Bugün portföyümdeki ağırlığını normal bir seviyeye çekmek için biraz satış yaptım, büyüme ve Epdk kaynaklı olabilecek olumlu gelişmeler çerçevesinde beklentilerim devam ediyor.
Bugün portföyümdeki ağırlığını normal bir seviyeye çekmek için biraz satış yaptım, büyüme ve Epdk kaynaklı olabilecek olumlu gelişmeler çerçevesinde beklentilerim devam ediyor.
Auf uygulamasının kalkmasını imkansız görüyorum, bir iyileştirme bile güzel sonuçlar verecektir. Temettü tarafı güzel, henüz benim için uzun vadeye kaldırmama daha var, fiyatta yatırım ve olası Auf gelişmeleri ile biraz daha atak olursa biraz daha azaltıp kalanları froto ve kontr yanına uzun için yollayabilirim.
Azami Uzlaştırma Fiyatı. Elektrik krizi başlayınca Epdk üretim kaynağı bazında 3 AUF belirledi. Yenilenebilir Enerji ve yerli kömürle üretenler için, Doğalgaz için ve ithal için. Eskiden hepsi aynı fiyatla satıyordu, 1 Nisandan itibaren yürürlüğe girdi. Yenilenebilirciler ve yerli kaynakçıların maliyeti artan yurt dışı kömür ve doğalgaz sebebiyle diğerlerinin çok gerisinde kaldığı için. Bu AUF her ay Dolar (%60) ve ÜFE (%30) ağırlıklı olarak güncelleniyor ve bu santraller elektriği her ay güncellenen AUF ile satıyor. 1 Nisanda uygulama başladığında diğer santrallerle aramızda %50 civarı fark vardı, şu anda %100ü geçti. 1 Ekimde uygulama bitiyor ama bir ihtimal bir parmak bal çalıp devam ederler ya da aynen devam ederler, bir parmak bal bile iyidir diyorum, kaşık olursa süperdir.
Yer İmleri