Sayfa 402/2213 İlkİlk ... 3023523924004014024034044124525029021402 ... SonSon
Arama sonucu : 17698 madde; 3,209 - 3,216 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. İşin kolayına kaçmadan ama
    Gül yanaklı bebesini emziren melek yüzlü anneciğin resmini değil
    Ne de ak örtüde elmaların
    Ne de akvaryumda su kabarcıklarının arasında dolanan kırmızı balığınkini
    Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?
    Abidin Dino yukaridaki resmi yapmamıştır..
    Bunun yerine bir şiir ile cevap vermiştir
    "Buna da ne tual yeterdi; ne boya...¦"
    Diyerek...
    Abidin Dino;
    Nazım Hikmet'e cevaben;
    Mutluluğun Resmi

Kokusu buram buram tüten
    Limanda simit satan çocuklar
    Martıların telaşı bambaşka
    İşçiler gözler yolunu.
    İnebilseydin o vapurdan
    Ayağında Varna'nın tozu
    Yüreğinde ince bir sızı.
    Mavi gözlerinde yanıp tutuşan
    hasretle kucaklayabilseydim
    seninle, bir daha.
    Davullar çalsa, zurnalar söyleseydi
    Bağrımıza bassaydık seni Nazım,
    Yapardım mutluluğun resmini
    Başında delikanlı şapkan,
    kolların sıvalı, kavgaya hazır
    Bahriyeli adımlarla düşüp yola
    Gidebilseydik Meserret Kahvesine,
    İlk karşılaştığımız yere
    Ve bir acı kahvemi içseydin.
    Anlatsaydık
    o günlerden, geçmişten, gelecekten,
    Ne günler biterdi,
    Ne geceler…
    Dinerdi tüm acılar seninle
    Bir düş olurdu ayrılığımız, anılarda kalan.
    Ve dolaşsaydık Türkiye’yi
    bir baştan bir başa.
    Yattığımız yerler müze olmuş,
    Sürgün şehirler cennet.

İşte o zaman Nazım,
    Yapardım mutluluğun resmini
    Buna da ne tuval yeterdi;
    ne boya…

Abidin Dino
    Ve evet bilinenin aksine ilk twitteki meşhur resmi Abidin Dino yapmamıştır..
    “Home Sweet Home“, mütevazı bir ressam olan Dianne Dengel‘in elinden çıkma bir yağlıboya tablodur. Abidin Dino‘nun “Mutluluğun Resmi” adlı bir tablosu yoktur.
    @erefefik

2. Bugünkü Isvec ve Finlandiya'nın Nato'ya girişlerin8n bloke edilmesi mükemmel bir hamleydi.

Bir güzel haber daha var:

Russian Air Force Tupolev Tu214PU RA64532 is flying from Ankara Esenboğa to Moscow Vnukovo with Russian Deputy Prime Minister Alexander Novak on board: Turkish banks will start accepting Russian Mir payment system cards for electronic fund transfers.
    @erefefik

3.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Bugünkü Isvec ve Finlandiya'nın Nato'ya girişlerin8n bloke edilmesi mükemmel bir hamleydi.

Bir güzel haber daha var:
    Ayva adaşım uzun bi aradan sonra yazmana sevindim pazar günü Nallıhan civarında turladım biraz oğlak kavurma sordum eskiden yapıyorlarmış ama yemek nasip olmadı nasılsın iyimin?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by yıkıkkentli54 Yazıyı Oku
    Ayva adaşım uzun bi aradan sonra yazmana sevindim pazar günü Nallıhan civarında turladım biraz oğlak kavurma sordum eskiden yapıyorlarmış ama yemek nasip olmadı nasılsın iyimin?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    İyi diyelim...Çok teşekkürler...
    @erefefik

5. Kibris'in tamami, Ege Adalari ve Bati Trakya ve Selanik bizimdir. Yunan ahmakca pozisyon aldi.

Ruslar, sivil gemilerle surekli askeri malzeme tasiyorlar ve surekli Montroyu deliyorlar. Buna izin veriyoruz. Dogru yoldayiz.

Selanik'in Turkiye'ye gectigini gormeden olmeyecem.
    @erefefik

6.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Kibris'in tamami, Ege Adalari ve Bati Trakya ve Selanik bizimdir. Yunan ahmakca pozisyon aldi.

Ruslar, sivil gemilerle surekli askeri malzeme tasiyorlar ve surekli Montroyu deliyorlar. Buna izin veriyoruz. Dogru yoldayiz.

Selanik'in Turkiye'ye gectigini gormeden olmeyecem.
    Rusya'nın bize ne faydası olabilir ? Zaten hedefe konmuş. Konvansiyonel savaşta ordusunun zaafiyetleri ortaya çıktı. Nükleer konusuna gelince; Belki anahtar elemanları ABD tarafından satın alınmıştır veya sistem hacklanmiş olabilir.

Batı Trakya'ya giderken Doğu Trakya'nın başına bir iş gelmesin de...

Dedeağaç'taki ABD yığınağı, Mitsotakis'in dakikalar boyunca ABD Kongresi'nde alkışlanması...

Hayır olsun diyelim.

7. Azov çelik fabrikasında olan kayitsiz sartsiz teslim. Ukraynalilar evlerine, yaralilar hastaneye, Naziler Sibirya'daki sorgu merkezlerine. Turkiye'de masallar anlatiliyor.

Sevedorents'de ise 6500 Ukrayna askeri sıkıştırıldı. Zelensky, savaşın diyor. Tahliyeye izin vermesi lazim.
    Yoksa Ruslar hepsini oldururler.
    @erefefik

8.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Batı Trakya'ya giderken Doğu Trakya'nın başına bir iş gelmesin de...

Dedeağaç'taki ABD yığınağı, Mitsotakis'in dakikalar boyunca ABD Kongresi'nde alkışlanması...

Hayır olsun diyelim.
    Abd'de Biden'le esen Global ruzgarin devami yok. Butun dunya dolar pacavrasinin pesinden kosuyor. Altin surunuyor. Surdurulebilir degil cok sacma. Trump'un geri gelmesi artik kesin.

Turkiye cok guclu. 7.nesil sondaj gemisi daha dun Mersin limanina yanasti. Rize'de havaalani acildi. Millet yolcu garantisinden bahsediyor. Askeri amacli oldugunu ve Rusya'yi dengelemek icin oldugunu goremiyorlar. Cunku Ruslar, Gurcistan hava sahasini ihlal etmeye basladilar. Haklari olandan fazlasina cokmeye calisabilirler. Gurcistan,Azerbaycan,Ermenistan ve Bati Trakya ve tabii ki Turkiye yekpare bir alandir. Buranin idaresi yonetebilecek olana verilir. Canakkale Bogazindaki kopruyu bir de Bati Trakya bizde olunca dusunun. Bunlari biz kendi kaynaklarimizla yapmadik ki, krediyi disaridan verdiler. Ahmak Chp'li, dunyadan haberi yok, yolcu garantisi diyor, bir seyler diyor salak salak.
    Yilmaz Ozdil bir duble irakiya Kibris'i verecedi. Bunlarin sacma sapan soylemlerini cok dinlerseniz, bilincaltinizi ele gecirirler. Ne kadar kizsaniz da mutlaka karsi tarafin ideologlarini da dinleyiniz.

Turkiye hakkindan azina razi olmayacak.
    @erefefik

Sayfa 402/2213 İlkİlk ... 3023523924004014024034044124525029021402 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •