olayı bizim borsadan anlıyabilirsiniz.Pek çok şirkete bakıyorum cidden inanamıyorum o kadar ucuz ki şirketler ,insan inanamıyor.Ama gel gör ki gavur gelip tek lot almıyor uzun süredir her fiyatdan satıp kaçma peşindeler.Bizim bilmediğimiz neyi biliyorlar.İşte milyon dolarlık soru bu.

Rusya borsasını açamıyor,biz emlak yatırımı bu tarz ülkelerde karlı olabilir falan dedik mi orda rasyonalite olmaz

5. Yine tapu çalışanın da dahil olduğu emlak çetesinin dolandırıcılığı:
    https://www.youtube.com/watch?v=6byJ1MVM6rc

Sahte senetlerle insanların başı dertte:
    https://www.youtube.com/watch?v=hlNlFB1SfJw

250 milyon liralık sahte senet dolandırıcılığı:
    https://www.youtube.com/watch?v=QAAopCTMgGU
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6. Bugün 2009 da kira derdinden kurtulup ev alan bir arkadaşla konuştuk .

Aldığım yıl 600 gram altın bozmuş bir o kadar tl koyup paranın peşinatını yapıp geri kalan yarısını kredi çekmiş

yani ödediği banka faizleri hariç 2.5 kilo altın vermiş mütaehite satışta + faizde çabası .

Şimdi ise o ev yarım kilo altın ediyor üstelik şehir merkezinde dedi .

Keşke o zaman sırf altında dursaydım diye iç geçirdi

gram altın ya 33 ya 35 gibi birşey dedi

7. Konutu tl ile alıyorsan TL ile ödemem mantıklı. Bunu da başarabilmenin yollarından biri kredili alım. Arkadaşınız o tarihte minimum peşinat max kredi kullansa idi, karlı bir yatırım yapardı.
    Yalnız hesabınız ilginç geldi. 2.5 kilo altından yarım kilo altına düşmüş. Anladığım kadarıyla 14 yaşında ev 450k şuan. Dairenin bulunduğu yer hiç değerlenmemiş yada gün geçtikçe değersizleşmiş

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Bugün 2009 da kira derdinden kurtulup ev alan bir arkadaşla konuştuk .

Aldığım yıl 600 gram altın bozmuş bir o kadar tl koyup paranın peşinatını yapıp geri kalan yarısını kredi çekmiş

yani ödediği banka faizleri hariç 2.5 kilo altın vermiş mütaehite satışta + faizde çabası .

Şimdi ise o ev yarım kilo altın ediyor üstelik şehir merkezinde dedi .

Keşke o zaman sırf altında dursaydım diye iç geçirdi

gram altın ya 33 ya 35 gibi birşey dedi

8.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Konutu tl ile alıyorsan TL ile ödemem mantıklı. Bunu da başarabilmenin yollarından biri kredili alım. Arkadaşınız o tarihte minimum peşinat max kredi kullansa idi, karlı bir yatırım yapardı.
    Yalnız hesabınız ilginç geldi. 2.5 kilo altından yarım kilo altına düşmüş. Anladığım kadarıyla 14 yaşında ev 450k şuan. Dairenin bulunduğu yer hiç değerlenmemiş yada gün geçtikçe değersizleşmiş
    85 bine gibi almıştı aldığı ev sıfır evdi bahçe katı idi küçük bir 2+1 daire . Değeri zaten raylı sistem yolu üstünde olduğu için aldığında da çok ucuz değildi

Sayfa 453/1312 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553953 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •