Sayfa 67/1003 İlkİlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 529 - 536 arası.

Konu: Viop XLII

Viop XLII

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Az önce ithalat yapan bir şirkette muhasebeci bir yeğenim var. Şirket güneş enerjisi elektrik üretimi için krediye başvurmuş başakli bankaya. kredi vermemişler daha geçen hafta.
    Banka, yatırım projeksiyonuna bakar, yatırım tutarına göre kendisi ne kadar para koyacak ona bakar, yatırımın geri dönüşüne bakar, alınacak teminata bakar, firma ve ortakların tecrübesine bakar, sicillerine bakar…..
    Bakar da bakar.
    Her kredi talebi onaylanacak diye bir kural yok.

2.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Az önce ithalat yapan bir şirkette muhasebeci bir yeğenim var. Şirket güneş enerjisi elektrik üretimi için krediye başvurmuş başakli bankaya. kredi vermemişler daha geçen hafta.
    O da ilk iş sizi mi aradı. 😂

3. En yüksek döviz varlığı 8 897 570 000 le ASELSAN mış tesadüfen cuma en çok prim % 5,41 yapanda ASELSAN.
    Eğer olumsuz etkilenecekse niye bu kadar primle kapandı.
    Deli sorular..

4. devlet aylar öncesi alması gereken kararı şimdi aldı.
    hem ucuz kredi alıp hem de dövizde paranı tutamazsın diyor olması gereken buydu.
    kasasında döviz tutanlar , döviz kredisi kullanır problem yok !
    Yada dövizimden vazgeçmem diyenler bana kredi de lazım değil diyenler kredi kullanmaz.
    Eurobond alabilir veya kur korumalıya geçer ! TL kredi alır ya da

5. Böyle bir karar çıkınca bunun etkisi varmı bankalar ne gibi tutum icinde diye piyasaya çıktım önüme gelen herkese soruyorum. Benim oğlan dahil çoğunlukla arkadaşlar muhasebeci. Çoğunun resmi dolar hesabı yok bir tanesinde var. Oda ithalat yapan bir şirket. Şirketin kredisi ödenmiş elektrik üretimi için yatırım yapacak iş Bankasında USD var. Bu yüzden verememişler. Bu karar bugün alınmış bir karar değil. Sadece buna mahsus değil tüm kredilerde sıkılaştırma var konut kredisi vermiyormuş malum Banka.

6. Herkes yeni düzene göre pozisyon alır. Krediye bulaşacaklar buna uyucak. Biraz zaman alır ama yön belli.

Alıntı Originally Posted by Fogel Yazıyı Oku
    devlet aylar öncesi alması gereken kararı şimdi aldı.
    hem ucuz kredi alıp hem de dövizde paranı tutamazsın diyor olması gereken buydu.
    kasasında döviz tutanlar , döviz kredisi kullanır problem yok !
    Yada dövizimden vazgeçmem diyenler bana kredi de lazım değil diyenler kredi kullanmaz.
    Eurobond alabilir veya kur korumalıya geçer ! TL kredi alır ya da
    Aynen katılıyorum
    Bizim şirketler kendi özkaynaklarını kullanmalı artık.
    Ucuza kredinin nereye gittiğini kontrol edemiyorsan niye faizleri düşürdün o zaman diye sormak da lazım tabi…

Viop XLII

Ülkedeki en büyük sorun tasarruf açığı. Enflasyon işsizlik cari açık değil. Yeteri kadar tasarruf yapılsa faizler zaten düşer. Milleti şirketi borçlandırarak açığı kapatamazsın. Herkes aldığı evi arabayı yastık altında tuttuğu doları altını bozduracak bundan sonra

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 67/1003 İlkİlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •