gel de kufur etme aralik vadeye..
gel de kufur etme aralik vadeye..
Cazibesi yüksek ve likidetisi düşük bir ürün çıkması durumunda aylık gelir ile geçinen kişilerin bırakacağı tortu bankalar için önemli olabilir.
BBHT'de bu tip bir ürün piyasadaki fazilerin yükselmesine neden olabilir dendi. Hem sabit faizli enstrümandan bu ürüne geçecek olanlar hem de likit olarak beklemede para tutanlar bu ürüne geçmesinden dolayı olabilir.
Böyle bir ürün borsadan daha cazip olur ise borsada da bir satışa neden olabilir.
Altın ve dövizi olanları faiz ile ikna etmek genelde zor, seçimlere kadar kımıldamalazlar diye tahmin ediyorum.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Aralık vadeye küfür etme...
DENİZ, İŞ karşılıklı iş yapıyor.
Aslında aynı kişi işlem yapıyor.
Akşam 18,15 te İŞ 26 long idi ortlama 3186 Şuan -9 şort oldu ortalaması 3530 (35 fark var)
Deniz 3 adet 3200 den şort idi ŞİMDİ 35 adet 3270 long yarın oraya dikkat. (38 fark var)
Biri zararına veriyor biri zararına satıyor. Ama bi şekilde işlem yapıyorlar.
Deniz ve İş karşılıklı işlem yapıyor 100-50 lot işlemler onun amacı nedir bilmiyorum.
3169,00-316850 ve 3200 yapılan işlemler karşılıklı...Deniz iş / iş deniz.
Ellerine ne geçiyor bilmiyorum.
teb bu 273 .000 longu yaptı... ama nasıl yaptı dostum... karşı tarafta da birileri kısa yaptı.... TEB uzun açtı ise farklı aracı kurumlardan da kısa pozisyonlar açıldı..... ayrıca er geç makas kapanacak.... buna benze hareketi 2008 krizinde görmüştüm... endeksi veriyorlardı, ama vadeliyi ısrarla 2000 puan makasta tutuyorlardı..... o zamanın 2000 puanı bugünün 10.000 puanıydı (spot 61.000 di).... 3-4 gün tuttular bu şekilde ve bir anda bir verdiler..... vadeli bir anda spotun 600 puan altına indi.... bakalım ne yapacaklar görelim![]()
Meksa çarşamba 12.246 ad 2877 ortalama ile şhort açtı ve cuma bunların 9843 adedini 2821 ortalama ile kapadı. Güzel işlem satılır. 9372 adedini ise bugün tekrar açtı fakat maliyet 2779.
Cuma hiç kapamasa iyi idi.
Genelde ters işlerle le bildiğimiz bir kurum.
Sert hareketler de hep var.
Yarın şhort kapama yaparmı bakalım.
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında olay sadece 12. ay da değil. Diğer tüm vadelerde aynı durum söz konusu.
İşlemler karşılıklı. 8 ayda da aynı durum söz konusudur.
Yer İmleri