Sayfa 667/1312 İlkİlk ... 1675676176576656666676686696777177671167 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 5,329 - 5,336 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Gelecek kaygısı . Evsahibinde de kiracıda da tavan yaptı bu sene .Sorun herikisinden de kaynaklanmıyor, o yüzden nasıl çözeceklerinide bilemiyorlar.
    Hani iki kedi sokakda restleşir hırlar birbirlerine ,tam o arada yaramaz biri gelirde ufak bi taş atarda kediler birbirini kovalar ya....
    Yüzde 25 ..dendi ve taş atılmış oldu.
    Bu sene kiracı da olmak zor.Ev sahibi de olmak zor.

Bu sene tek evi olup içinde oturanların senesi.
    Azıcık aşım kaygısız başım .

y.t.d

2.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    6bine bitermis konu, bosuna uzamis.
    Ortada buluşalım dedim, daha fazla yükseltemem dedi. Tekrar benden taviz beklediğinden (geçen sene de enflasyonun altına indirmişti) 2. kez mağdur olmak istemedim dostum.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Purplelake Yazıyı Oku
    Kiracımla konuştum, pazarlık yapacağını tahmin ettiğimden 6.500 (% 73 artış) yapmasını istedim, en fazla pazarlıksız 5.750 (% 53 artış) yapabilirim dedi. Tekrar değerlendirin dedim, anlaşamadan kapattık.

Geçen sene de ben taviz verdiğimden bu sene taviz vermek istemiyorum, fakat yapmam derse ne yapılabilir ki, adam çıkmıyorum evden, bu tutardan fazla da yapmıyorum da diyebilir.
    Ev sahibi olarak %50 isteyeceğim 1-2 hafta sonra. Gak guk yaparsa, hiç uğraşmam, satarım evi direkt. Bu dönem iyi niyetli kiracıyı anlama zamanı, test zamanı yani.

Kiracımla 12 yıldır bir sorun yaşamadım, hiç bir zaman ort tüfe üzeri zam yapmadım, hiç de itiraz etmedi zaten…umarım %50 ye de itiraz etmez.

Özetle, oran iyi bence, kabul et, geç. Seneye de %50 cepte zaten bu enf ortamında.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ev sahibi olarak %50 isteyeceğim 1-2 hafta sonra. Gak guk yaparsa, hiç uğraşmam, satarım evi direkt. Bu dönem iyi niyetli kiracıyı anlama zamanı, test zamanı yani.

Kiracımla 12 yıldır bir sorun yaşamadım, hiç bir zaman ort tüfe üzeri zam yapmadım, hiç de itiraz etmedi zaten…umarım %50 ye de itiraz etmez.

Özetle, oran iyi bence, kabul et, geç. Seneye de %50 cepte zaten bu enf ortamında.
    Ev istanbul'da mı Rize'de mi? Ona göre kiraya zam yapacam da

y.t.d.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Seneye %25 bişeyi atlama hemşerim
    bir halt olacağı yok.

Valla ben %100istedim %80 e bayıla bayıla kabul etti. 3.000 tl verecek oturduğu sitede kiralar 5.000
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Diyenez o yeni sözleşmeler için geçerli. Zaten kontratları var ve muhtemelen tüfedir artış oranı
    6.000 e bağlarlar restleşmeye gerek yok
    Yüzde 25 sınırlaması 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen ve yenilenecek tüm kira dönemlerinde uygulanacak. Önceki kontratın bir hükmü yok.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Bu kiracıyla muhabbet ve hakkımın yenildiğini hissettiğimden ben de aynı düşünmeye başladım.

Öte yandan, örneğin X milyon TL'lik evi, aylık 1000 yıllık 12.000 TL için kiracıya kızıp satarsanız da, dolar ve faiz de baskı olduğundan paranızın erimesi, ev değerlerindeki artışı kaçırmak ve eldeki evi de kaybetme riskini içeriyor.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 667/1312 İlkİlk ... 1675676176576656666676686696777177671167 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •