Twitter da birisi yazmis pek inandirici gelmedi ama soyle demis
"Denizli ile Fethiye arasindaki koylerin nufusunun cogu yabanci"
Anlamadim ne alaka ama yazdi bunu
Ulkenin heryerini yabancilar ele gecirmis
Maliyetler cok artti arkadaslar oyle boyle degil
Gecen sen bende bodrum+2kat+cati villanin, komple sistem mantolama, bahceye yeni seramik dosenmesi, 2.5 katin komple laminati, 4 yeni kapi, diger kapilarin boyasi ve ufak tamirati, tum prizlerin degisimi, arkaya kis bahcesi, catiya distan sifir izolasyon + icerden tasyunu ve alcipan kaplamasi, tum ic boya + birkac aplik degisimi + sifir celik kapi + bodruma sistem su izolasyonu ve yeni seramik dosenmesine 185binTL odedim...
Bu yil sunlar net 500bin
Yani sifir ev yapmanin maliyeti yazildiginda yok canim o kadar degildir demeyin arkadaslar, elle tutulur 2+1 90m2 net, azcik merkezi yerdeki evleri min 1.4M... o da bulabilirseniz
Hatta ayni muhitte yeni insata baslayan muteahhit ile gorustum, 1.5M 70m2 net, fatura bedelini satistan cok dusuk kesiyor, %50 pesin %50 tapu zamani
Hergun sasisiriyorum, ama hergun daha da pahalaniyor cunku enflasyonumuz hergun dunden daha yuksek
Ben "bu fiyatlara ev satmam" derken,
ailemin bir başka üyesi bugün bir daire sattı.
Tapu dairesi beklediğimden daha kalabalıktı.
Ama foruma bakıyorum, herkes yine "bu şartlarda kimse ev alamaz, asgari ücretli nasıl ev alacak, bu adamlar nereye mıçacak" modunda.
Valla alan alıyor beyler.
Forumda öğretmen maaşıyla yurtdışı gezisine giden, "eve vereceğim parayı başka şeylerde değerlendirerek MİLYON yaptım" diyen üye bile ev fiyatlarından şikayet ediyorsa, problem ev fiyatları değildir.
Bakış açınızı değiştirmeniz gerek.
Faizin düşük tutulacağına oynayanlar kazandı. Faizin artırılacağına inanlar kaybetti.
Normal şartlarda şu anda sıfır reel faiz bile versek. En son enflasyon %54 gelmişti.
Hadi 30 yapsak bu konutlar yine bu paraya gidermiydi ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Valla bizimki peşin satıldı.
Ne zaman dolar ve altın yükselse, emlakçı bizimkileri arayıp "şu kadar teklif eden var" "bu kadar teklif eden var" diyor.
Az buçuk birikim yapan, o birikimini de doğru yerde değerlendiren, pat diye evi alıyor.
Şimdiye kadar hiç birikim yapmamış kişiler ise "maaşımın şu kadarını benzine, şu kadarını çocuğun özel okuluna, şu kadarını da hanımın kuaförüne verirsem, kalanıyla nasıl ev kredisi ödeyeceğim" diye ağlayıp duruyor.
Ben kendi evinin tıkanan lağımını kendi kazıp temizlemiş adamım.
Akşamları 6 gibi işten gelip, gece 10'a 11'e kadar ev tadilatı yapan, beton kıran, alçı çeken, toz yutan adamım.
Yine ev borcu ödemek için sabah 8'den gece 12'ye kadar yüzlerce bilgisayarın tozunda boğulan, tek başıma hamal gibi yüzlerce binlerce kasa taşıyan adamım.
Yıllar önce ilk birikimimle almaya niyetlendiğim rutubetli daireyi görseniz, muhtemelen içeri dahi girmezdiniz.
Ev sahibi olmak, aza kanaat ederek zamanla çoka sahip olmak, basamakları tek tek çıkmak işte böyle bir şeydir.
Burada ev alamıyoruz diye şikayet eden kişilerin çoğunun, zaten ev sahibi olmayı hak etmediğini düşünüyorum.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969
yatırım amaçlı güzel bir gayrimenkul düşünüyordum. gidip kredi için görüştüm. artık tamamen ucuz konuta kredi vermeye başlamışlar. öyle milyon tl kredi falan vermeye yanaşmıyorlar. hadi diyelim almaya çalıştın, kredi puanı>1500, maaş ise 23bin net ve üzeri belirtmek gerekiyor. milyonluk eurobond, hisse senedi vs hiç birini gelir teminat falan kabul etmıyorlar. firma sahibi isen de son 2 yılı net karla kapatma şartı var. şirket 1,5 yıllıksa onu da yapamıyorsun.
abd mortgage faizleri de fişeklemiş ve konut satışları düşmeye başlamış. konutta büyük bir durgunluğun eşiğindeyiz.
Yer İmleri