Sayfa 408/1002 İlkİlk ... 308358398406407408409410418458508908 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 3,257 - 3,264 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    germiyanlının yazısı ''' ardyz bedelli açıklayınca pek çok fon yüklü çıkış yapmaya başladı , bu izahnamede yazıyormu çok bilmiş arkadaş
    Ben demiyorum ki serbest fonlar gibi günlük haftalık hisse değiştirsin , 6 aydır elindeki hisse gitmiyor ,bu ortamda gitmeyince daha neyi bekliyor diyorum
    izahnameyi okuyacağım , hisseye aşık olma maddesi yoksa yine yazarım '''

yanıt ;
    bekler , beklentisi var ki bekler . haydo dayının fonu da da senelerdir halkbank' da bekliyor. o bilmiyor mu satmasını. bak gene aynı şeyi diyorsun. '' 6 aydır elindeki hisse gitmiyor , bu ortamda gitmeyince ...'' gerçekten bilgin eksik. fon yöneticisi bir değer biçip hisseyi portföye alıp , ederine gelmesini bekler. hisse gitmiyor diye elinden çıkartmaz , bir önceki yazımda yazdım gene aynı şeyi. hissenin bilançolarında bozulma olur , bir haber gelir o zaman satabilir fon yöneticisi. 6 aydır gitmiyor diye , bir değer biçilen hisse portföyden çıkarılıyorsa o zaman o fon bir değer fonu olmaktan çıkar. !
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

2.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    germiyanlının yazısı ''' ardyz bedelli açıklayınca pek çok fon yüklü çıkış yapmaya başladı , bu izahnamede yazıyormu çok bilmiş arkadaş
    Ben demiyorum ki serbest fonlar gibi günlük haftalık hisse değiştirsin , 6 aydır elindeki hisse gitmiyor ,bu ortamda gitmeyince daha neyi bekliyor diyorum
    izahnameyi okuyacağım , hisseye aşık olma maddesi yoksa yine yazarım '''

yanıt ;
    bekler , beklentisi var ki bekler . haydo dayının fonu da da senelerdir halkbank' da bekliyor. o bilmiyor mu satmasını. bak gene aynı şeyi diyorsun. '' 6 aydır elindeki hisse gitmiyor , bu ortamda gitmeyince ...'' gerçekten bilgin eksik. fon yöneticisi bir değer biçip hisseyi portföye alıp , ederine gelmesini bekler. hisse gitmiyor diye elinden çıkartmaz , bir önceki yazımda yazdım gene aynı şeyi. hissenin bilançolarında bozulma olur , bir haber gelir o zaman satabilir fon yöneticisi. 6 aydır gitmiyor diye , bir değer biçilen hisse portföyden çıkarılıyorsa o zaman o fon bir değer fonu olmaktan çıkar. !
    İzahnameden başladın Halil Buhur niye satmıyor bekliyora bağladın ,sayın süt bıyık sizi samimi bulmadım , izahnameyi ve duyuruları okudum , görebildiğim sadece "fon
    portföyündeki varlıklar piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebilecektir" ifadesi yer alıyor , her hisse gidecek diye bir kural yok 13 lerden Halkbankası alıp hala bekleyen birisi borsayı bilmiyor demektir , Halil Buhur dediğin kişi okul müdürüdür yazıp çizdiği hisseleri hobi olarak yapar benim gibi fakirdir o ve dikkatede almam yazdığı çizdiği şeyleri
    Diyorsun ki , hisse çıkarılırsa değer fonu olmaktan çıkar , etme gözünü seveyim gitmeyen bir gıda hissesini çıkartıp yerine Arçelik hissesi alsın diyen mi var ,yine gıda hissesi alacak

3. [QUOTE=Econfin;5877459]
     Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku

Germişyan bu serbest fonun diğer fonlarla alakası yokmu? bildiğim hisseleri alıp değerlenmesini bekliyorlar.
    Eroinfin, serbest fonlar bir hisseyi günde 10 kere alıp satabilirler diye biliyorum , işine gelmezse alıp beklemez 1 gün sonra satar ertesi gün yine alır vs vs onun için getirdimi yüklü getiri yapar ,BİST aşağı oldumu diğerlerinden farklı aşırı kayıp yapabiliyorlar

[QUOTE=Germiyan;5877529]
     Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku

Eroinfin, serbest fonlar bir hisseyi günde 10 kere alıp satabilirler diye biliyorum , işine gelmezse alıp beklemez 1 gün sonra satar ertesi gün yine alır vs vs onun için getirdimi yüklü getiri yapar ,BİST aşağı oldumu diğerlerinden farklı aşırı kayıp yapabiliyorlar
    Sağol Germiyan.

5. Sağlık sorunlarım yüzünden uzun zamandır burayı okuyamadım, fonlarla da pek ilgilenemedim, ama üstün körü bir baktığımda BIST rallisine rağmen Osmanlı Menkul'ün hisse fonları ve değişken fonları patinaj yapıyor (hatta Birinci Hisse Fonu eksi yazıyor) gibi geldi, sanki terk edilmişlik havasın hissettim; benim algısal yanılsamam mı bir şeyler duyan veya bunu fark eden başka arkadaş var mı? Benim bildiğim çok övünüyorlar (ki beni on kez ararlardı bir kez hesap açma hatasına düşmüştüm) ve sürekli çok aktif yönettiklerini çok akıllı olduklarını iddia ederlerdi.

6.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Sağlık sorunlarım yüzünden uzun zamandır burayı okuyamadım, fonlarla da pek ilgilenemedim, ama üstün körü bir baktığımda BIST rallisine rağmen Osmanlı Menkul'ün hisse fonları ve değişken fonları patinaj yapıyor (hatta Birinci Hisse Fonu eksi yazıyor) gibi geldi, sanki terk edilmişlik havasın hissettim; benim algısal yanılsamam mı bir şeyler duyan veya bunu fark eden başka arkadaş var mı? Benim bildiğim çok övünüyorlar (ki beni on kez ararlardı bir kez hesap açma hatasına düşmüştüm) ve sürekli çok aktif yönettiklerini çok akıllı olduklarını iddia ederlerdi.
    Öncelikle geçmiş olsun, Osmanlı'nın değişken ve hisse fonlarından bende de var, aynı şekilde son zamanlardaki performanslarından memnum değildim bu hafta hepsine satış verdim, sanırım bir fonda çoğunluk olunca getirisi düşmeye başlıyor veya yönetimle ilgili sorunlar var, son dönemde bist 30 hisselerinden alsak çok daha iyi getirisi olurmuş ama bilemezdik işte.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Germiyan Yazıyı Oku
    İzahnameden başladın Halil Buhur niye satmıyor bekliyora bağladın ,sayın süt bıyık sizi samimi bulmadım , izahnameyi ve duyuruları okudum , görebildiğim sadece "fon
    portföyündeki varlıklar piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebilecektir" ifadesi yer alıyor , her hisse gidecek diye bir kural yok 13 lerden Halkbankası alıp hala bekleyen birisi borsayı bilmiyor demektir , Halil Buhur dediğin kişi okul müdürüdür yazıp çizdiği hisseleri hobi olarak yapar benim gibi fakirdir o ve dikkatede almam yazdığı çizdiği şeyleri
    Diyorsun ki , hisse çıkarılırsa değer fonu olmaktan çıkar , etme gözünü seveyim gitmeyen bir gıda hissesini çıkartıp yerine Arçelik hissesi alsın diyen mi var ,yine gıda hissesi alacak
    sayın germiyanlı ; ilk önce biz hepimiz birbirimizin iyiliği için buradayız bu konuda anlaşalım ilk önce... ikincisi ben haydo dayı dedim. halo dayı demedim. '' haydo dayı '' ... lütfen saldırı ve savunma pozisyonuna girmeden , yazdıklarımı nesnel olarak okursanız , faydası size de forumdaki diğer yurt paydaşlarına da olur....

haydo dayı : güzel marmara fon

halo dayı : halil buhur
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    Gönderi
    3,668
    bakın ısrarla '' gitmeyen '' tabirini kullanıyorsunuz. bir sanayii hissesinin temel analizini yaptınız diyelim. patronu yönetimi dürüst kurumsallaşmış , sermayesi 80 milyon , üçüncü çeyrek esas faaliyet karı 45 milyon , geçmiş yıllarda da bunu istikrarlı sürdürmüş. birikmiş siparişleri var , ileriye dönük yeni anlaşmalar yapacak , borcu yok , likiditesi iyi falan filan yani sallıyorum . işte hisse başına düşen karı 5 tl olsun. sonra fiyata baktınız ederinin % 70 inden ucuza fiyatlanıyor. hisseyi portföyünüze aldınız. 8 ay 23 gün 6 saat 29 dakika gitmedi diyelim, yerinden kıpırdamadı fiyat , hatta düştü ... ne yapacaksınız ? satıp yerine yeni hisse mi alacaksınız ? işte bunu yaparsanız bu yatırım değil spekülatörlük traderlık olur. fonların ayrımını da böyle yapın.

Sayfa 408/1002 İlkİlk ... 308358398406407408409410418458508908 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •