Sayfa 533/1122 İlkİlk ... 334334835235315325335345355435836331033 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 4,257 - 4,264 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1. Dogru anlamışım.

Kesinlikle katılmıyorum.

Bu şekilde analiz edebilmeniz için, yabancı hisse sattığı zaman elde ettiği para birimi cinsinden bakmanız gerekir.

Hisse satıp TL mi tutuyor yabancı da siz TL endeks değerine bakıyorsunuz?

Hisse satan yerli bile ya dolar ya euro alır. Dolayısıyla xu100 / usd grafiği olmalı kırmızı değer.

Bu şekilde bakarsanız da zaten yabancı sattikca dolar cinsi çok ciddi değer kaybeden bir endeks olduğunu görürsünüz.

Geçen sene benzin 7 TL idi şimdi 30 TL. Benzin bir daha 7 TL olacak mı sizce? Olmaz diyorsanız bist de bir daha geçen seneki TL değerine gidemez / tün şirketler battığı zaman filan gidebilir. Olmaz demiyorum ama çok çok düşük bir ihtimal.
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    iki değer birbirinden farklı
    ancak daha iyi anlaşılması amacıyla aynı tablo da gösteriliyor.

yabancı satıp çıkıyor
    buna rağmen bist 100 yükselişe devam diyor.

kısaca ortada bir balon var
    bu balona biri devamlı üflüyor şişmesi için.

bazı yorumcularda TL nin değer kaybından dolayı TL.den kaçış sonucu borsa çıkıyor diye değerlendiriyor.
    günün sonunda borsa balonu patladığında KY içerde sıkışmış olacak.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    4-5 ay önce öyleydi. mesela hsbc garanti işbank gibi bankalar 0,25-0,50 verirken burgan odea gibi bankalar en iyi ihtimalle 0,75 - 1,00 veriyorlardı. şimdi bazı bankalar hala 0,50 0,75 gibi saçma rakamlar verirken bazı bankalar (kamu bankaları dahil) % 4+ oran verebiliyor.

bugün en yakın vadeli eurobond oranlarının bile %10+ lara çıktığını düşününce çok da şaşırmak lazım. hatta çok diye düşündüğünüz mevduat oranları düşük bile aslında. zorunlu karşılıkların bokunu çıkarmasalar, bankalara telefonla talimatlar gitmese çok daha uçuk oranlar görebilirdik.

2018 eylül ekim aylarında cds bundan çok çok daha düşükken %7,5 la dolar mevduat bağladığım olmuştu.
    Bende bağlamıştım

3. 5-7.5% ile bağlamak güzel de maks 1 senelik verirler o oranı.

Uzun yıllar bana maaş olsun deniyorsa Eurobond mantıklı bu durumda. 5-10 senelik bağlanır 11-15% oranlardan.

ytd

4.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Dogru anlamışım.

Kesinlikle katılmıyorum.

Bu şekilde analiz edebilmeniz için, yabancı hisse sattığı zaman elde ettiği para birimi cinsinden bakmanız gerekir.

Hisse satıp TL mi tutuyor yabancı da siz TL endeks değerine bakıyorsunuz?

Hisse satan yerli bile ya dolar ya euro alır. Dolayısıyla xu100 / usd grafiği olmalı kırmızı değer.

Bu şekilde bakarsanız da zaten yabancı sattikca dolar cinsi çok ciddi değer kaybeden bir endeks olduğunu görürsünüz.

Geçen sene benzin 7 TL idi şimdi 30 TL. Benzin bir daha 7 TL olacak mı sizce? Olmaz diyorsanız bist de bir daha geçen seneki TL değerine gidemez / tün şirketler battığı zaman filan gidebilir. Olmaz demiyorum ama çok çok düşük bir ihtimal.

30 TL. benzin hükümetin sana attığı kazıktır.
    şişmiş endekse girmekte senin kendine attığın kazıktır.
    tek fark bu ?
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

5. 1 fk hisse var şu an sonra arkadan el slllarsınız ne saçma bu nereye gidiyor filan dersiniz.

Açın 90lar borsa grafiklerin bakın.

Enflasyonda risk aldığın şirketin batması dır. Küçük bir risk değildir! Tüm paran gider! Bilmeyen borsa yapmasın!

Ne yaptığını bilen birisi enflasyon ortamında borsada zarar edemez.
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    30 TL. benzin hükümetin sana attığı kazıktır.
    şişmiş endekse girmekte senin kendine attığın kazıktır.
    tek fark bu ?

6.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Ne faiz veriyormuş?ayrıca vadeli dönüşümden sonra ne veriyor temdite?
    Düz dolar mevduat faizi 1.25 dediler.

7.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    4-5 ay önce öyleydi. mesela hsbc garanti işbank gibi bankalar 0,25-0,50 verirken burgan odea gibi bankalar en iyi ihtimalle 0,75 - 1,00 veriyorlardı. şimdi bazı bankalar hala 0,50 0,75 gibi saçma rakamlar verirken bazı bankalar (kamu bankaları dahil) % 4+ oran verebiliyor.

bugün en yakın vadeli eurobond oranlarının bile %10+ lara çıktığını düşününce çok da şaşırmak lazım. hatta çok diye düşündüğünüz mevduat oranları düşük bile aslında. zorunlu karşılıkların bokunu çıkarmasalar, bankalara telefonla talimatlar gitmese çok daha uçuk oranlar görebilirdik.

2018 eylül ekim aylarında cds bundan çok çok daha düşükken %7,5 la dolar mevduat bağladığım olmuştu.
    %0,25-0,50 falan değil, %0.08-0.12 arasıydı diyorum ben, bunda bile bahsettiklerimizin alakası yok. ben halkbank finansbank denizbank üçüne gittim 10 bin dolara yıllık 12 dolar veriyordu en iyi veren. siz yüzde 4-5'lerden bahsediyorsunuz. aradan 3 ay geçti diye 50 kat fark olmaz, bankadan bankaya 50 kat fark olmaz, yatırılan tutar daha yüksek diye de 50 kat fark olmaz. ya siz yıllardır şubeye uğramamışsınız ya farklı şeylerden bahsediyoruz. bugün bir daha uğrayayım bankaya bakalım ne diyecekler. dolara yıllık %5 faiz varsa niye kkm yapayım kafayı peynir ekmekle yemedik: )

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    1 fk hisse var şu an sonra arkadan el slllarsınız ne saçma bu nereye gidiyor filan dersiniz.

Açın 90lar borsa grafiklerin bakın.

Enflasyonda risk aldığın şirketin batması dır. Küçük bir risk değildir! Tüm paran gider! Bilmeyen borsa yapmasın!

Ne yaptığını bilen birisi enflasyon ortamında borsada zarar edemez.

spotta kağıt taşıma için sana bir sufle,
    yabancı payı yataya sarar.
    dip oluşturur
    sonra çıkış trendine girdiğini gördüğün an
    biste gir ve kağıt taşı.

aksi takdirde uzun süre bekleyebilirsin.

tuvalete giriyorsun 5tl diyor.
    daha ucuza banka kağıdı var.

ucuz mu evet ucuz.
    ama kime göre neye göre.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 533/1122 İlkİlk ... 334334835235315325335345355435836331033 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •