Sayfa 624/993 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 4,985 - 4,992 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1. Expanding flat çizmiş, komplekse çevirmiş, X dalgasına kalkmaya çalışıyor, X i atlatırsak Y yi üçgen çizer, Halkbankası gibi yerin dibine girer Allahın izniyle

https://www.worldometers.info/corona...ountry/turkey/

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Döviz satanların boynuna çok büyük bir fiş asacaklarını sanmıyorum. Ancak döviz alanları heuristik (sezgisel) incelemeye alıyor olabilirler. Ne sıklıkta alıyor , ne kadar alıyor belirli bir eşiği geçince işlem hacmine biraz daha büyük bir mercekle bakmak isteyebilirler. Ama tabi bunlar sadece uygulama nedeniyle aklımıza gelenler. Belki de sadece işlem hacmi bazlı bir analiz yapıyorlardır. Kişi bazlı bir etiketleme ve kayıt sorgusu incelemesine girmiyorlardır. Bunları bilmek şu aşamada ne yazık ki epey güç.
    dediğiniz gibi alış olsa belki de.. bahsi geçen dolar 1-2 ay önce bankadan kasaya çektiğim dolar. yani kayıt dışına çıkmış. bunun tekrar sisteme girmesi işlerine gelir kurcalamazlar, umurlarında olmaz diye düşünüyorum ben de. ama psycho kıllandırdı sağolsun. bir soruşturacağım.

3.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Çevremde çok sayıda Covid olanlar var. Tam unutur gibi olduk vakalar arttı.
    Maske takmaya başlayacağım sanırsam.
    bugün ben de benzer haberler aldım çevremden.

4. Halkbank...YTD

5.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın Bursa programı iptal edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ın programı ileri bir alındığını belirten AKP Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, şöyle konuştu:
    Yeteri kalabalık toplanamadı sanırım

6.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    dediğiniz gibi alış olsa belki de.. bahsi geçen dolar 1-2 ay önce bankadan kasaya çektiğim dolar. yani kayıt dışına çıkmış. bunun tekrar sisteme girmesi işlerine gelir kurcalamazlar, umurlarında olmaz diye düşünüyorum ben de. ama psycho kıllandırdı sağolsun. bir soruşturacağım.
    Orada büyük hacimli işlemlerin yapıldığı yerler var. Genelde üst katlarda ama avlu şeklinde de yerler olduğunu duydum. Hatta bir arkadaş bahsetmişti çok yüksek meblağlar söz konusu olduğu için kendi aralarında bir mahkeme sistemi dahi kurmuşlar. Baya baya hakim varmış. Kim bu hakim biliyor musun sen demiştim. Evet herkes tanır, en güvenilir isimdir aralarında ,Halil dayı demişti. Rivayete göre (bana anlatanın fantazisi de olabilir) Halil dayı o bölgede bir noktada otururmuş. Elindede genelde böyle büyük taneli bir tespih oluyormuş. (Ceviz , fındık arası büyüklükte topları olan bir tespih tarife göre) .

Eğer orada döviz veya altın işlemlerinde bir sıkıntı olursa Halil dayı'ya giderlermiş. Halil dayı işlemi dinler, her iki tarafında da savunmasını alırmış. Daha sonrasında da bir hüküm verirmiş. O hüküm tüm çarşıda bağlayıcı deniyor. Hükme uymayanı aralarından atarlarmış rivayete göre. Sokmazlarmış bir daha işlem havuzuna.

Bu anlattıklarımı ben kulaktan kulağa nakledilen şekilde duyduğum için ne kadarının abartı/hikaye ne kadarının gerçek olduğunu bilemiyorum. Ama bu denli fantastik olmasa dahi orada kendi içlerinde yaptıkları kayıt dışı işlemlerde mahkemeye gidilemeyeceği için mutlaka bu tür bir mahkeme kurmuşlardır diye düşündüm ben de. Tabi gerçek işleyişini bilmek güç. Oradaki kayıt dışı brokerlar bilir işin iç yüzünü.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Orada büyük hacimli işlemlerin yapıldığı yerler var. Genelde üst katlarda ama avlu şeklinde de yerler olduğunu duydum. Hatta bir arkadaş bahsetmişti çok yüksek meblağlar söz konusu olduğu için kendi aralarında bir mahkeme sistemi dahi kurmuşlar. Baya baya hakim varmış. Kim bu hakim biliyor musun sen demiştim. Evet herkes tanır, en güvenilir isimdir aralarında ,Halil dayı demişti. Rivayete göre (bana anlatanın fantazisi de olabilir) Halil dayı o bölgede bir noktada otururmuş. Elindede genelde böyle büyük taneli bir tespih oluyormuş. (Ceviz , fındık arası büyüklükte topları olan bir tespih tarife göre) .

Eğer orada döviz veya altın işlemlerinde bir sıkıntı olursa Halil dayı'ya giderlermiş. Halil dayı işlemi dinler, her iki tarafında da savunmasını alırmış. Daha sonrasında da bir hüküm verirmiş. O hüküm tüm çarşıda bağlayıcı deniyor. Hükme uymayanı aralarından atarlarmış rivayete göre. Sokmazlarmış bir daha işlem havuzuna.

Bu anlattıklarımı ben kulaktan kulağa nakledilen şekilde duyduğum için ne kadarının abartı/hikaye ne kadarının gerçek olduğunu bilemiyorum. Ama bu denli fantastik olmasa dahi orada kendi içlerinde yaptıkları kayıt dışı işlemlerde mahkemeye gidilemeyeceği için mutlaka bu tür bir mahkeme kurmuşlardır diye düşündüm ben de. Tabi gerçek işleyişini bilmek güç. Oradaki kayıt dışı brokerlar bilir işin iç yüzünü.
    çok fantastikmiş

8.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    çok fantastikmiş
    Evet çoğu şehir efsanesi de olabilen bu tür hikayeler kulaktan kulağa inanılmaz şekilde fantastik bir hal alabiliyor.
    Bir keresinde de kapalıçarşı da altınların emanet edildiği tüccarlardan emanetlerle birlikte kayıplara karışan olursa dünyanın neresinde olursa olsun bulup , buldukları yerde hiç fazla uzağa nakletmeden müsait bir yere gömdüklerini duymuştum. (Canlı şekilde). Bu da tabi aşırı abartılı bir rivayet, belki de bu tür işlere cesaret etmeyi düşünenleri korkutmak için çıkartılmış hikayelerden de olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 624/993 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •