Sayfa 307/611 İlkİlk ... 207257297305306307308309317357407 ... SonSon
Arama sonucu : 4888 madde; 2,449 - 2,456 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1.  Alıntı Originally Posted by REK Yazıyı Oku
    Robotun yazılımına erişebilmek ne güzel olurdu. O zaman istediğimiz gibi kodlardık

Yatırım tavsiyesi değildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Robotumsu hareketleri yatırım holding'te yapmak daha kolay. Hissedeki işlemleri biraz "öylesine" işlemler gibi görüyorum. Nasılsa dışarıdan bir taze alıcı baskısı yok, satacak olan da şimdiye kadar satmıştır.
    O zaman geniş bir oyun alanı kalıyor. İsterse fiyatını 60 liraya çeker, canı sıkılırsa - kağıt kaptırmamak şartıyla 35 liraya indirir. Eğer 30 liranın da altına indirirlerse - ha (!) pariteyi düzeltmeye karar verdiler derim.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

2. Merak ettigimden soruyorum. Belki söylemlerim aşırı saçma gelebilir yada mantıklı şimdiden affola. Bilmemek degil ögrenmemek ayıp demişler sonuçta. Yıllardır ilaç ve yatırım arasındaki pariteden sözediliyor. Peki bu parite yatırımın ilaç hissesi alıp durmasıyla degişmedimi. Ayrıca hisse adetini baz alırsak yatırımın hisse miktarı daha düşük olmasından dolayı paritenin de degişmiş olması muhtemel degilmi. Örnek verecek olursak. Kartal arazisi diyelim ki satış yaptı. Burdan gelecek kar yatırımın ilaç hissesi toplaması ve ayrıca daha az miktarda hissesi olmasından kaynaklı hisse başına düşecek para miktarıda çok yüksek olacaktır. Örnek olarak söyledim bun. Bütün bunları degerlendirecek olursak eskiden ilaç yatırım arasındaki 1 e 3,5 olan parite artık yatırım lehine artmış olması muhtemel degilmi
     Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Robotumsu hareketleri yatırım holding'te yapmak daha kolay. Hissedeki işlemleri biraz "öylesine" işlemler gibi görüyorum. Nasılsa dışarıdan bir taze alıcı baskısı yok, satacak olan da şimdiye kadar satmıştır.
    O zaman geniş bir oyun alanı kalıyor. İsterse fiyatını 60 liraya çeker, canı sıkılırsa - kağıt kaptırmamak şartıyla 35 liraya indirir. Eğer 30 liranın da altına indirirlerse - ha (!) pariteyi düzeltmeye karar verdiler derim.

3.  Alıntı Originally Posted by ocak20 Yazıyı Oku
    Merak ettigimden soruyorum. Belki söylemlerim aşırı saçma gelebilir yada mantıklı şimdiden affola. Bilmemek degil ögrenmemek ayıp demişler sonuçta. Yıllardır ilaç ve yatırım arasındaki pariteden sözediliyor. Peki bu parite yatırımın ilaç hissesi alıp durmasıyla degişmedimi. Ayrıca hisse adetini baz alırsak yatırımın hisse miktarı daha düşük olmasından dolayı paritenin de degişmiş olması muhtemel degilmi. Örnek verecek olursak. Kartal arazisi diyelim ki satış yaptı. Burdan gelecek kar yatırımın ilaç hissesi toplaması ve ayrıca daha az miktarda hissesi olmasından kaynaklı hisse başına düşecek para miktarıda çok yüksek olacaktır. Örnek olarak söyledim bun. Bütün bunları degerlendirecek olursak eskiden ilaç yatırım arasındaki 1 e 3,5 olan parite artık yatırım lehine artmış olması muhtemel degilmi
    Yatırım ilaç hissesi aldıkça paritenin yatırım lehine hareketlenmesi beklenir, doğrudur, haklisiniz. Yanlız bu karşılıklı iştirak, varlık değerlerinin hesaplanması, özsermaye rakamlarının güncellenmesi işlerini holding' in mali işlerini yürütenler hesaplıyor. Bazı şeyleri bilebiliyoruz. Örneğin Kanyon için hiçbir yeniden değerleme yapılmadığını biliyoruz, keza yine Ilaç bünyesindeki Ayazağa arsası edinim değerleriyle duruyor. Bununla birlikte holdingtekilerin hesaplamaları kamuya açık değil. Bu yüzden yatırımcıların tek başvurabilecekleri kaynak son açıklanan özsermaye oranlarını nominal sermayelerine oranlamak, sonra da parite için aralarındaki katsayıyı bulmak. Göreceksiniz, yıllar itibarıyla 3,50 civarındaki rakkam çok değişmiyor.

4. Anladım çok teşekkürler. Dediginiz dogru ama ben hisse başı kar miktarı olarak degerlendirmenin daha mantıklı olacagını düşünmekteyim. Sonuçta borsada fiyatı etkileyen faktörlerden bir tanesi de hisse başına düşen kar miktarı. Dogru düşünmüşmüyüm acaba. Yada bizler ilaç yatırım arasında bir krealasyon kuracak olursak özsermayeyimi dikkate almak daha dogru yoksa diger faktörleri mi , yada hepsini birden katmak.
    Yatırım ilaç hissesi aldıkça paritenin yatırım lehine hareketlenmesi beklenir, doğrudur, haklisiniz. Yanlız bu karşılıklı iştirak, varlık değerlerinin hesaplanması, özsermaye rakamlarının güncellenmesi işlerini holding' in mali işlerini yürütenler hesaplıyor. Bazı şeyleri bilebiliyoruz. Örneğin Kanyon için hiçbir yeniden değerleme yapılmadığını biliyoruz, keza yine Ilaç bünyesindeki Ayazağa arsası edinim değerleriyle duruyor. Bununla birlikte holdingtekilerin hesaplamaları kamuya açık değil. Bu yüzden yatırımcıların tek başvurabilecekleri kaynak son açıklanan özsermaye oranlarını nominal sermayelerine oranlamak, sonra da parite için aralarındaki katsayıyı bulmak. Göreceksiniz, yıllar itibarıyla 3,50 civarındaki rakkam çok değişmiyor.

5.  Alıntı Originally Posted by ocak20 Yazıyı Oku
    Anladım çok teşekkürler. Dediginiz dogru ama ben hisse başı kar miktarı olarak degerlendirmenin daha mantıklı olacagını düşünmekteyim. Sonuçta borsada fiyatı etkileyen faktörlerden bir tanesi de hisse başına düşen kar miktarı. Dogru düşünmüşmüyüm acaba. Yada bizler ilaç yatırım arasında bir krealasyon kuracak olursak özsermayeyimi dikkate almak daha dogru yoksa diger faktörleri mi , yada hepsini birden katmak.
    Iki farklı şirkete bakıyor olsanız birçok parametreye göre degerlendirirdiniz. Ama bunlar tek yumurta ikizi kardeşler gibi. Birinin boyunu bilirseniz diğerinin ne olması gerektiğini elinizle koymuş gibi bulabilirsiniz. Tabii holdingte hesaplama yapanlar islerine geldigi gibi ayarliyorlarsa - arsa/kanyon örneklerinde olduğu gibi- bunu bilemeyiz. Aslında bu raporları onaylayan Pwc 'e yüklenmek lazım. Bir şey kılıfına uygun hazırlandı diye doğru da sayılmalı mı?

6. https://www.tradingview.com/x/ensMJhNP/

dünkü dönüş hiç hoş olmadı

7. https://www.tradingview.com/x/ZbO0A6DM/

en azından kanal üst direncini bir deneyeydin

8. Haklısınız. Çok teşekkürler
    Iki farklı şirkete bakıyor olsanız birçok parametreye göre degerlendirirdiniz. Ama bunlar tek yumurta ikizi kardeşler gibi. Birinin boyunu bilirseniz diğerinin ne olması gerektiğini elinizle koymuş gibi bulabilirsiniz. Tabii holdingte hesaplama yapanlar islerine geldigi gibi ayarliyorlarsa - arsa/kanyon örneklerinde olduğu gibi- bunu bilemeyiz. Aslında bu raporları onaylayan Pwc 'e yüklenmek lazım. Bir şey kılıfına uygun hazırlandı diye doğru da sayılmalı mı?

Sayfa 307/611 İlkİlk ... 207257297305306307308309317357407 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •