12.58 den son 5 dakkada girdim.
Yarında tutan hak kazanacak temettüye.
Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
12.58 den son 5 dakkada girdim.
Yarında tutan hak kazanacak temettüye.
Son düzenleme : ahsen2; 26-04-2022 saat: 20:10.
yatırım tavsiyesi değildir.
kot dışı kalan şirketlerin bile bir hikayesi vargeri geleri belki diye . temettü biter satış hıkayesı başlar o biter öib 'na ait 25 lik payın arzı veya satışı başlar o da biter 5g ihalesi başlar o da biter metavarse başlar .özetle hikaye bitmez borsa da
Bence varlık fonuna geçince hisseyi zıplatırlar. Çünkü hükümet bir an önce bunu özelleştirip para bulması lazım. Aselsan 2. Halka arzını hatırlarsınız. 2017 de. Aselsan 5 liralarda seyrederken halka arz öncesi 60 lirayami ne roketlemişlerdi. Sonra yatırımcılar fiyatı fazla buldu. Fiyatı 30 a indirip, halka arzettiler.
Ttkom da onun gibi olabilir.
SM-T350 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ttkom da maalesef söyle bir durum var . devlete ait tekel konumda olması ve interetin bir lüks değil ekmek gibi olması yok maliyetim arttı zam yapıcam diyemiyorsun . bu da haliyle bilançoya etkisi oluyor . zaten ogerde iken tarumar edildi .
şimdiye kadar hangi beklentileri tuttu ??? hani 60 -70 kuruş temettü verecekti ???
normalde bunun kat kat üstünde kar açıklar. ama vergi ödemesi v.b. giderler gösterilecekse böyle bir rakam anca gelir. hergün tarifesini yenileyenler zamlı fiyatlarla yenilerken gelirleri nasıl olurda bu kadar düşebilir. geçen yıl 8,5 milyar yatırım yaparken , borçlarını çevirirken bile 5 milyarı aşan toplam kar yapmıştı.fiberleşme oranımız yüzde 95 i buldu diye açıklama yapılmıştı. demekki yatırımlar bitiyor. daha önceden olduğu gibi kur ataklarından da zarar etmiyor artık.bakalım süpriz giderler karşımıza çıkmazsa yine beklentileri ezip geçecek bir bilanço bekliyorum.
şirket art niyet olmazsa altın çağını yaşayacak.yatrımlar tamalanıyor.lisansı uzatılacak.5g ye geçiş yapılacak.karlılığı artırılıp yatırımcıları cezbedecek hale getirilecek ve satılacak.
hatta ben blok satış olabileceğini bile düşünüyorum.millete blok satış yok halka arz edilecek demeleri bile yalan olabilir.bir beklenti oluşturupta fiyatın manipile edilmesini engelleme çabası olabilir.
sonuçta şirket varlık fonuna geçti.fonda altın yumurtlayan tavuğu bedavaya satacak değil yani.....
yazdıklarım yatırım tavsiyesidir. beni dinleyin görün ebenizinkini.
Türkiyede internet fiyatlari cidden kuşa donmüs. Mesela ben 64 gb fibere ttkomdan 130 lira ödüyorum.
Dolara vursan 9 dolar falan yapiyor.
Bedava. Hatirlarsam 2011 de 60 lira veriyordum. Dolar 1.5 liradan 40 dolar veriyormusum.
10 yılda 40 dolardan 9 dolara inmişiz.
Ttkom nasil eski gunlerine dönecek.
Bu sartlarda imkansız.
Temettü öncesi hisse ile vedalastim, kendi adıma iyi işlem oldu, bereket versin. Benim görebildiğim hisseyi kısa vade de ileri taşıyabilecek komu yabancıya blok satış olur. Bunun dışında sirketin performansına bağlı olarak sıra dışı bir hareket beklemiyorum, endekse paralel hareket edeceğini düşünüyorum. Kalanlara bol şans diliyorum, gönlüm burada yatırım yapanlarin kazanmasından yana.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Yer İmleri