Sayfa 393/1000 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493893 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 3,137 - 3,144 arası.

Konu: Vıop XLI

1.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Devlet 1 koyundan 10 post çıkartıyor.
    Ötv+Kdv+gelir vergisi+temettü stopaj+Emlak vergileri+taşıt vergileri ve diğer harç vs.
    Köprü,oto yol geçişleri paralı.
    TRT payı ne demek?

2.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Benim Türkiye'de çalışırken diyelim ki 2021 maaşım 10 bin haymana pezosu imiş. Net elime geçen. Bunun üstündne 6 bin haymana pezosu vergi almış devlet. İşverene de 2 bin Haymana pezosu saplamış kaşla göz arasında.

10 bin haymana pezomun içinden sigara içki benzin ev araba at arabası pompa filan hepsine vergi ile erişiyorum.

Üstüne de ben o şirkette çalıştığım için 8 bin haymana pezosunu daha görmeden devlete gönderiyoruz.

Dayu pezoları verdik, hani benim hizmetim? 500 pezo ile özel sağlık, aylık 2000 pezo ile özel okul, ulan bi tek güvenliği sağlıyor vergilerden. Onu da beğenen olur beğenmeyen olur, sonuçta 2 milyon pezoluk evimin yanındaki parkta Nuriyeliler kamp kuruyordu

Dayu benim vergiler nerede? Sağlık dedin öze, eğitim dedin özel, güvenlik dedin hadi onu verdin, ulan benden ayda 10 bin pezonun üstünde vergi kestin, nerde dayu vergi?

Vergi verelim gleişmiş ülkeler gibi, ama, yani karşılığı da olsun Akçay abem ne dion bu fikrime? Vergi vermek enayilik gibi oluyor mevcut durumda. Alamadığın hizmtin vergisini veriyon, üstüne de senin vergini sana küfreden tayfaya bedava dağıtıyorlar iyi mi :D

Kafayı yersin TR de dayı. Harbi kafayı yersin.
    ben dolaysız vergi dedikleri sigara alkol mazot ötv saçmalığından çıkıp...

gelişmiş ülkelerdeki gibi kazançtan olan vergilerin artırıp harcarken insanların rahat olmasını istiyorum...

kaçakçıların cenneti oluyoruz...

herşeyde en pahalı biziz...

niye şirketlerin hepsi vergi kaçırdığı için...

kurban bayramı geliyor bakın yardım kampanyaları başlıcak...

yurt içi kurban 3.000 yurt dışı 1.000 diyecek niye...

dünyanın en pahalı yemi dünyanın en pahalı gübresi sonuç bu...

3. Bedava yaşıyoruz, bedava;
    Hava bedava, bulut bedava;
    Dere tepe bedava;
    Yağmur çamur bedava;
    Otomobillerin dışı,
    Sinemaların kapısı,
    Camekanlar bedava;
    Peynir ekmek değil ama
    Acı su bedava;
    Kelle fiyatına hürriyet,
    Esirlik bedava;
    Bedava yaşıyoruz, bedava.
    O.Veli

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Döviz kredilerinde risk ağırlık oranı %100 olarak belirlenmiş, daha önce galiba %200 şeklindeymiş. Bankalardan şirketler TL kredi çekip sonra dolar alıyormuş, yeni düzenleme ile döviz kredisi üzerinde baskı azalacakmış.

Bankalar döviz kredisi verdikçe, eldeki nakit dövizi başka sınırlamalardan dolayı TL'ye çeviriyordur.

>>>>>>>>>>
    https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-659278

https://www.patronlardunyasi.com/hab...a-cikti/265035

HABERLER>FİNANS
    30 Mayıs 2022 Pazartesi - 13:26
    Hepsine gönderildi. Doları sakinleştiren hamle ortaya çıktı
    BDDK'dan bankalara döviz teşviki konusunda yazı gönderildiği ortaya çıktı. BDDK'nın hamlesi sektör kaynaklarında dövizi sakinleştirecek hamle olarak değerlendirildi. Döviz cinsi ticari kredilerde risk ağırlığı yüzde 100 uygulanacağı duyuruldu.
    ...
    Olay bu değil, haber yanlış.

TL ticari krediler yüzde 200 risk ağırlığında olacak. Son dönemlerde şirketler ve esnaf TL kredi çekip döviz alıyordu ya da stoğa çalışıyordu. Bu mahzurlu görüldü, risk ağırlığı artırıldı ki bankalar böyle kredi az versin.

YP krediler teminatsiz ise zaten yüzde 100 risk ağırlığındaydı.

5. Dayu haymanaya geldim. Dediler maaşın artık haymana lirası. 10000 haymana lirası brut maaşım var.

Bakarsan, senden 4200 haymana lirası keser.

Evlendin? Daha az keser.

1 çocuk mu yaptın? Daha az. 2. Çocuk? Daha az. Esin çocuk mu bakıyor? Daha az.

Yetmedi çocuk başına da 239 lira para verir. Eğitim desen 3 dil + anadili. Sağlık desen bedava. Güvenlik desen o biçim. Dayu şimdi ben niye aptal damgası enayi mal damgası ile gezeyim alnımda? Tamam biraz mesafesi filan var ama, haymana yattı yani kafama.
     Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    ben dolaysız vergi dedikleri sigara alkol mazot ötv saçmalığından çıkıp...

gelişmiş ülkelerdeki gibi kazançtan olan vergilerin artırıp harcarken insanların rahat olmasını istiyorum...

kaçakçıların cenneti oluyoruz...

herşeyde en pahalı biziz...

niye şirketlerin hepsi vergi kaçırdığı için...
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. en basiti bugün et sote aldım...

kilosu 156 tl...

asgari ücretli maaşıyla 28 kilo et alabiliyor...

avrupada durum nasıl...

işte niye 150 liraya et yiyoruz ben 10 milyonluk eve vergi vermediğim için...

bindiğim milyonluk arabaya vergi vermediğim için...

niye 150 liraya et alıyoruz şirketler vermediği için...

bizde vergi muhasbecinin ne çıkarım abime sözüne bakıyor...

avrupada amerikada bu soru yok...

amerikada şırıngayla kan alırlar...

bizde kısaca vergi zenginden değil falkirden alınıyor...

7. Hazine ve maliye bakanı olmak isteyen var mi

8.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Olay bu değil, haber yanlış.

TL ticari krediler yüzde 200 risk ağırlığında olacak. Son dönemlerde şirketler ve esnaf TL kredi çekip döviz alıyordu ya da stoğa çalışıyordu. Bu mahzurlu görüldü, risk ağırlığı artırıldı ki bankalar böyle kredi az versin.

YP krediler teminatsiz ise zaten yüzde 100 risk ağırlığındaydı.
    Dediğiniz şekilde de olabilir.

Selektif kredi vs deniyor.

Bir de dikkatimi çekti kredi kartından para çekerken bu para ile hisse, döviz almayacağım diye işaretlemek gerekiyor.

Daha önceki mesajımdaki haber o zaman mantıklı, otomobil, konut alacağım deyip para çeken çok oluyordur. Bir şekilde insanlar TL borçlu olarak seçimlere girmek istiyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 393/1000 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493893 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •