Sayfa 857/993 İlkİlk ... 357757807847855856857858859867907957 ... SonSon
Arama sonucu : 7939 madde; 6,849 - 6,856 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVII

1. Şakkadanak Batırel' in hesabını hacklemişler...galiba?

Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası Başkanını süs diye mi seçti? Türk lirasını güçlendirecek tedbirleri al, dedi. Vatandaşın dövize yönelmesini önle dedi.

Enflasyonu düşürecek kararları hayata geçir, dedi. Sen ne yaptın? 4 ayda politika faizini %19 dan %14 e düşürdün, sonra defteri kapattın.

15 Eylül de 8,44 olan dolar kuru bugün 17,70 e yükseldi. 10 ayda Türk lirası tam %110 değer kaybetti. Enflasyonu 40 puan aştı. Kurların yükselmesiyle enerji faturamız katlandı, ithal ürünlerin fiyatı tavana çıktı.

Etiketler yaz ortasında bile küçülmüyor.. Paranın değeri böyle mi korunur? Her şeyi siyasetin sırtına yükleyerek, benim adım Hıdır elimden gelen budur, diyerek koltuğa oturup maaşını alarak para yönetimi olmaz! Taşın altına sadece elinizi değil tüm gövdenizi koyacaksınız.

Faiz arttırmak gerekiyorsa bunu gözünüzden yaşlar akarak da olsa yapacaksınız.

https://www.turkiyegazetesi.com.tr/y...el/630045.aspx

Ne bu şimdi

İleride bakın ben demiştim demenin yolunu döşemiş...iyi de eski dediklerin ne olacak, 14 ün de altına düşür diyordun ???

Tak tak...değiş tonton

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Şakkadanak Batırel' in hesabını hacklemişler...galiba?

Cumhurbaşkanı, Merkez Bankası Başkanını süs diye mi seçti? Türk lirasını güçlendirecek tedbirleri al, dedi. Vatandaşın dövize yönelmesini önle dedi.

Enflasyonu düşürecek kararları hayata geçir, dedi. Sen ne yaptın? 4 ayda politika faizini %19 dan %14 e düşürdün, sonra defteri kapattın.

15 Eylül de 8,44 olan dolar kuru bugün 17,70 e yükseldi. 10 ayda Türk lirası tam %110 değer kaybetti. Enflasyonu 40 puan aştı. Kurların yükselmesiyle enerji faturamız katlandı, ithal ürünlerin fiyatı tavana çıktı.

Etiketler yaz ortasında bile küçülmüyor.. Paranın değeri böyle mi korunur? Her şeyi siyasetin sırtına yükleyerek, benim adım Hıdır elimden gelen budur, diyerek koltuğa oturup maaşını alarak para yönetimi olmaz! Taşın altına sadece elinizi değil tüm gövdenizi koyacaksınız.

Ne bu şimdi

İleride bakın ben demiştim demenin yolunu döşemiş...iyi de eski dediklerin ne olacak, 14 ün de altına düşür diyordun ???

Tak tak...değiş tonton
    Ona daha jeton yeni düşmüştür.

3.  Alıntı Originally Posted by AmigoOrhan Yazıyı Oku
    Ona daha jeton yeni düşmüştür.
    Böyle büyük bir U-Dönüşü karşısında, önümü ilikleyip saygı duyuyorum sadece

Yakında parasal genişleme ve bunun enflasyon üzerine etkilerini de keşfedecek!!! O zaman da 'Kardeşim bu ne ucuz krediye boğdunuz piyasayı, M2 ayyuka çıktı, tabi ki enflasyon tepe yapmaz.' diye bir yazı bekliyorum kendisinden...

4.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

Ne bu şimdi

Tak tak...değiş tonton
    Batık'ı da alalım şöyle başlığımıza bi şakkadanak diye nick alıp gelsin. kafası gerçekten değişiyorsa buyursun

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Böyle büyük bir U-Dönüşü karşısında, önümü ilikleyip saygı duyuyorum sadece

Yakında parasal genişleme ve bunun enflasyon üzerine etkilerini de keşfedecek!!! O zaman da 'Kardeşim bu ne ucuz krediye boğdunuz piyasayı, M2 ayyuka çıktı, tabi ki enflasyon tepe yapmaz.' diye bir yazı bekliyorum kendisinden...
    sonra demesin mi laaann bu iktisat çok değişik bişeymiş neyin kafasını yaşıyormuşuz yıllardır diye

bide Alemanya nın bizi kıskanmadığını fark ettiği gün yanında olmak isterdim

2 damla yaş süzüldü....

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

Ne bu şimdi

Tak tak...değiş tonton
    Fed öncesi manevraları bunlar. Algı oyunu...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bu yaz tezek stoklayın durum vahim geçen hafta 7.200 lerde olan doğalgazık 8.500 e vuruyor. 5 günde %18
    Elenktrink zammı otobanda başganım 130 km 140 km hızla gidiyor olmalı

8.  Alıntı Originally Posted by erman07 Yazıyı Oku
    18 bandına dayanınca nebati ve saz ekibi toplanmış
    bakalım bu sefer ne pırtlatacaklar
    Aklıma geldi paylaşayım dedim.

Kâşif temel ile dursun Amerika’yı keşfe çıkmış ve içerilere doğru ilerlemekte, geceleri de kamp kurmaktadırlar.

Bir sabah çadırdan dışarı çıkan dursun, hemen geri dönüp Temel’e seslenir:

“Kalk ula temel, kalk! Dışarıda tuhaf adamlar var.”

Fırlayıp dışarı çıkan temel dışarıdaki Kızılderilileri görünce:

“Ben şimdi hallederim” der ve içeriden sazını alarak geri döner.

Atlarının üstündeki Kızılderililere doğru sazını bir iki dımbırdatır ve korkan Kızılderililer kaçar.

Buna hayran kalan dursun: “ula temel, bravo” der “bir tek saz ile hallettin işi.

Bunun anısına buranın adı bundan sonra ”teksaz” olsun.”

Devam ederler ilerlemeye ve bir kamp sabahı yine dursun aceleyle Temel’i kaldırır:

“Ula temel, bu sefer başkaları geldi.”

Gelenlere bakan temel düşünür ve “akşam fasulye yemiştik,

Ben şimdi hallederim onları” diyerek yeni misafirlerin karşısına geçip poposunu döner ve gürültüyle yellenir.

Sesten ürken atlar ve telaşa kapılan Kızılderililer hemen kaçar.

Dursun yine hayran hayran bakar:

”Ula temel, sana helal olsun. Senin gibi büyük bir Laz, bir tek gaz ile bu işi de halletti.

Bari buranın adı da bundan sonra ”laz vegaz” olsun.”

Başka bir sabah, başka bir yerde yine aynı telaş ile dursun Temel’i kaldırır.

Dışarı çıkan Temel, teksaz’da yani ilk duraklarında gördüğü Kızılderililerin geldiğini görünce sevinir ve içeriden sazını alıp kendinden emin geri döner.

Geçer karşılarına ve başlar çalmaya: “dımbır dımbır.”

Bu sefer hareket olmaz ve Temel tekrar dener: “dımbır dımbır dımbır da dımbır.” kaçan olmaz!

En öndeki iki Kızılderili birbirine bakar ve biri atından inip Temel’in yanına gider.

Temel’in elinden sazını aldığı gibi temeli çevirir ve Temel’in ……………

Ardından dönüp atına atlar ve bütün Kızılderiler çekip giderler.

Temel acı içinde kaskatı iken dursun büyümüş gözleri ile Temel’in poposundaki saza bakarak konuşur:

“Ula temel, büyük adamsın. Bu sefer biraz zor oldu ama yine halletmeyi bildin.”

“Bari buranın adı da bundan sonra ”arkansaz” olsun!..”

Sayfa 857/993 İlkİlk ... 357757807847855856857858859867907957 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •