Sayfa 700/1122 İlkİlk ... 200600650690698699700701702710750800 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 5,593 - 5,600 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

  1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    yahu bi soru sorduk be millet arada yaralı parmaya işeseniz nolur yav. valla forumu 2 aydır takip ediyorum sadece siyaset ve çarşı pazarda fiyatlar tamam düştüğümüz durum siyasetle ilgili o muhabbetler de olsun da faiz konuları da olsun be arkadaş. dişe dokunur bilgi veren şurda 50 kişide 3 kişi bile yok. niye takip edelim ki böyle forumu anlamı yok. sadece geyik muhabbetine bu kadar zaman bulabildiğinize göre parayı siz kazanmıyorsunuz.

    forumda 2 aydır tamam bu ilginçmiş diye duyduğum tek madde döviz faizlerinin %5 olması, o da saçmasapan bi fikir arkadaş siz kafayı mı yediniz? dolar 18'e geliyor hükümet gene bi cuma akşamı kkm+%17 faiz sistemine geçerse ne b.k yiyceksiniz?akıl mantık alır gibi değil, 600 liralık yemek yedik diyen adamlarsınız bu kafayla bu parayı nasıl kazandınız? ben buraya artık uğramam da yalnız dolar 10 lira olduğunda bu kodamanlarla dalga geçme fırsatını kaçırmıycam ondan kaçışınız yok söyleyim: )
    Geçen ekonomi bakanı kur seviyesinden ziyade oynaklık önemli kkm de oynaklığı azalttı dedi günlük şok artışları istemiyorlar kkm ile kurdaki değer kaybını aylara yaymak istiyorlar o yüzden ani şok düşüşler asla istenmiyor bunu isteseler politika faizini artırmaya gerek duymadan da çoktan yaparlardı kkm tavan faizi 30 oldu diyebilirlerdi ya da ges in getirisini çok yüksek yaparlardı o yüzden bende kurda şok düşüşler imkansız diyorum belki ara ara ufak düşüşler olabilir onlarda alım fırsatı yaratıyor sadece

  2. Şunu okuyalım da halimize şükredelim.
    Ne para ne de altın işe yaramamış o dönemde.
    https://eksisozluk.com/insanlik-tari...1301?a=popular

    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-46449733.amp

    Öyle bir olayda BİST'in durumunu düşünemiyorum bile.

  3. #5595
    Ekonomist Kerim Rota MB'deki altınları satlım ,döviz yaratalım...

    Ekonomist Kerim Rota açıkladı: 'İlave döviz yaratmanın bir yolu daha var'

    Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomist Kerim Rota, bugünkü yazısında ilave döviz yaratmanın bir yolu daha olduğunu ifade etti.

    Ekonomist Kerim Rota açıkladı: 'İlave döviz yaratmanın bir yolu daha var'

    Ekonomist Kerim Rota, Perspektif için "Londra Uçağının Fazla Bagajı" başlığıyla kaleme aldığı bugünkü yazısında bilinenlerin yanında ilave döviz yaratmanın bir yolu daha olduğunu aktardı.

    Rota, döviz yaratmak için birkaç yıl önce Türkiye'ye getirilen 41 milyar dolar karşılığındaki altın rezervinin bir kısmının satışlarda kullanılabileceğini bunun için de altınların Londra veya New York gibi finans merkezlerine transfer edilerek dövize çevrilmesi gerektiğini kaydetti.

    "İlave döviz yaratmanın bir yolu daha var" diye sözlerine başlayan Rota şöyle devam etti:

    "İlave döviz yaratmanın bir yolu daha var. O da çoğu bundan birkaç yıl önce Türkiyeye getirilmiş olan 41 milyar dolar karşılığındaki altın rezervinin bir kısmının da satışlarda kullanılması. Bunun için de altınların Londra veya New York gibi finans merkezlerine transfer edilerek dövize çevrilmesi gerekiyor.

    Hatırlarsanız Bakan Nureddin Nebati, 7-8 Şubattaki Londra ziyareti sonrasında yatırımcıların Türkiyeye büyük ilgisi olduğunu söylemişti. O günden bu yana yabancı yatırımcılar hisse, tahvil ve swap varlıklarından 10 milyar dolar çıkış yaptılar. TCMB ilk 6 ayda bu yatırımcıların çıkışı nedeniyle de döviz rezervi kaybetti.

    Bakanan bir sonraki Londra seferinde uçağına bir miktar altın yüklemekte fayda olabilir. Bu hem korkutup kaçıracağı yabancı yatırımcıların çıkışını karşılamak hem de önümüzdeki 1 yılda karşımıza çıkacak uzun vadeli tahvillerin geri ödemeleri ve kısa vadeli borcun finansmanı için gerekebilir."

    https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...ha-var-1957540

    Dalga mı geçiyor ,ciddi mi ?

  4.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    44 yaşındayım, ne evlendim ne çocuk sahibi oldum. İnanılmaz mutlu ve huzurluyum bu konuda. Etrafımda ne kadar evlenip çocuk sahibi olmuş arkadaşım eşim dostum varsa hatta kendi ağabeyim bile bu konuda bana imreniyor. En iyisini sen yaptın diyorlar. Hepsine bakıyorum köleleştirmişler hayatlarını. Kafalarının içi devamlı bir yığın maddeyle dolu. Anın içerisinde kaybolma diye bir durumları kalmamış devamlı mental taciz ve kuşatma halindeler. Bir yerden sonra kendileri de bu durumu farkediyor ve bu sefer eşlerine, çocuklarına karşı agresifleşiyorlar. Bu köleliğin, sefilliğin sorumlusu onları ilan ediyorlar.
    Aman ülkede sosyolojik iklim değişmesin, aman azınlık durumuna düşmeyelim diye kimse kusura bakmasın kendimi ateşe atamam.
    Adam gibi politikalar uygulasınlar önce. Doğru dürüst bir eğitim insani ölçülerde yaşam standartları hazırlasınlar. Sonra milletten çocuk yapmayı beklesinler. Ben böyle akrebin, çakalın, itin uğursuzun, eğitimsizin, saygısız sevgisiz nobran cahil ahlaksız insanların arasına çocuk yapıp atıcam öyle mi?
    Geçiniz
    Evlilik insan doğasına uygun değil. Biyolojik olarak zaten insan türü poligamiktir(çok eşli). Evrimsel biyolojiyi derinlemesine araştırıyorum. Bu evlilik olayı ne zaman çıkmış niye başlamış doğru mu yanlış mı hala tam karar veremedim. Ancak şuanki bilgim ve değerlendirmeme göre evlilik doğal değil. Hele hele resmi nikah mahkeme vs külliyen saçmalık. Çocuk olayına gelirsek üreme evrimde 2. en önemli gerçekliktir. Birincisi hayatta kalmaktır. Peki üremenin bireye faydası var mı? Görünen o ki yok. Üremek canlılığın ve türün devamı için önemli. Yani popülasyon için önemli. Bizdeki algısı ise yaşlanınca beni bakar mantığıyla gidiyor. Oysa yaşlanınca seni bakacak olan paran ve malvarlığındır. Eğer bunlar eksikse çocuğunda zar zor geçiniyorsa zaten seni bakamaz. Baksada ona bakmak denmez. 3ay ben baktım sıra küçük gelinde vs. iğrenç muhabbetlerin ortasında bulursun kendini. Bende çevremde çok az evli ama mutlu çift görüyorum. Zaten istatistiklerde bunu doğruluyor. Her geçen yıl evlenen sayısı azalırken boşanan sayısı artıyor. Birde mutsuz olup evliliği devam ettiren yada ettirmek zorunda olan çok büyük bir kesim var gözlemlediğim kadar.

  5. Bu düğün dernek söz kına bok püsür işlerinden oldum olası tiksinirim. Evlilik işine karşı olma sebeplerimden birisi de şu saçmasapan olaylar dizisi.

    Tek başına baktığında fena değil aslında karşındaki kişi kafa dengiyse.

    Bir de iki kişi evlenince karşı tarafın ailesi ile fazla samimi olma olayı da çok iyi değil özellikle karşı tarafın ailesi sıkıntılı tiplerse.

    Bunların hepsinin istediğim gibi denk gelmesi imkansıza yakın olduğu için istesem de evlenemem.

  6.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Sn. Heval Türkiye ve Almanya için emeklilik sistemleri inceledigim kadarıyla şu şekilde.

    Çalışanlar prim ödüyor. O prim ile emeklilere maaş ödeniyor.

    Yani sizin geçmişte ödediğiniz prim, o günkü emeklilere yaradı.

    Bugün çalışanların ödediği prim de bugünkü emeklilere gidiyor.

    Burada altın oran 1 emekli için 4 çalışan.

    Oysa Bugün oran 1 e 1.8 lerde.

    Herhsngi bir yorum yapmadan durum bu şekilde malesef.
    Bu devlette emeklilik sistemi sosyalizm ve komunizmden bu ülkeye atılmış en büyük kazıktır. Arkadaş sen devlet olarak sadece vergini kes bırak ben sağlık sigortamıda emeklilik sigortamıda istediğim firmadan istediğim orandan yapayım. Ne kadar ödersem o kadar emeklilikte param olur.

    Ama bu bürokrat mafyası ve popülist siyasilerin işine gelmez. Benden aldıkları sağlık ve emeklilik primlerine onlar kafalarına göre istediği gibi dağıtacaklar. Böylelikle ellerinde müthiş bir güç ve nüfuz olacak. Verimsiz çökmeye mahkum bu sistemin ceremesinide benim gibi yüksek prim ödeyenler çekecek.

    Bu sosyalizm zırvalılarının en büyük kaybedeni her zaman çalışkan dürüst işini bilen aklı çalışan orta sınıf olmuştur olmayada devam edecektir.

  7. #5599
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Sn. Heval Türkiye ve Almanya için emeklilik sistemleri inceledigim kadarıyla şu şekilde.

    Çalışanlar prim ödüyor. O prim ile emeklilere maaş ödeniyor.

    Yani sizin geçmişte ödediğiniz prim, o günkü emeklilere yaradı.

    Bugün çalışanların ödediği prim de bugünkü emeklilere gidiyor.

    Burada altın oran 1 emekli için 4 çalışan.

    Oysa Bugün oran 1 e 1.8 lerde.

    Herhsngi bir yorum yapmadan durum bu şekilde malesef.
    Sistemin bu hale geldiğini biliyorum...Maalesef 80 darbesi sonrası kasayı boşalttılar , AKP de işsizlik fonu parası ile duble yol yaptı...Politikacılar sıkıştığında ilk kümestekikazları kesime gönderiyor maalesef...hakkımızda hayırlısı

  8.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    "Sülalem rahat" örneği olmuş tam : )
    Ülkede fakirleşmeyi hisetmeyen belki %10 luk kesim vardır, sizin sülalenin hepsi bu dilime girmiş
    Bu kişilerin mal varlığı /hane halkı geliri ne kadar, bikaç örnek verebilir misiniz
    Sn yuji mesajım gayet net aslında 140 yahut 150 kişi diyorum .içlerinde emekli var asgari ücretli var işçi var esnaf var Dr var özel şirkette çalışan var yani alt gelir grubu orta üst hepsi var....var da var ve hepsiyle konustigumda bir düğün dernekte yahu bayramlasmalarda kimsenin geçim sıkıntısı olmadigi ...bu iş nasıl oluyor anlamadim borclami krediyle mi dönüyor aklım hafsalam almıyor .yahut Şener Şen'in değirmen filminde deprem sadece bir ilçede olduğu gibi kriz sadece forumdaki lere mi var ...20 sene kasabamızın en zengininde olan Vectra araba muadili araç şimdi herhangi 2 çalışan karı kocada var.su var deniyor ki aileden anadan babadan destekli demek ana babaya da yetiyor ki çocuklara veriyor... nasıl az bu emekli maaşı ..

Sayfa 700/1122 İlkİlk ... 200600650690698699700701702710750800 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •