Sayfa 167/608 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267 ... SonSon
Arama sonucu : 4861 madde; 1,329 - 1,336 arası.

Konu: OZKGY - Özak GYO A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Ben BIMAS çok iskontolu demek için yazmadım onu. Arkadaşın OZKGY ve BIMAS karşılaştırmasının anlamsız olduğunu göstermek için yazdım. BIMAS benim portföyümde olmayan bir hisse. Orada demek istediğim perakende sektörünün tüm dünyada pahalı fiyatlandığı, çünkü stok devir hızı yüksek ve çok fazla duran varlık yatırımı gerektirmiyor yeni şubeler açmadıktan sonra. Para genelde çabuk dönen mallara gidiyor ve hızlı nakit akışı sağlanıyor. GYO sektörü öyle değil. Alımı satımı çok hızlı olan işler değil, zaman zaman durgunluklar olabiliyor eldeki stokların döndürülmesinde. Bu sebeple b u sektörün bir çok sektöre göre ucuz fiyatlanması çok anormal değil.
    Sadede gelirsek, o yazı BIMAS'ın ucuz olduğu vurgusu için değildi. Şirketler kendi skalalarındaki benzerleri ile karşılaştırılmalı.
    Sektörel risklere göre iskonto tabi ki olabilir ama benim söylediğim FD/Favök açısından Ozkgy’nin sanayi ve perakende şirketleri ile yarışır durumda olması ve bunun süreklilik arz etmesi. Gerçekten ilginç bir durum. Aşağıda bilanço tarihindeki (31 Mart vs) fiyatlarla finansal oranlar var. FD/Favök olarak 2’li rakamlar var, 2-3’lü rakamlar resesyon fiyatlamasında Demir Çelik hisselerinde ve perakendelerde falan olursa olur. Normalde 5-6 bile güzel rakamdır, o derece ilginç. Favök artışı, fiyatı yukarı gitmeye zorluyor çünkü aşağıda marj yok.

https://halkyatirim.com.tr/skorkart/...rih=2019-12-31

Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Piyasaya aşırı bir para girişi var, henüz bize gelen yok, hacim de geberik, para ve tahtacılar bankalarda...
    Piyasaya para giriyor ve "yabancı" olduğu söyleniyor. İleride ayrıntısı elbette yazılır ve o zaman -geç de olsa- öğreniriz. Giren "yabancı"nın her zaman ki yabancı olmadığını, daha doğrusu pek de yabancı olmadığını düşünüyorum.

Çünkü borsanın tüm tarihsel geçmişinde hiçbir yabancı CDS'in zirve yaptığı, alalade servet transferinin çeşit çeşit biçimlerine zemin hazırlanıp, kapı aralandığı bir eklektik politikalar bütününe iktisat biliminin "millileşmesi" adının verildiği bir ülkenin borsasında böylesine hesapsız alış yapmaz.

Hele de ileride oldukça büyük risk doğuracak kararların "ihtiyati tedbir"lerin alındığı bankacılık sektöründe özellikle de bu kararların alınmasının ardından onları tavan yaparak banka hissesi hiç almaz.

Bunlar, piyasa diliyle söylersek -badem veya kaytan fark etmez- "bıyıklı yabancı" olabilir ancak. Deneyim böyle düşündürüyor.

Bir algı yaratılıyor tersine yapılan işlemlerle ve "borsa yukarı hep yukarı gidecek, almayan pişman olur" hissiyatı yaratma peşindeler gibi. Çoğunluk bu hisse kapıldığında ise...

O nedenle 10-30 kağıtlarında o kadar geniş saha ve manevra alanı varken bu hisseye o deli (gerçekte çok akıllı ya da öyle sanıyorlar kendilerini) paradan pay düşmez.

Gerçek yabancının olmadığı ortamda, bir haftadır izliyoruz istedikleri kağıdı tavan yapmaları çok zor değil, önemli olan bu filmin sonu...
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

3.  Alıntı Originally Posted by antepli Yazıyı Oku
    sayın linux,bu kar sadece 3.çeyrek içinmi yoksa ilk 9 aylığın toplamımı.tek çeyrek içinse mükemmel.yok ilk 9ayıntoplamı ise az değilmi.
    İlk 9 aylık dönem için tahminim. Ama yıl sonu İçin 7 milyara yakın bir rakam beklemekteyim .

4.  Alıntı Originally Posted by linux Yazıyı Oku
    İlk 9 aylık dönem için tahminim. Ama yıl sonu İçin 7 milyara yakın bir rakam beklemekteyim .
    bence az.sadece otelden 250 milyon tl gelebilir.döviz varlıklarından100 milyon tl ve büyükyalı 250 milyon tl olabilir.fişekhane bilançoya girerse 465 milyon tl de oradan gelir.

5.  Alıntı Originally Posted by linux Yazıyı Oku
    Büyükyalıda Eylül ayı satışları da Temmuz Ağustos gibi giderse, eladaki durumu da ortalamalarda düşünürsem benim beklentim 1,35 milyar TL civarında bir kar beklentim olacaktır. Ama 9. Ayda herhangi bir sürpriz bişiler olmazsa tabiki de
    6 aylıkta 930 milyon kar var zaten. Satışlar çok iyi bu çeyrek çok iyi kar bekliyorum dediğiniz 3. çeyrekte sadece 400 milyon kar mı bekliyorsunuz!?

800-900 arası bir kar gelmezse hayal kırıklığı olur benim için!

6.  Alıntı Originally Posted by antepli Yazıyı Oku
    bence az.sadece otelden 250 milyon tl gelebilir.döviz varlıklarından100 milyon tl ve büyükyalı 250 milyon tl olabilir.fişekhane bilançoya girerse 465 milyon tl de oradan gelir.
    Fişekhane girmez olarak söylediğim bir rakam.
    Otelden 200 ciro gelir ama 100 de masrafı var net 100 kalır diyelim . Döviz 100, büyükyalı 250 yazdım bende . 1350 civarı makul görünüyor daha altı olmaz ama üstü olabilir

7. Açıklamalar
    Şirketimiz adına tahsisli bulunan Antalya ili, Demre ilçesindeki arsamızın "Otel" olan tesis türünün "Tatil Köyü"ne dönüştürülmesi üzerine yaptığımız başvuru Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca kabul edilmiştir.

Tasarruf sahiplerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

M2 200 bine satilan blok fiyatların içinde yok mu [emoji57]
     Alıntı Originally Posted by linux Yazıyı Oku
    Fişekhane girmez olarak söylediğim bir rakam.
    Otelden 200 ciro gelir ama 100 de masrafı var net 100 kalır diyelim . Döviz 100, büyükyalı 250 yazdım bende . 1350 civarı makul görünüyor daha altı olmaz ama üstü olabilir
    SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    nasip....

Sayfa 167/608 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •