Sayfa 211/1122 İlkİlk ... 111161201209210211212213221261311711 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 1,681 - 1,688 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    acaba resmi olarak açıklanması uygulamaya geçmesi için tercih edilecek zamanı hangi kriter belirleyecek yeni bir kur atağı olduğu gün mü mesela ?
    Nebati çok uyanık.
    Hazirana kadar neden bekledi?
    Gelecek haziranda seçim var. Yüksek çıkarsa Faturayı başka hükümet ödeyebilir.
    Aralıktan sonra (kuru kontrol edebilirlerse) baz etkisi nedeniyle girenler extra faiz zaten alamayacaklar. Onlara da yüzde 14-17 faiz teklif edebilir.
    Böylece yüzde 60 üstü ortalama enflasyonda 1 yıl daha yüzde 40 eksi faiz ödemeye devam eder.
    Mevduatları 1 yıl yaparsa bunlar da dolarda alıcı olamayacağından bunları da sistem dışına atmış olur.
    Diğer yandan şu an yaşandığı gibi bankalara da bu tahvilleri vereceğinden hem bilançolarında rekor karlar yaratır hem de KKM ye bulaşmayanlar için mevduat faizlerin yüzde 17-18 aralığında (eksi yüzde 40 negatif faizle) tutmuş olur.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Nebati çok uyanık.
    Hazirana kadar neden bekledi?
    Gelecek haziranda seçim var. Yüksek çıkarsa Faturayı başka hükümet ödeyebilir.
    Aralıktan sonra (kuru kontrol edebilirlerse) baz etkisi nedeniyle girenler extra faiz zaten alamayacaklar. Onlara da yüzde 14-17 faiz teklif edebilir.
    Böylece yüzde 60 üstü ortalama enflasyonda 1 yıl daha yüzde 40 eksi faiz ödemeye devam eder.
    Agabey sende gelişme var.!!!
    Tebrikler.!!!

Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer.!!

Atasözü.!!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

3.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    dövizle kredi alanlar dışında tarihte kayıtlı vaka yok sanırım. 94’te dolar ve mark 2000li yıllarda frank, yen madurları vardı.
    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Düşük faizli Japon Yeni'nin cazibesine kapılıp konut kredisi kullanan 200 binin üzerinde vatandaş zor günler yaşıyor
    https://www.haberturk.com/ekonomi/em...ardim-bekliyor
    https://www.haberturk.com/ekonomi/pa...yine-kaybettti

Ne cesaret varmış adamlarda, bu ülkede dövize endeksli borçlanılır mı hiç.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu memlekette gayrımenkul alıpta yana nı görmedim henüz.
    Kısa vade düşünenler dışında kimse zarar etmez.

Heleki %16'dan kredi çekip nispeten de uygun 2+1 yada 1+1 alan her zaman kazanır.
    Faiz düşük, ancak evler dolar bazında ÇOOOOK PAHALI.

Ben 2016 da aylık yüzde 0.99 faizle bir ev almak istemiştim.

O vakitteki dolar kuru 3.5 TL idi. Evin fiyatı dolarla 180 bin dolara geliyordu.

Şimdi aynı evi aynı kişi tekrar satılığa koymuş. Bakıyorsun o semtteki şu an için en uygun fiyata sahip.

Ancak koyduğu fiyat dolar bazında 310 bin dolara denk geliyor.

Ev 5-6 yıl eskimiş olduğu halde fiyat dolar bazında ikiye katlanmış.

Şimdi bu ev ucuz denilebilir mi?

Veya Atilla Yeşiladanın videoda dediği gibi piyasanın en az 1 yıl daha oturmasını mı beklemek lazım...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

5. Yarın FED faiz arttıracak, ama dolar TL karşısında değer kaybediyor. KKM'nin gücü bu olsa gerek.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Düşük faizli Japon Yeni'nin cazibesine kapılıp konut kredisi kullanan 200 binin üzerinde vatandaş zor günler yaşıyor
    https://www.haberturk.com/ekonomi/em...ardim-bekliyor
    https://www.haberturk.com/ekonomi/pa...yine-kaybettti

Ne cesaret varmış adamlarda, bu ülkede dövize endeksli borçlanılır mı hiç.
    Daha beter olsunlar.!!!
    Minör tipi para ile geliri olan.!!
    Majör para pirimiyle.!!!
    Kredi alıp.!!
    borçlanan kişide.!!!
    Zerre kadar beyin yok.!!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

7.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Faiz düşük, ancak evler dolar bazında ÇOOOOK PAHALI.

Ben 2016 da aylık yüzde 0.99 faizle bir ev almak istemiştim.

O vakitteki dolar kuru 3.5 TL idi. Evin fiyatı dolarla 180 bin dolara geliyordu.

Şimdi aynı evi aynı kişi tekrar satılığa koymuş. Bakıyorsun o semtteki şu an için en uygun fiyata sahip.

Ancak koyduğu fiyat dolar bazında 310 bin dolara denk geliyor.

Ev 5-6 yıl eskimiş olduğu halde fiyat dolar bazında ikiye katlanmış.

Şimdi bu ev ucuz denilebilir mi?

Veya Atilla Yeşiladanın videoda dediği gibi piyasanın en az 1 yıl daha oturmasını mı beklemek lazım...
    Yapılacak iş fellik fellik uygun fiyatlı ev aramak, bulunursa da %16'dan krediyi çekip, arkaya yaslanmak.

Kredi faizleri 0,64 iken ev fiyatları şişik laflarına bende kanıp, es geçmiştim 0,64'ü.O zamanda emlak balon oldu deniyordıu.
    Hatanın büyüklüğünü şimdi anlıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    bu ekşisözlük güya okumuş etmiş, toplumun daha duyarlı kesimi falan diye biliniyor ama atilla yeşilada'nın videosuna veya diğer konut başlıklarına herkes yazmış ben ev aldım ikiye katladı, atilla yeşilada ekonomiden anlamıyor vs. fırsatı olan yine gidip kredi alıp konut alacak. kimse sorgulamıyor, bu krediler nasıl verildi? düşük kur düşük faiz politikası için nasıl tavizler verildi, çoluğunun çocuğunun geleceğini nasıl sattı araplara, katarlılara. olum biraz düşünün, analiz edin. lafa gelince muhalif herkes, ama bu milletin duruşu, omurgası yok.

herkes ev alsın diye bu devletin 128 milyar dolarını hüpletip kasayı -70 milyar dolara indirdiler. ama az kaldı. tahsilatı toplu yapacaklar. hala kuru 14.85'e çıpalama derdindeler. kur öyle bir seviyeye gelecek ki, herkes zararda olacak. finansal piyasaları kandıramazsınız.

Sayfa 211/1122 İlkİlk ... 111161201209210211212213221261311711 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •