1 milyondan fazla sivil katledildi!
â–ªï¸ Amerikalı askerlerin, Ebu Garib cezaevinde eski tutuklulara yaptığı işkenceler akıllara kazındı!
https://mobile.twitter.com/utancgunl...877510?lang=de
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Vallahi ben de anlamadim. Bilgili kulturlu buyuklerimiz aslinda. Bir bildikleri vardir diyelim. Bir de ABD her tarafi karistiriyor devamli, cok dusmani var.
Adam gelmis banka hissesi almis sonra faiz kotudur sudur budur diye nutuk atiyor! Bir tanesi de faiz olmasin diye sanayi sirketi aldim diyor. Sirket 1.5 milyar lira faizden kar yazmis. Muahahahaha.
yerinde tespit.. commiler kaynağından çalıyor.. ötekiler en azından çıkış kapısı bırakıyor.![]()
![]()
Memento mori
coniler sadece sovyetlere değil amerikalı olmayan her güce meydan okudu çin komunist mi milliyetçi-liberal mi , komunizm sınıfsız devletsiz toplum demektir , hatta 1000 çeşiti vardır denebilir. en uyuzu en hantalı en verimsizi en kör ve sağırı belkide rusyada başa geldi . ömrü de kısa oldu zaten , devlet kapitalizmi uygulayan sosyalist bile olmayan sovyetler. kapitalizme rakip olamazdı hipotezde kkapitalizm küçüktür komunizmdir ,bu doğal matematiktir yani kapitalizm bir süreçtir son nihai güzergah değildir ve
kapitalizm komunizmin ancak bir alt dalı olabilir demiştir filozofun biri.. parasal olan olmayan serbest olan olmayan türevleri teorleştiriliyor komunizmin gelecek kuşaklar belki yaşar belki sonraya kalır ama çok derin kavramlar inanın çok müthiş kavramlar var magazin tarihine bakarsan tek ideoloji oda sovyetlere ait ve marxa ait ama hiç ALAKASI YOK değil . 1000 tana fikir ve teori geliştiriliyor ..komunizm bir agaçsa kar marz onun yaprağıdır.
her şey insanlar için ve insanlar nispi değil mutlak eşit olacaktır 1000 sene içinde bu geriye döndürülemeycek bir realite ,dinle şunla bunla sulandırarak döndüremezsiniz tarihin gidişatı karanlığa ve çöküşe değildir aydınlığadır aydınlık da elbet eşitliktir demokrasidir refah toplumudur süper şirketler süper sermaye ve kollekktif halk ortaklığıdır iş bankasının ereglinin tüm halka ait olması gibi düşünün patronların sayısı da azalsın ama yok olmasınlar neticede onlar da insan))
dünya eninde sonunda sınıf ırk dil kültür fark çatışma ve anlayış farklarını çözecek arkadaşlar 1000 sene sürse de çözecek
sosyalizm kamu hizmetlerinin devlet desteğiyle adil dağılımı demektir park bahçe yeşil alan temiz spor temiz hava ücreti düşük huzurevi ücretsiz golf sahası filan sosyal hizmettir, emeklilik kurumu da bir tür sosyal devlettir ama fon olarak da yönetiliiliyor ille devlet desteği şart değil, abd az sosyalisttir . ab daha çok sosyalisttir norveç filan en sosyalisttir itfaiyesinden altyapısına yolundan çöpüne polisine eğitime sağlığına ücretsiz hizmeti veren fakire gariban iş veren sokakta yatana imkan veren işsize işsizlik maaşı veren ülkeler de vardır belli sayıda batı ülkesi vardır .
siz eğer ben şuna inanırım ve sosyalizmden nefret ediyoruz derseniz emeklilikten parklardan temiz havadan karşılık gelir beklemeyen yardım kuruluşlarından kamu hizmetinden nefret ediyor her adımı para ile devlet özel sektör bana satsın bu işten kar etsin bazen de bir güzel kazık yicem fahiş fiyat ödicem diyorsunuz bunu savunuyorsunuz demektir
1 milyon sene de uğraşsanız sosyalizmden kurtuluş da yok bu bakışla devlet zaten büyük hantal küçülürse memur bürokrasi nicelde azalır nitelikte gelişirse daha verimli bir SOSYAL VEYA SOSYALİST ortam olacak ,
hazine varlıkları ve ülke toprakları halkındır kişi ve şirketlere ait sınrısız imkanlara sunulmamalı ama o kişi ve şirketler de halka aittir yani bir döngü var kimse kimseye düşman da olamaz demokrasilerde...
siyasal dünyada lobiler güçlü politikalar halk için halk ile birlikte üretilemiyor, vergiler maalesef yağmalanıyor türkiyede bunu mani olmak lazım, öyle özgürlükçü sosyalizmi araştırın belki elbisesi uyar kafanıza aklınıza.
Atatürk ilkelerini yapamıyorsan ol sosyalist,zaten dünyada kominist sistem yok,sosyalist olursan en azıdan açlık olmaz,yıllarca Ruslarlan iç,içe yaşadık oradan biliyoruz,90 yıllarının sonunda Ruslar dağıldığında hopa-ordu arasını mesken tutmuşlardı,dağılıma karşıydılar,onların nezdinde değerli emtia yoktur hepsi ayni katagoriye dahildi,tembellik yok herkes çalışmaya mecburdu,sana bir yer veriyor,yani sıra herşeyide veriyor araba dahil,ürettiğini belii oranda devlete vermen lazım,eğitim ise mecburi devlet üstleniyor,yani devletin için çalışıyorsun sınıf yok,kişiye değil devletine kölesin,zaten ileride nüfus patlaması olursa sistemde bu şekil olacak,biri yeyip biri bakmayacak![]()
doğaya/evrime ters, fizikinin logosuna ters..
60 yıl birşeyler denendi, başa sarılıyor... olmuyor kısacası.
tavuk asla edebiyat kavramını öğrenemez... fiziki sebeplerle imkansız
insanın da neleri öğrenemeyeceğini düşünmek(düşünememek),
konsept olarak korkunç bir şey.
aynı durum.
Memento mori
Yer İmleri