Sayfa 532/603 İlkİlk ... 32432482522530531532533534542582 ... SonSon
Arama sonucu : 4818 madde; 4,249 - 4,256 arası.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Ş.

1. 21 Ocak 2021 tarihli Özel Durum Açıklaması'nda da belirtildiği üzere, Aksa Enerji Üretim A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı Aksa Energy Company Congo ("Aksa Enerji Kongo") ile Kongo Cumhuriyeti arasında, Pointe- Noire şehrinde bulunan 50 MW kurulu güce sahip doğalgaz santralinin kapasitesinin 100 MW'a çıkarılıp 30 yıl süre ile işletme hakkına yönelik bir imtiyaz sözleşmesi imzalanmıştı.

Aksa Enerji Kongo ile Energie Electrique du Congo (E2C- Kongo Cumhuriyeti'nin Elektrik Üretim-İletim-Dağıtım Şirketi) arasında elektriğin ihraç amaçlı iletimine ilişkin anlaşma da imzalanmıştır. Elektrik ihracat anlaşması ve gaz tedarik anlaşmalarının imzalanmasına ilişkin görüşmeler devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Aksen her düştüğünde korkmadan alırım. Fakat artık geçen seneki kadar marj bırakmıyor, sağlam gidiyor. Geçen yıl 14.50 görüp 12 altına geldiği bile olmuştu. Fakat son zamanlarda bu marjı göremiyoruz. Neden acaba?

Aksen son 6-7 yıldır stratejisini yurt dışında büyüme ve borçlarını dolar bazında küçültme üzerine kurdu.
    Hedefler doğrultusunda çok başarılı da oldu.
    Yaptığı anlaşmalar USD bazında ve doğalgaz temini ilgili devletler tarafından karşılanıyor. Yani doğalgaz fiyatları ne kadar yükselirse yükselsin yurt dışı santrallerde AKSEN maliyetlerine yansımıyor. Sadece üretip parasını tahsil ediyor.
    Özbekistan santralleri de aynı şekilde.

Dolar ne kadar yükselirse yurt dışı kâr da o kadar yüksek olur.

3 Seneye yaklaştı artık, en doğru yatırımım oldu.

3. Sınırları aşan güç olmaya devam...

Duhul
    Nov 2017
    İkamet
    Kendi halinde bir yerlerde
    Gönderi
    22
    Hissede şenlik, forumda sessizlik var

Venus Z10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. 1-2 sayfa once kendimce yazdigim beklentiler listesine gore beklemeye devam.. daha temettu yicez

6.  Alıntı Originally Posted by hacıhızır Yazıyı Oku
    Hissede şenlik, forumda sessizlik var

Venus Z10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Heralde biz bize kaldık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Sessizlikte yükselmesi daha güzel olmuyor mu ? Kuru gürültü falan da yok ne güzel.

Güzel bir hafta kapanışı.
    Aksen nadir olarak yüzde 4-5 artıda kapatır.
    Genelde yüzde 2 ileri yüzde 1 geri vs sanki duruyor sanırsınız ama bir bakmışsınız epey yol almış.

AKSEN 2 yıldır portföyümde minumum yüzde 25 e düşmek kaydı ile sürekli oldu. Bazen yüzde 50-60 a kadar çıktığım da oldu ama hiç yüzde 25 in altına düşmedim.

Şimdi dönüp bakıyorum. Diğer hisselerinde de güzel çıkışlar yakalamış olsam bile keşke tek hissem AKSEN olsaymış diyorum.
    2 Sene önce portföyümü komple AKSEN yapıp kenara çekilseymişim portföyüm şimdiki halinin yüzde 80 üzerinde olacakmış.

Sayfa 532/603 İlkİlk ... 32432482522530531532533534542582 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •