Geçen yazmıştım, iphone'u araçtaki klimanın önündeki aparata takıyorum pili jet hızıyla sıfıra düşüyor. (karda kışta dışarıda gezerken de durum aynı doğal olarak)
Bu sadece problemlerden birisi, belki çözümü vardır benim bilmediğim. Daha kim bilir neler var. Satışlar iyice artınca şikayetler çığ gibi büyür tahminimce.
ytd
https://www.conserve-energy-future.c...ctric-cars.php
Soğukta verim düşüklüğü gibi bir şey görmedim.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Eğer doğruysa şöyle birşeyler var.
Yapılan testler, soğuk kış aylarında elektrikli araçların enerji tüketiminin büyük oranda arttığını gösteriyor. Bu da sürüş menzilinde modele göre yüzde 50'ye varan kayıp yaratıyor.
https://www.donanimhaber.com/elektri...eniyor--146512
Elektrikli aracın alameti farikası hareketi tekrar enerjiye dönüştürme kabiliyeti. İçten yanmalıların hiç biri bunu beceremiyor.
Diğer yandan elektrikli araçların standby süresini bilemiyorum.
Trafikte en çok fren yoluyla ısıya dönüşen enerjiye yanıyorum. Diğer boşa giden enerjide ışıkta bekleme süresi
Elektrikli aracı trafik ışığı ile entegre ederseniz optimum hız ve enerji ile aracı götürmeniz mümkün bu kürese ölçekte ciddi enerji tasarrufu demek.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet. 500 km altı range ise yaramaz çöp diyebiliriz.
Elektrikli araç konusunda şu sn tesla tek. Diğerleri 2 3 yıla yakalar sonrasında belki geçen de olur.
Menzil ve şarj konusu çok kritik değil ben düşündüm bunca yıllık hayatımda 1 günde 1000 km üstü yaptığım gün sayısı kaçtır? 1 veya 2. Ona da ya araba kirala ya da çok iyi planlama yap. Mutlaka garajı olacak evinin akşam tak. Günlük her işini görürsün. Kışın uzun yola çıkarsan totalde 1 2 saat geç varırsın. Yazın 30 - 60 dakika. Buna karşı ekonomik avantajı vs vs çok büyük.
Hesabıma göre 4 senede muadili bir normal araca göre 20 - 25 bin $ daha ekonomik elektrikli araçlar. Bakim yok benzin ( elektrik ) masrafı düşük vergi çoğu ülkede yok vs...
Aldık bakalım gelirse yorum paylaşırım ama tesla model y performance test ettim sonrasında milyonluk araçlar kağnı gibi geliyor
Ben dudunun dediğini yaptım bu gün bütün parayı borsaya gömdüm ve beklemeye karar verdim. Ereğli 6350 lot, Enejsa 7500 lot , Şişe 5000 lot , Tofaş 2000 lot ve Vesbe 11500 lot hayırlı olsun çünkü enflasyondan koruma hesabı yapmaktan yoruldum.
Yer İmleri