Sayfa 108/1000 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208608 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 857 - 864 arası.

Konu: Viop XLIII

1.  Alıntı Originally Posted by L.Septimus Yazıyı Oku
    Benim BISTte ve tr de hiç pozisyonum yok. SP500 de pozisyonum var. Beklediğim yurtdışı borsalarındaki düşüş gelirse, o zaman kimse 1 fk bankalara, 3 fk dohol e bakmaz. Fk dediğimiz şey, kâr yerine zarar gelince bilançolarda nasıl oluşacak ??
    SP500 pozisyonunuz short o zaman değil mi?

Ülkenin belirli bir nüfusu, demografisi, ekonomisi var. Bu demografinin gerektirdiği minimum bir çıktısı var. Bu çıktıya göre TR borsası şu an ucuzdur. Ucuzun daha ucuzu olabilr, borsa tam 4 yıldır 2 senti geçemiyor doğrudur. Ancak şu an için, 2001 gibi anormal bir değerleme oluşmamış iken, son sahibi vs.. çok iddialı cümleler. Gelecekte zarar edeCEK o zaman pahalı olaCAK diyorsunuz, spekülasyon yapıyorsunuz. Bu konuda sizinle iddiaya giremem çünkü ben spekülasyon yapmam.

Ben diyorum ki, gelen mevcut dolar bazlı çıktı ölçeğinde, oluşan mevcut dolar bazlı fiyat ÇOK ucuzdur.

Daha da ucuz olur, karlar zarara döner, bütün şirketler zarar açıklar, o zaman da ona göre konuşuruz. Ancak elimizdeki verilere göre ucuz olduğu şüphe götürmezdir.

Bol kazançlar dilerim.

işin ehli her dönem kazanandır.

Gecelik yüzde 7500 leri faizleri gördük mü gördük.
    dövizin kısa sürede 8 sonra 18-22 sonra dan diye 40 karaborsada 60 olduğunu gördük mü gördük .

zamanında acıttı artık hiç acıtmıyor artık yollu olduk...
    aciıtsada acımıyoki diyoruz bazende .

y.t.d.
    Son düzenleme : pisyedili01; 13-08-2022 saat: 21:56.

3. Geçen gün attığım BIST100 F/K grafiği. Şu F/K hele hele enflasyonist dönemde şu F/K ucuzun ucuzudur bence

Bizim gibi sistemi olmayan ülkelerde F/K 12 - 14 üstü pahalı
    Olursa bir gün bunun üstünden sıvışmalı

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

5. Üslubun o kadar kötü ki.. yani nereden tutsam elimde kalıyor. Birader? seninle aynı şeyi söylüyoruz zaten, okuduğumuzu anlayamamak son yılların en büyük problemi haline geldi eğitim zayıfladıkça.

Tarihte not düşüşlerinin öncesi ve sonrasının datalarını verdim, sen ilgilenmesen de birine faydası dokunur birader?.

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    birader ne anlatıyon sen ? yok istatistiki inceleme falan filan, not haberleri eskiden mutlaka ama mutlaka insider tradinge sahne olurdu, not haberi en az 3 gün öncesinden londra tayfanın bilgisi dahiline girerdi, haber etkisine oynamak üzerine önceden bir plan kurulurdu- genelde up-up ralli havası oluşturulurken short biriktirilir, sonra haber etkisiyle aşağı patlatılır vs.. artık bunu bile yapamıyorlar, yani bu tayfanın elinde artık ne credit line var, ne satacak mal stoku kaldı, artık insiderı bile yapılamayan haber değeri bile olmayan not indirim haberleri geliyor

madem haber değeri bile yok, niye not indiriyor bu çamur kör gözüm parmağına ? napsın elindeki enstrüman bu, köpek bok yemekten vaz geçemiyor, sen nasıl rusyayla- hem de böyle anti-rus rüzgarı estirirken biz- gidip bazı anlaşmalar yaparsın, sen kim köpek oluyosun da bizim kurallarımızın dışına çıkarsın, sen nasıl natoda isveç-fin işini bloke etmeye cüret edersin, sen kimsin ulan??

aklı sıra mesaj veriyo, bak senin kredi notunu düşürürüm, görürsün *****n a..nı yollu bi tehdidin realize olması.. mesela finansal olan bu tür tehditleri gözle görebiliyoruz, böyle görünür olmayan tehditler de oluyo, mesela türkiyenin sosyal çatlaklarını kaşımak gibi, alevi-sünni çatlağını kaşımak için cemevlerine saldırı düzenlemeye talip olabilecek piyonlar ayarlamak falan gibi, alman istihbaratının çalışma alanı olduğu için böyle görünür olmaz..

oyun teorisi bağlamında bakarak bu not haberinin etkisi olur mu diye düşünecek olursak- piyasa yapıcı şöyle hareket edebilir mesela, eksi açar basar da basar yarım saat bi saat, yüzde 2 eksi olur piyasa, ayılar gelir buraya yazar -hani etkisi olmaz diyodunuz nasıl boru gibi koydu pala, not haberinin etkisi oluyomuş mu olmuyomuş mu, herifler bilimsel iktisadi analizi yapmış ve notu bi barem daha düşürmüş, işte kabak gibi hahhahha falan diye.. sonra 11-12 dip çalışmasından sonra pala piyasayı yukarı çekmeye başlar, ama güven vermeyen bi up-trend, sanki birazdan basacak da, biraz daha sıkıştırayım şu shortçuları- o shortçular ki onlar bilimsel iktisadi analizlere göre hareket ediyorlar falan.. derken alışlar şirazeden çıkar ve yüzde 2 eksiden döner yüzde 3 artıya

6. Ucuz da,
    neden vatandaş dışında kimse yüzüne bakmıyor ?
    Memento mori

7. Hiç almamış gibi satarlar.

Hiç satmamış gibi alırlar.
     Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    Ucuz da,
    neden vatandaş dışında kimse yüzüne bakmıyor ?

8. https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...etti_id396272/

Türkiyede kriz dönemleri birbirine oldukça benzerdir;

2001 YILI :

"İMKB endeksi yılın son işlem gününü 13.782 puandan kapatarak 2001 yılının en yüksek kapanış rekorunu kırarken, endeks 2000 yılına göre TL bazında yüzde 46 prim yaptı."

Dolar MB kurlarına göre yılı yüzde 114`lük artışla kapatırken, mark, euro ve Fransız Frangı yüzde 105, sterlin ve İsviçre Frangı yüzde 109 değer kazandı.

2022 YILI :

Bist-100 31.12.2021 Kapanış Fiyatı : 1.857,65 ; Bist-100 12.08.2022 Kapanışı : 2.864,25 - Fark (%) : %54 Artış.

USDTRL 12.08.2021 Kapanış Fiyatı : 7,3282 ; USDTRL 12.08.2022 : 17,9324 - Fark (%) : %145 civarı.

Tanıdık geldi mi şimdi?

Sayfa 108/1000 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208608 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •