Originally Posted by
kelebekx
Onlarca yıldır milletin sırtından fiili enflasyona göre düşük faizli kredilerle betonculara destek verip yine düşük faizli kredilerle ev sahiplerine tekrar tekrar ev aldıran devletin elbette kiraları düzenleme hakkı da olmalı.
0,64'ten, 0,72'den hatta son 10-15 yıldır fiili enflasyonun altındaki oranlarla fakir gulebanın üstüne yüklenen kredilerle sahip oldukları evlerden aldıkları kiraları vicdansızca artıran ev sahiplerinin yukarıdaki gibi konuşma hakkı olduğunu düşünmüyorum.
Bu evlerin başkasının sırtından edinilen milli servet mahiyetinde oldukları gözden uzak tutulmamalı. Rayiç bedelin 20 yıllık karşılığı uygulaması gayet yerinde ve adilane. İşine gelince vergini vermeyip milletin rızkını çalacaksın, işine gelmeyince de vay böyle kira sınırlaması olur muymuş diyeceksin. Hadi oradan!
Ne içiyorsun bilmiyorum ama iyi kafa yaptığı kesin!
Böyle saçma öneriler yerine, devlet neden düşük kredi veriyor diye sorsana. Vatandaş sanki düşük kredi ile bedavaya ev alıyor, kredi düşük ev pahalı sonuçta. Bu düşük krediler ile yandaş müteahhitler kurtarılmaya çalışılıyor, onun cebinden, sonra bağışlarla kendi ceplerine. Bunu anlamak için kuş kadar beyin taşımak yeterli.
Yahu suçlu belli, piyasanın içine eden belli. Buna itiraz edeceğine, yine bunlardan medet ummak ne biliyim, saflık mı desem, başka bir şey mi bilmiyorum. Sanki herkes düşük kredi ile ev almış, 10-20 yıl önce ev alanın kabahati ne?
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri