Sayfa 739/1024 İlkİlk ... 239639689729737738739740741749789839 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 5,905 - 5,912 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Enflasyon 10.90. Çıkartmışlar memur emekli az daha zam alsin .
    baz etkisinden dolayı düşük çıktı.. önümüzdeki ay da düşer.. sonraki aylarda çıkış.. son ay düşüş..
    yıl sonu enflasyon tahminim 9.5 - 10.5 arası çıkar..

2.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    Gecmis gecmiste kalmistir ve bitmistir herzaman gecmis geleckte ne olacagini gostermez...o 2013 yilindan beri tl deger kaybetti iyi tamam atladiginiz nokta 2013 yilindan beri turkiye neler yasasida tl deger kaybetti ? 4 yilda neler yasandi gezi olaylari art arda secimler suruyle bombolama eylemleri darbe girisimi ohal suriyeye giris not dususleri vs vs..ekonomik bozulma kuru %20 etkileyse saydigim seyler %80 etkiledi..tl nin deger kaybini bunlar katladi...eminim hicbiri olmasaydi dolar hala 2 tl de surunuyor olurdu....bunlari baska bir ulke yasasaydi simdi var olmuyor olurdu.....gelelim gunumuze son 2 ayda nolmus ruble 56 dan 59 a deger kaybetmis real 3.1 den 3.30 deger kaybetmis ...Tl 3.48 gormus en dusuk bugun 3.52 ....eeee demekki suriyeye tehlikesine ragmen ve fed faiz artirimlarina ragmen tl cok guclu kalmis....ne denirse denilsin tl guclu gidiyor cunku tl nin donemi 6.aya girdi...gerisi faso fiso...dolarin zamaninin geldigine dair bir emare goremiyorum tabi bu emareler herkesin piyasa ve bilgi tecrubesine gore degisir ...geldigini dusunen dolara gecer bekler dusunmeyen tl de bekler bu kadar basit gerisi..herkesin kendi karari..dolari olupta reklam yapanlari o yuzden hic anlamam varsa dolarin otur asagi bizene senin dolarindan eurondan japon yeninden.
    eminim hicbiri olmasaydi dolar hala
    kusura bakma sert olacak ama
    bu iadeden sonra yazdıklarınız benim nazarımda çöp statüsünün altıdır...
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

3. 300K:
    Rodeo => 15
    Burger => 14.75 (Bayram öncesi burdaki paylaşımlarla uyumlu olarak 15 üstü verilmiş ama malum baskı yüzünden düşüş olmuş)

4. tcmb bugünde sıkı durdu. enflasyon verisine göre erken hareket etmedi.

bugünkü tcmb fonlaması 3.7.2017

TL depo miktar 10.423 milyar TL faizi %9.25
    GLP miktar 98.915 milyar TL faizi %12.25

toplam fonlama 109.261 milyar TL

ortalama fonlama faizi: % 11.96000
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. [QUOTE=mustafab;594971]Sayın rxpu,

Oncelikle hesap için teşekkürler. Ayrıntılı ve bence cok onemli. Tabii ki farklı tarihler baz alınırsa farklı durumlar ortaya çıkar ancak 2013 onemli bir tarih bu hesabı başlatmak için. Daha önce de yazmıştım "full mevduatta olmayayım eriyecek bu para" diye dusunerek 2012'den itibaren cesitli yontemlerle parayı dondurmeye ugrastım ama 2012-2017 sonunda benim kazancım TL ye gore %100 olmuşken USD ye gore 10 bin dolar gerideydim! Yani USD olarak kafa kafaya kapattık.

Sonuc olarak lafı fazla uzatmadan;

Sayın Dudu'yu da anarak " Şimdi ne ucuz? Ne yapmak lazım onu dusunmeliyiz. Bence artık bunu konuşalım.

Ben en gec 2018 ortasına kadar gayrimenkulden %90 cıkmayı dusunuyorum. Sadece bir yer var bekleteceğim umut vaad eden. Onun da maliyeti çok düşüktü o yüzden gozden cıkarttım. Benim gozumde g.menkul yogun olarak edeceği karı etti bitti. Tarla işlerinden de usandım imarı geldi gelmedi o oldu bu gitti. Geriye kalıyor DTH,borsa, TL mevduat,eurobond. Bir yandan da diyorum Sayın JonDowes mevduat yapıyorsa ben niye macera arıyorum.

İlk donusum donemini (2012-2017) kar ve zararsız atlattım sayılır 2012 deki USD miktarımla 2017 deki aynı . Bir sonraki 5 yıllık donemde bu kadar cevirebilir miyim parayı bilmiyorum işin esası korkuyorum da arada çarpılacağım diye. Ortalık dolandırıcı kaynıyor. İskansız diareyi yemin billah iskanlı diyen mi ararsın, dag basındaki araziyi abi 2 yıla imar cıkar yola 2km uzaklıkta diyen mi ararsın. Şerhli yerleri şerhsiz abi diyen mi ararsın her türlüsü...

Daha once forumda Antepten yazan sayın Arda ve başka g.menkule geçenler (Chucky) vardı. Okuyan olursa onlar neler dusunmektedirler acaba?

Yatırım tavsiyesi değildir. Saygılar,

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ne yazık ki excel de yaptığım hesaplamaya göre (kendi getirilerimden bire bir) 1.1.2022 tarihinden önce kurtarmıyor.

Şöyleki.

1.1.2013 kur 1.78
    1.7.2017 kur 3,52

TL faiz kazancı toplam 1642 gün : 0.63182 (net) (kümülatif)
    Dolar faiz kazancı toplam 1642 gün : 0.1322 (net) (kümülatif)

300.000 TL şu anki TL getiri+anapara 1642 gün : 489.545 TL
    300.000 TL kariılığı dolar getirisi+anapara 1642 gün : 669.663 TL
    bugünkü TL zararı : 180.117 TL
    Syn rxpu
    Hesapta yanlışlık var gibi
    300000k 1.78 kurla 168.539 $ yapıyor.168.539$ 3,50 kurla çarpsak 589.887K yapıyor.
    2 gündür bu hesaba uykularimi kaciriyor

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. [QUOTE=Byccx;595708]
     Alıntı Originally Posted by mustafab Yazıyı Oku
    Sayın rxpu,

Oncelikle hesap için teşekkürler. Ayrıntılı ve bence cok onemli. Tabii ki farklı tarihler baz alınırsa farklı durumlar ortaya çıkar ancak 2013 onemli bir tarih bu hesabı başlatmak için. Daha önce de yazmıştım "full mevduatta olmayayım eriyecek bu para" diye dusunerek 2012'den itibaren cesitli yontemlerle parayı dondurmeye ugrastım ama 2012-2017 sonunda benim kazancım TL ye gore %100 olmuşken USD ye gore 10 bin dolar gerideydim! Yani USD olarak kafa kafaya kapattık.

Sonuc olarak lafı fazla uzatmadan;

Sayın Dudu'yu da anarak " Şimdi ne ucuz? Ne yapmak lazım onu dusunmeliyiz. Bence artık bunu konuşalım.

Ben en gec 2018 ortasına kadar gayrimenkulden %90 cıkmayı dusunuyorum. Sadece bir yer var bekleteceğim umut vaad eden. Onun da maliyeti çok düşüktü o yüzden gozden cıkarttım. Benim gozumde g.menkul yogun olarak edeceği karı etti bitti. Tarla işlerinden de usandım imarı geldi gelmedi o oldu bu gitti. Geriye kalıyor DTH,borsa, TL mevduat,eurobond. Bir yandan da diyorum Sayın JonDowes mevduat yapıyorsa ben niye macera arıyorum.

İlk donusum donemini (2012-2017) kar ve zararsız atlattım sayılır 2012 deki USD miktarımla 2017 deki aynı . Bir sonraki 5 yıllık donemde bu kadar cevirebilir miyim parayı bilmiyorum işin esası korkuyorum da arada çarpılacağım diye. Ortalık dolandırıcı kaynıyor. İskansız diareyi yemin billah iskanlı diyen mi ararsın, dag basındaki araziyi abi 2 yıla imar cıkar yola 2km uzaklıkta diyen mi ararsın. Şerhli yerleri şerhsiz abi diyen mi ararsın her türlüsü...

Daha once forumda Antepten yazan sayın Arda ve başka g.menkule geçenler (Chucky) vardı. Okuyan olursa onlar neler dusunmektedirler acaba?

Yatırım tavsiyesi değildir. Saygılar,

Syn rxpu
    Hesapta yanlışlık var gibi
    300000k 1.78 kurla 168.539 $ yapıyor.168.539$ 3,50 kurla çarpsak 589.887K yapıyor.
    2 gündür bu hesaba uykularimi kaciriyor

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tekrar ne yazık ki demek zorundayım zira bu 589.887 TL ye 4.5 yıllık dolar faizini kümülatif olarak eklemelisiniz. Aslında rakam son 1 sene %4.5 dolar faizi alabilenler için yukarıda belirttiğimden daha da yüksek. Ben 4.5 yıl için yıllık ortalama 0.028 net dolar getirisi ile hesapladım. Son 1 yıldır %4.5 dolar faizini alanlar için yukarıda verdiğim 669.663 TL den daha yüksek rakamlara ulaşılmış durumda.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

7.  Alıntı Originally Posted by DahaFazlaOlmaz Yazıyı Oku
    eminim hicbiri olmasaydi dolar hala
    kusura bakma sert olacak ama
    bu iadeden sonra yazdıklarınız benim nazarımda çöp statüsünün altıdır...
    dostum her zamanki klasik laga lugalar bunlar. yok gezi parkı,fetö metö, darbe zart zurt,17 aralık vs. yahu bunların dolar kurundaki etkisi %5 bile değil. Türkiye 2003-2013 arasında yediği hurmaların hesabını henüz ödemedi bile bu daha başlangıç. 2013 Mayısta bizim gibi çöp EM'nin işi bitti, hiç bir yatırım yapılabilir notuda kalmayınca da bu onaylandı. Geniş resim güçlü devaller gösteriyor, ama bunlar miyop olduğu için göremez duyamaz,yapacak bir şey yok. biz gemimizi kurtardık gerisi diğer faizci dostlarımın başına... haa dolar faizinden %4,75 almaya başladım faizden de geri kalmıyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    dostum her zamanki klasik laga lugalar bunlar. yok gezi parkı,fetö metö, darbe zart zurt,17 aralık vs. yahu bunların dolar kurundaki etkisi %5 bile değil. Türkiye 2003-2013 arasında yediği hurmaların hesabını henüz ödemedi bile bu daha başlangıç. 2013 Mayısta bizim gibi çöp EM'nin işi bitti, hiç bir yatırım yapılabilir notuda kalmayınca da bu onaylandı. Geniş resim güçlü devaller gösteriyor, ama bunlar miyop olduğu için göremez duyamaz,yapacak bir şey yok. biz gemimizi kurtardık gerisi diğer faizci dostlarımın başına... haa dolar faizinden %4,75 almaya başladım faizden de geri kalmıyorum.
    TL açısından asıl zorlayıcı durum budur. Dolar faizi FED'in faiz arttırımları ve bilanço küçültmesi ile Türkiye'de %5 in üzerine oturduğunda TL mevduat faizi için %15 ikna edici olmaktan çıkacaktır. En büyük tehlike budur zira bu durum belirli sermaye kısıtlamaları uygulanmadığı takdirde faiz politikasını tcmb'nin etki alanından çıkarabilir.

%5 dolar faizini alan , TL mevduat yapmaya gerek duymayabilir. Yani tcmb kendisinden çok daha güçlü bir merkez bankasına karşı duramaz.

Sayfa 739/1024 İlkİlk ... 239639689729737738739740741749789839 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •