Dünya çatışsın ve pimi çekilsin insanlık yok olsun uzaya bile çıkamasın orada medeniyetler kuramasın bunu mu isticez evrimde yok oluş vardır doğru ama zeki canlıların toplumların imhası spekülatif bir bilimdir
Sovyetleri yerden yere vurduğumun farkında mısınız yapısal manada sovyet tecrübesini adil refahçı ve demokratik tarzda bir sosyalist ve komunist ülke denemedi göremeyiz. O sistemde her alanda Başarıyı hedefleyen bir gayret görmediğimi ısrarla yazdım siz sovyet rüyasını neden örnek gösteriyorsunuz kötü değil fiyaskoydu o iş..
anlamış değilim . Bir ilkel pagan mümin oldum diyince mümin olmuyor yaşaması şart nefes alması
Sovyet rüyasına göre Kusura bakma ama avrupa 3 misli solcuydu sovyetlerden daha ilericiydi gerici olan devletçi bakıştır. devleti , burokrasi yüceltip halkı sınırlı altyapı yatırımları ve verimsiz kalitesiz üretimle kandırmaktır.bu alışkanlıkların, sosyalizmle ,komunizmle de alakası yoktur olduğunu söyleyenin derdi fikirlere özgür düşünceye çamur atmaktır. verimsiz kamu hizmeti olur mu çoğu taşere de edilmiş avrupada mesela devlet bunu memuruna yaptırırsa memur yan gelir yatar az çalışmaya gayret ederse yaptırım kuramaz devlet.
Devletçiliğin gericiliği ve çıkmazı bu zaten.
Avrupada en azından halkçı bir özgürlük alanı vardı en azından eleştirel düşünce sosyal düşünce yaşıyordu refah ve zenginlikler verimli üretim arzu ediliyordu bunlar neden sosyalist değerler olmasın ki ayrıca devlet propagandası varsa orda adalet kavramı olamaz unutmayalım
Bilimi burada tartışmasak daha iyi pazarlar iyi istirahatler şimdiden temettücüyüm neticede emekli maaşı verecek devlete kamuya yüküm olmayacak buna mutluyum mesela islam da ne var iyiliği emret kötülükten sakın iyi akşamlar
Yer İmleri