Sayfa 197/747 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon
Arama sonucu : 5974 madde; 1,569 - 1,576 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Bilmediğim için soruyorum

Menderes 2. çeyrekte Hammadde alımından ziyade stoklardan kullansa yine de satışların maliyetinde azalma olmaz mı ?

Sonuç olarak ;
    Mamul stoku %53 artarak 507 m
    İlk madde stoku %86 artarak 282 m
    yarı mamul stoku %197 artarak 137,7 m olmuş.

Stok yönetimini bir faydası dokunmaz mı ?
    Sayın Uc_kirkbes, ben de aklımın erdiği kadar yazıyorum. Böyle enflasyonist, kur atak dönemlerde tabi ki her stok kıymetli, değerli. Ben Amprik olarak belli kabuller yapıp bunu biraz daha düşürerek kullanmayı tercih ettim, daha iyi bir durum ortaya çıkarsa sevinirim. Diğer taraftan yatırımın tüm mantığını bir çeyrek üzerinden değil daha uzun süreli beklentilere dayamak istediğimden çok detaylı bir hesap kitaba girmeyi gerekli görmedim. Temmuz başında daha detaylı girmeyi düşünüyorum, bölüm bazlı bakarak. Kur kapanışı da belli olunca çeyreklik bazda finansal beklentilerimizi, tahminlerimizi daha rahat konuşabiliriz.

2. benim bildiğim ise mendres euro kuru artıyorsa zarar etmesi lazım

nasıl euro 17,90 geldi 16,20 den 31 marta göre

nasıl mndrs 200 milyon kar yazacak zarar gelmesi lazım değilmi
    burada yazdığım bilgi ve yorumlar kendi görüşümdür. kesinlikle yatırımcı tavsiyesi değildir. Y.T.D

3.  Alıntı Originally Posted by kamuranaliriza Yazıyı Oku
    benim bildiğim ise mendres euro kuru artıyorsa zarar etmesi lazım

nasıl euro 17,90 geldi 16,20 den 31 marta göre

nasıl mndrs 200 milyon kar yazacak zarar gelmesi lazım değilmi
    Öncelikle ben 200 milyon TL kar yapar demedim, 200 milyon TL kar yapması benim için yeterli olur dedim. Ayrıca ilk çeyrekte Euro ve dolar kurları artmasına rağmen 125 milyon TL kar geldi. Yani sizin dediğiniz şey her zaman doğru olmayabilir. Burada hassas bir hesap yapmak lazım ama o hesabı ben yapamam şahsen.

4. Kur üzerinden çok yoğunlaşılmasını gerekli görmüyorum. Sebebi, kur artınca cirosu da artar, döviz cinsinden borçlar azaldıkça sorun olarak görmüyorum. TL olarak borç artar mı? artabilir. Net Borç/Favök düşmüşse benim için borç azalmıştır, benim için böyle olması piyasanın da böyle algılayacağı anlamına gelir mi? gelirse Ekime, gelmezse Kasıma kadar gelmez diye düşünüyorum, o dönem ek yapmayı düşünebilirim bu durumda. Uzun vadede, limit sonsuza da gitmesin tabi, olumlu beklentilerim çeyreklik beklentilerimin önünde. 2Ç kur atağı sebebiyle çeyreklik net karda 30-40 milyon TL bana yeter başkasına yetmez, göreceli şeyler bunlar. Ben her çeyrek 124 milyon net kar etsin öyle yatırım yaparım demek te bir seçenektir. Temmuz başında çeyreklik tahminlerimizi de paylaşabiliriz belki.

5. ges 48,77 mw üretmiş.. doğalgaz üretimi yok.. net olarak görebiliyoruz günlük üretimi..

dolar bazında borçların azalması önemli.. bir de net borç/favök rasyosu daha önemli.. yekdem gelirleri ve ihracat nedeniyle şirketin favök ü artıyorsa net borcun tl bazında artmasını fazla önemsememek gerek..

zira şirket ne kadar yüksek kapasite ile çalışırsa o kadar verim elde ediyor.. zira üretilen parça başına maliyetletin sabit kalemleri mevcut.. ne kadar yüksek kapasite kullanım oranı o kadar az maliyet artışı demek..

dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama bu ilk çeyrek maliyetler satışlardaki artıştan çok çok daha az yükselmiş.. işte ihracat artığı sürece problem yok.. elektriğini kendi üreten bir sistem var.. işçilik maliyetleti son derece ucuz.. hammadde maliyetleti önem arz ediyor.. yönetim bunu düşünmüş olmalı ki ciddi anlamda stok görüyorum finasallarda..

elektrik yekdemle satılıyor, tarım tarafında sorun görmüyorum zira gıda ne olursa olsun tüketiliyor.. tekstildeki endişem de uzun süreli sabit müşteriler nedeniyle bir parça hafifliyor.. navlun pahalı kaldıkça çinle rekabet şansımız olur, olacak da.. petrol fiyatları taşıma maliyetletini artırıyor.. enerji fiyatlatını da artırıyor.. bunlar menderes için ikili bir avantaj sunuyor aslında..

bu yıl görelim bakalım neler olacak..

6. rıza zorlama fazla.. malımı alamazsın.. oyaktan alan büyük oyuncunun maliyeti 3 üzerinde.. yatırım fonlarının maliyeti 3 civarı.. sen bastıkça malını karşılıyorlar.. tabi karşılayacaklar dolar bazında zarardalar.. 3 aşağısına verirse kağıdı kim kaldıracak

kuru bahane ediyorsun istersen tek seferde tüm borcu kapatırsın.. bornovayı satsan, bir de arsa satsan kur borcu kalmaz ama bahane lazım sana.. senden sabırlıyım.. geçen yıl dolar 7 civarıyken 3.5dan alım yapıyordun.. şimdi dolar 17 hisse 3.. eee hadi bakalım neler olacak görelim ha bi de unutmadan, bu yıl da zarar açıklarsan imtiyazların kalkacak bunu da adın gibi biliyorsun fazla zamanın kalmadı..

7. yılların vermiş olduğu tecrübe ile söylüyorum
    isterse ölene kadar tutar .
    dolaşımdaki payı sıkıntı yapacağını da zannetmiyorum ..
    %46.77 si işlem görüyor ve tahminen hisselerin %15 falan dışarı da .
    bence 3,50 üzeri satılan hisselerin hepsini yerine koydu
    yükselir veya düşer ayrı konu
    hatırladığım açığa satış ve kredili işlemlerin yasağı 17 sin de bitiyor ..
    o zamana kadar bir hareket beklemiyorum ..
    tabi tahta sahibi ne derse o olur .

ayrıca dolar zirvesi de 31,80 tl ..

unutulmuş bir şirket edası ile devam ediyor hayatına ..
    Yatırım tavsiyesi asla ve katiyen olamaz

8. geçen yıl pay satacaktı akça.. borsada işlem görür tipe dönüştürdü sonra vazgeçti.. o hisseleri bir şekilde satıp sadece imtiyazlı hisseleri elinde tutacak.. ayrıca bu yıl 5.yılı doluyor.. mecburen net dönem karı açıklamak zorunda yoksa spk gereği imtiyazları ortadan kalkacak..

kademeler çok sığ.. şöyle 100.000 lot satayım desen tahtayı 7-8 kademe aşağı indiriyorsun..

takas toplanmış çok belli.. zaten yılllarca yatırımcıları yaka silkmiş bunlardan

ama az vakti kaldı.. imtiyazları kaybetme riskini göze alamaz rıza..

Sayfa 197/747 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •