Sayfa 477/1312 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577977 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 3,809 - 3,816 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Evi olan bir adam satmak istese bile, şu durumda satış yapamaz. Örneğin 1 milyona evim var, satıp başka yerden alacağım. Ben satıp 2-3 aya yeni ev bulana kadar, paramı koyup değerlendireceğim bir faiz oranı yok. Baktığım ev bu arada, enflsayon nedeniyle 1 milyon'dan 1,2 milyona çıkarsa, yeni ev de alamam, evimden de olurum.

Bu sebeple 2. el satışları da azalmıştır diye düşünüyorum.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

2. konum üsküdar, burada konut stoğunun geneli yaşlı.

emlakçı camlarında fiyatlar artık EURO. halkımız TL'yi denklemden çıkarmış. Osmanlı zamanında da büyük isyanlar paranın tağşiş edilmesiyle kopuyordu.

neyse,

camlardaki fiyatlar 75-90k EURO. Mahalleleri bilen bilir: binabinabinabinabina binabinabina.

e tabi new york'ta london'da 75k EURO'ya ev mi var, arzın merkezi üsküdar'da olsun

3.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Mis gibi semtte oturuyorsunuz ! Hayatın yapmacık değil, doğal yaşandığı bir ortam. Haliyle gerçek dünyadasınız....
    Gercekler acidir. Gelir seviyem daha yuksek olsaydi burada durmazdim.

4. Aya Yorgi ye bile apartman dikme planlari var bu adamlarin

yuh ya

https://www.patronlardunyasi.com/hab...ecekler/262772

5.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    konum üsküdar, burada konut stoğunun geneli yaşlı.

emlakçı camlarında fiyatlar artık EURO. halkımız TL'yi denklemden çıkarmış. Osmanlı zamanında da büyük isyanlar paranın tağşiş edilmesiyle kopuyordu.

neyse,

camlardaki fiyatlar 75-90k EURO. Mahalleleri bilen bilir: binabinabinabinabina binabinabina.

e tabi new york'ta london'da 75k EURO'ya ev mi var, arzın merkezi üsküdar'da olsun
    üsküdarda gerçekten eski çok bina var. yapılan bir saçmalığı söyleyeyim ben mühendis falan da değilim ya da bu inşaat işlerinden anlamam. bulgurluda eski bir apartmanda dairem var. cumhuriyet mahallesinde. oradaki binaların geneli aynı 25-30 senelik. belki fazla. kiracı var içinde. yanda ki binayı yıkıp yeni bina yapmışlardı birkaç sene evvel bina daha yakınlaşmış bizim binaya cam cama olmuşlar. bunları yıkarken yapılırken neden site site yapmazlar? yani teker teker yık yap tam saçmalık. hem yer kazanırsın hem daha ferah olur. yeşil alan olabilir. saçma sapan bir uygulama var. tek tek vereceklerine devlet desin ki burayı 8-10 bina veya her ne kadarsa yıkıp yapılacak bir şekilde çözüm lazım. benim dairenin olduğu bina yenilense satacağım zaten ama bu şartlarda kim gidip bu işi yapar bilmiyorum. daire başı para isteseler çoğu vermez- veremez. öteki türlü belki daha kolay olurdu ama bina dikilmiş zaten yeni binayı yıkacak değiller artık...

6.  Alıntı Originally Posted by emperador Yazıyı Oku
    üsküdarda gerçekten eski çok bina var. yapılan bir saçmalığı söyleyeyim ben mühendis falan da değilim ya da bu inşaat işlerinden anlamam. bulgurluda eski bir apartmanda dairem var. cumhuriyet mahallesinde. oradaki binaların geneli aynı 25-30 senelik. belki fazla. kiracı var içinde. yanda ki binayı yıkıp yeni bina yapmışlardı birkaç sene evvel bina daha yakınlaşmış bizim binaya cam cama olmuşlar. bunları yıkarken yapılırken neden site site yapmazlar? yani teker teker yık yap tam saçmalık. hem yer kazanırsın hem daha ferah olur. yeşil alan olabilir. saçma sapan bir uygulama var. tek tek vereceklerine devlet desin ki burayı 8-10 bina veya her ne kadarsa yıkıp yapılacak bir şekilde çözüm lazım. benim dairenin olduğu bina yenilense satacağım zaten ama bu şartlarda kim gidip bu işi yapar bilmiyorum. daire başı para isteseler çoğu vermez- veremez. öteki türlü belki daha kolay olurdu ama bina dikilmiş zaten yeni binayı yıkacak değiller artık...
    Devlet Fikirtepe'de benzer bir çözümü buldu diye hatırlıyorum.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Devlet Fikirtepe'de benzer bir çözümü buldu diye hatırlıyorum.
    Evet oralarda yaptılar doğru. Yüksek kat yaptılar epeyce. Planlı olsa aslında site site çok avantajı olurdu.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by emperador Yazıyı Oku
    hocam o iş hiç kolay değil.

herkesin mantığı mantığı belli beş katlı eski binam yıkılsın.

otopark olsun ama evim küçülmesin
    evim yeni olsun ama tek kuruş vermeyeyim
    üç sene kira yardımı alayım

kısaca bana bedavadan yeni ev verilsin.

bu dediğiniz ancak kadıköy vb. marka değeri yüksek yerlerde olur.

Örneğin Güngören de Tozkoparan diye bir yer var bu dediğiniz iş için biçilmiş kaftan ama olmuyor olamıyor.

eski evde oturan artık yıkılmak üzere olan apartman dairesini verip yerine tek kuruş vermeden şehir merkezinde 5 milyonluk site içi eve bedava geçmek istiyor.

devlete çöreklenmiş çetelerse direkt bölgeye çökemk istiyor.

normalde olması gereken inşaat maliyeti belki biraz daha fazlasını evlerde oturanların ödeyip yeni evlere geçmesi ama çoğunda böyle bir para yok.

Sayfa 477/1312 İlkİlk ... 377427467475476477478479487527577977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •