Sayfa 121/751 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221621 ... SonSon
Arama sonucu : 6007 madde; 961 - 968 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

1.  Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    50 milyonn.
    Ne dersek oo😂😂
    2021 son çeyrek tahminimi hatırla😂😂
    2021 son çeyrekte, kur tarafından vurgun yedik ama faaliyet gelirleri fena değildi. Özellikle santral tarafında

2.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    2021 son çeyrekte, kur tarafından vurgun yedik ama faaliyet gelirleri fena değildi. Özellikle santral tarafında
    akaryakit tarafinda son ceyrekte 100 mln zarar vardi. 9 aylik karin 1/3 unu yemisti.

3.  Alıntı Originally Posted by absutlu52 Yazıyı Oku
    Patron burada geri pay alımı gerçekleştirebilirmi.Ben öyle bir şeyler bekliyorum
    sirketin parasi yok ki geri alim yapsin. shell opsiyonu kullanacaksa belki o zaman ailenin kendisi geri alim yapar ama o da zayif ihtimal

4.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    akaryakit tarafinda son ceyrekte 100 mln zarar vardi. 9 aylik karin 1/3 unu yemisti.
    Ben Shell rakamlarını ciddiye almıyorum.. Bizim için performansa bağlı, doğrudan nakit girişi sağlayan faaliyet kolu gaz çevrim santrali.

5.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Ben Shell rakamlarını ciddiye almıyorum.. Bizim için performansa bağlı, doğrudan nakit girişi sağlayan faaliyet kolu gaz çevrim santrali.
    sirketin degerinin 2/3 u Shell oldugundan benim ici rwe'den daha onemli

Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    sirketin degerinin 2/3 u Shell oldugundan benim ici rwe'den daha onemli
    İyi fiyat için
    2026 için
    İkiside önemli diyelim
    Rwe siz 3 dolar olanşirket
    Rwe li neden beş olmasın
    Yaparrsaa
    Bu spek yapamazda
    Yenisi yapar😅

7.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Diyeceğim doğrudur yanlıştır bilemem, konunun uzmanı değilim, ama bana da santral tarafı hiç önemli gelmiyor. Elektrik üretmek için envai çeşit yöntem ve bu yöntemleri kullanan yüzlerce elektrik üretim santrali var. Santralin kurulum maliyeti, santralin satışı durumunda sağlayabileceği nakit, yani santralin varlık değeri dışında, bana iş modeli olarak çekici ve rekabetçi gelmiyor tek bir santral hikayesi. Diğer yanda Türkiye'de 100 yıldır akaryakıt dağıtımı yapan bir dünya markasının pazar lideri sayılabilecek aşırı rekabet avantajı bulunan bir akaryakıt dağıtım ve perakende satış ağı var 1000 küsür istasyondan oluşan. Bana göre bunun barındırdığı değer ve gelecekte sağlayabileceği sürdürülebilir gelir potansiyeli santralden kat kat daha fazladır. Yarın öbür gün bu istasyonlar elektrikli araç şarj istasyonuna da dönüşür, araçlar şarj olurken oturup takılınabilecek cafe restoranlara da dönüşür, ileride hidrojeni bilmemnesi olursa ona da uyum sağlar. Tüm Türkiye'ye yayılmış, marka imajı ve marka bilinirliği çok kuvvetli bu iş modeli bana santral hikayesinden çok daha etkileyici geliyor. Dediğim gibi uzmanı değilim ve detayını bilerek konuşmuyorum ama benim algım ve düşüncem bu yönde.

8.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Diyeceğim doğrudur yanlıştır bilemem, konunun uzmanı değilim, ama bana da santral tarafı hiç önemli gelmiyor. Elektrik üretmek için envai çeşit yöntem ve bu yöntemleri kullanan yüzlerce elektrik üretim santrali var. Santralin kurulum maliyeti, santralin satışı durumunda sağlayabileceği nakit, yani santralin varlık değeri dışında, bana iş modeli olarak çekici ve rekabetçi gelmiyor tek bir santral hikayesi. Diğer yanda Türkiye'de 100 yıldır akaryakıt dağıtımı yapan bir dünya markasının pazar lideri sayılabilecek aşırı rekabet avantajı bulunan bir akaryakıt dağıtım ve perakende satış ağı var 1000 küsür istasyondan oluşan. Bana göre bunun barındırdığı değer ve gelecekte sağlayabileceği sürdürülebilir gelir potansiyeli santralden kat kat daha fazladır. Yarın öbür gün bu istasyonlar elektrikli araç şarj istasyonuna da dönüşür, araçlar şarj olurken oturup takılınabilecek cafe restoranlara da dönüşür, ileride hidrojeni bilmemnesi olursa ona da uyum sağlar. Tüm Türkiye'ye yayılmış, marka imajı ve marka bilinirliği çok kuvvetli bu iş modeli bana santral hikayesinden çok daha etkileyici geliyor. Dediğim gibi uzmanı değilim ve detayını bilerek konuşmuyorum ama benim algım ve düşüncem bu yönde.
    Santralin üretebileceği kâr belli. Ne zaman ithal kömür ile rekabette bir adım öne geçer( Allah bilir) o zaman çok daha farklı kârlar görürüz.

Onun dışında aktifler- büyüme- yeni iş kolları/ alanı anlamında Shell çok ayrı yerde. Benim demek istediğim kısada Shell’ in 1 milyar kâr etmesi doğrudan nakit girişi olarak bize dönmüyor. Böylelikle nakit akışı anlamında, santralin performansı bizim için daha önemli..

Hee zaten şirket 115m dolar. Nerede , ne fiyatlanıyor… belli değil.

Sayfa 121/751 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221621 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •