Originally Posted by
€vrén
Diyeceğim doğrudur yanlıştır bilemem, konunun uzmanı değilim, ama bana da santral tarafı hiç önemli gelmiyor. Elektrik üretmek için envai çeşit yöntem ve bu yöntemleri kullanan yüzlerce elektrik üretim santrali var. Santralin kurulum maliyeti, santralin satışı durumunda sağlayabileceği nakit, yani santralin varlık değeri dışında, bana iş modeli olarak çekici ve rekabetçi gelmiyor tek bir santral hikayesi. Diğer yanda Türkiye'de 100 yıldır akaryakıt dağıtımı yapan bir dünya markasının pazar lideri sayılabilecek aşırı rekabet avantajı bulunan bir akaryakıt dağıtım ve perakende satış ağı var 1000 küsür istasyondan oluşan. Bana göre bunun barındırdığı değer ve gelecekte sağlayabileceği sürdürülebilir gelir potansiyeli santralden kat kat daha fazladır. Yarın öbür gün bu istasyonlar elektrikli araç şarj istasyonuna da dönüşür, araçlar şarj olurken oturup takılınabilecek cafe restoranlara da dönüşür, ileride hidrojeni bilmemnesi olursa ona da uyum sağlar. Tüm Türkiye'ye yayılmış, marka imajı ve marka bilinirliği çok kuvvetli bu iş modeli bana santral hikayesinden çok daha etkileyici geliyor. Dediğim gibi uzmanı değilim ve detayını bilerek konuşmuyorum ama benim algım ve düşüncem bu yönde.
Yer İmleri