Sayfa 16/1122 İlkİlk ... 6141516171826661165161016 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 121 - 128 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1.  Alıntı Originally Posted by azaz Yazıyı Oku
    asgari ücrete bi de şu şekilde bakmak lazım....

sanayide; ağır şartlarda çalışanlar var....
    döküm işçiler yoğun sıcaklıkta büyük yüklerle çalışıyor....
    tornacılar hassas işçilik yapıyor, gerekirse milimetrik işler....
    çoğu asgari ücret....

ama çaycılar, meydancılar, ofis boylar da asgari ücret....
    Asgarı ücret vasıfsız ve bir mesleği olmayan çalışanlar olmak üzere maaş da en alt seviyedir. Çalışan kişi nitelikli ve vasıflı olduğunda artı olarak aşgari ücretin üzerine eklenir. Yani bu insanlar aşgari ücretten yüksek maaş alır. İstisnalar olabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Asgarı ücret vasıfsız ve bir mesleği olmayan çalışanlar olmak üzere maaş da en alt seviyedir. Çalışan kişi nitelikli ve vasıflı olduğunda artı olarak aşgari ücretin üzerine eklenir. Yani bu insanlar aşgari ücretten yüksek maaş alır. İstisnalar olabilir.
    adaletsiz ücret dağılımı olduğundan,

işçilerin büyük bir çoğunluğu asgari ücret ve onun bir tık yukarısı ücret almaktadır.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Asgari ucretin artmasinin kimseye bir faydasi olmaz..

Asgari ucret alana da faydasi olmaz..

Her seyin fiyati daha yuksek bir seviyede dengelenir..

Ama zarari olur.

Nasil olur??

Enflasyon artisi devam eder.. Devam ettigi icin de beklentiler de o sekilde sekillenir..

Yani is akitleri, sozlesmeler vs eski orani baz alip ileriye dogru beklenti olusturarak yapilir..

Yani enflasyon daha kalici, yapiskan, kronik bir hal alir..

Dusurmesi de o derece daha zor olur...

Bunlari hep yasadik 80 erde 90 larda..

Niye bize bir daha yasatiyorlar??

Syg,
    Dudu merhaba twitterde şöhretin doruklarına ulaşmışsın senden bahsediyorlar. Arkadaş linkini atmıştı. Altmışından sonra ünlü oldun. Bu arada yazdıklarına katılıyorum. Bol kazançlar.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Asgari ucretin artmasinin kimseye bir faydasi olmaz..

Asgari ucret alana da faydasi olmaz..

Her seyin fiyati daha yuksek bir seviyede dengelenir..

Ama zarari olur.

Nasil olur??

Enflasyon artisi devam eder.. Devam ettigi icin de beklentiler de o sekilde sekillenir..

Yani is akitleri, sozlesmeler vs eski orani baz alip ileriye dogru beklenti olusturarak yapilir..

Yani enflasyon daha kalici, yapiskan, kronik bir hal alir..

Dusurmesi de o derece daha zor olur...

Bunlari hep yasadik 80 erde 90 larda..

Niye bize bir daha yasatiyorlar??

Syg,

Sizin baktığınız açıdan bakılmıyor o işe.
    Asgari ücrete kallavi zam açıklanınca asgari ücretli kesim bir anda zengin hissediyor mutlu oluyor coşuyor. Adamın cebine giren para artıyor ona bakıyor adam da. Çoğu kişi büyük veya derin düşünmüyor hesap yapmıyor, enflasyon vb. derin işler, olmadı sonra bir kallavi zam daha yapılır böyle böyle gider gittiği yere kadar.

5.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Ben faizi alıyım yine 11’den devam edeyim diye bir şey yok. Onu düzelttiler diye biliyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    o iş bitti vade dönüşü kur ne ise oradan yenileniyor

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    o iş bitti vade dönüşü kur ne ise oradan yenileniyor
    tl den dönenler için hiç olmadıkı zaten.. 12-14.5 farkını alayım.. tekrar 12 den devam edeyim.. bankaların önünde kuyruk oluşur
    dövizden dönenler ilk giriş kurundan hiç bozmadan devam edebiliyorlardı sanırım.. o değiştimi bilmiyorum..

arkadaşın dediği farklı zaten.. ben 12- 14.5 farkını almayayım.. 12 den uzasın diyor..

kkm gibi kuralları çok basit bir yatırım aracı şu forumda bile tam anlaşılamadı..

7.  Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    tl den dönenler için hiç olmadıkı zaten.. 12-14.5 farkını alayım.. tekrar 12 den devam edeyim.. bankaların önünde kuyruk oluşur
    dövizden dönenler ilk giriş kurundan hiç bozmadan devam edebiliyorlardı sanırım.. o değiştimi bilmiyorum..

arkadaşın dediği farklı zaten.. ben 12- 14.5 farkını almayayım.. 12 den uzasın diyor..

kkm gibi kuralları çok basit bir yatırım aracı şu forumda bile tam anlaşılamadı..
    ben dolardan bozan için de bittiğini okudum sanki o yüzden o iş bitti dedim tl için olmadığını biliyorum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    nas var nas,
    hem Cennete girecen hem de bedel ödemeyecen.

bizim millet beleşi sever.

Beles deyince akan sular durur.
    Bir hisse senedi bedelsiz verekcek desen millet biribirini ezer onu almak icin.
    Ulan oglum bu isi sirkete zerre kadar faydasi yok dersin ama dinlemez.
    Bedelli yapsa sirket hemen kacarlar..

Syg
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 16/1122 İlkİlk ... 6141516171826661165161016 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •