Ustelik bi sivrizekalilar bu orani bile azaltacaklar gozukuyor, daha once zam orani dusuk ciksin diye 12 ay tufe ortalamasi kurali getirmislerdi. bu bile eski kiracilar lehine buyuk avantaj saglarken simdi orana sabit tavan getirince(tahmini %35) o zaman iyice eski kiraci ev sahipleri kavgalari artacak, kiraci ev sahibi barisi tamamen bitecektir.
Sadece 1 ayda benzine %30 zam gelen ulkede ev sahiplerini seytan gosterip iyice kiraci lehine duzenleme yapmalari kabul edilemez. Eger hukumet enflasyonu ve hayat pahaliligini engellemek istiyorsa once temel urunlerin fiyat artisina bir sinirlama getirmeli.
Mazot bir yilda %250 zam geliyorsa birakinda ev sahipleri en azindan yalan enflasyon oraninda zam yapabilsin.
bir halt olacağı yok.
hocam tam olarak ülkeyi bitiren bu koyu ile çizdiğim yer.
serbest piyasa da bir ürünün fiyatına sınırlama getirilmesi hiçbir zaman halkın geneline bir fayda sağlamaz.
sınırlanması gereken şeyler:
devletin israfı
üç yerden maaş alanlar
yolsuzluğa giden paralar
gereksiz devlet memurları
vs. dir.
yoksa
dün patates tüccarı şeytandı
bugün ev sahibi
yarın marketci
ertesi gün benzinci.
halkımız maalesef olayı anlamıyor enflasyon denilen şeyin
tek
ama tek
yalnızca tek sebebi
devlette olan israf ve yolsuzluklardır.
bu fiyat sınırlandırma zırvası değişik devletlerde değişik formatlarda denendi Venezuella dan Almanya ya hep ters tepti, halkın ağzına sıçtı.
Berlin de beyinsiz solcular iktidar da sözüm ona konut piyasasını düzenlediler.
sonuç.
kirayı arttıramayan ev sahipleri en makul bahane olan tadilat bahanesi ile evleri boşalttı.
evler aylar boyu tadilatta, herkes ağırdan alıyor.
evi geçtim oda bile bulunamıyor, oda kiralamak için aynı anda yüzlerce kişi CV doldurup randevu almaya çalışıyor ev sahibinden.
2.5 milyonluk evine 600 , 700, 1000 lira yillik vergi verirken de cikiyormu sesin, bukadar vergi olurmu diye!...
200 bin liralik arabanin yillik vergisi carti curtu 1000 liradan fazla bu ülkede.
Nas nus diyerek ev sahiplerine gecilen kıyaksa hicbir kimseye gecilmiyor...
Algi yapacakmişim.
Neyin algisini yapicam. Olani yazdim ben.
Bugün evini kiraya verdin diyelim. Sana göre Temmuzda memur maaşlari artti diye zam yapalim demen lazim..
Bu durumda kiraci sana ne der...
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Az evvel ev sahibim aradı. Kira düşük kaldı... Arayı bulalım dedi... Haklısınız dedim... Orta yol bulucaz... Kiracılar olarak orta yol bulamaz isek, yakında kiralayacak ev bulamayız..
Yer İmleri