Aman ağzımızın tadı bozulmasın ali RIZA bey ...
Aman ağzımızın tadı bozulmasın ali RIZA bey ...
Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır
Rızacım yine zorlanıyor
Halbuki Manisa mız mesir macunu diyarı
Yetiştiriverin bir kaç paket yosam sonecek akşama kalmadan
oley oley oley![]()
ciro ve favök bakımından genelde ilk çeyrek en zayıf çeyrek olarak görünüyor.. izleyen çeyrekler hep kapasite artışını beraberinde getirmiş..
kapasite artışı marjları destekler.. maliyetlerdeki artık ilk çeyrek gibi satışlardaki artıştan çok çok az olursa sürprizler bizi bekler..
belki de bu fiyatlama bunların ayak sesleri..
pamuk noktasında şirketin alımı bağlaması güzel.. son zamanlarda polyester karışımlı ürünlere de yönelimi vardı şirketin..
borçlu santrallerin tam olarak devralınmasına rağmen net borcun dolar/euro bazında azalması da dikkat çekici![]()
ayrıca borçlarımız ağırlık olarak euro cinsindeneuro/dolar paritesi yakında eşitlenir.. şu sıralar 1.0257 civarıdan işlemler geçiyor.. bu da şirket lehine bir durum sanki
yekdem santrallerinin boru euro alacağı dolar![]()
ilerde bunları twitter borsacıları fon yancıları yazmaya başlar![]()
net borç/ favök = 3.69a inmiş..
bu çeyrek favök çok daha iyi gelecek.. hem santrallerin yekdem gelirleri hem de tekstilin ihracat katkısı.. net borç/favök için 3 altını yıl sonuna konuşuyor oluruz.. yıllıkta 1 milyar favök gelirse kura bağlı olarak 2-3 arası net borç/favök gündeme gelir..
sonra bornova projesinden elde edilen gelirlerle varlık satışı yapılmadan (tekstil ve enerji tarafında) şirket net nakte bile geçer.. sonra yeni jes projeleri gündeme gelir.. tekstilde biraz daha katma değerli üretim için makina alımı vs.. ihitmal dahilinde..
herşeyin sırası var bakalım.. adım adım..
Yer İmleri