Originally Posted by
ismettarhan
Emirhan Bey,
Omer Bey'in cevabini heyecanla bekliyorum acikcasi. Arada ekteki gibi bir grafik yaptim. Arena'nin hissesini XU 100 - 30 endeksi ile karsilastirdim. Bence bu rolatif performans cok manidar. 2020deki o patlama sonrasindaki geri salinim hala soluksuz devam ediyor. Ve her seferinde biz "degerleme" bazli olaya baktigimizda ters kosede kaliyoruz.
Grafige bir de Perea'nin alim ve satimlarini ekledim (yaklasik olarak). Yesiller alim zamanlari, sarilar satim zamanlarini gosteriyor. 1 aylik alim periyodu olan zamanlari baslangic ve bitisini OK ile belirttim. Sadece birkac gunluk alim periyodlarini yaklasik tek cizgi ile belirttim ve uzerlerine de yaklasik hisse rakamlarini (bolunmeden sonra) yazdim. Omer Bey ilk dalgada mali iyi kaldirmis ve kismi kar realizasyonu da yapmis. Ama son alimlarinda rolatif olarak gercekten kotu bir performans gostermis (yaklasik %30). Yani her dip avina girdiginde bu sefer o da avlanmis. Acaba 2020 dalgasinda sansli mi kaldi sorusunu getirmiyor degil. Bir de bu koca pozisyonla karaya oturmus balina olma riski var cunku destek atmasina ragmen rolatif performans resmini hala duzeltememis ve bir noktada risk parametreleri dahilinde alabilecegi mal sinirina ulasacak (hala ulasmadiysa).
Yer İmleri