Originally Posted by
emregunes
Uzun yıllardır hep büyük şirketlere yatırım yaptığım için. Ağzında purolu, jetler ile uçan patronlara ,ceo lara alışkınız

Yoksa tabi önemli olan büyüme potansiyeli ve faaliyet karlılığı temelde.
Büyüme aşamasındaki 1-2 hisse bakıyorum gelecek için.
Listenizi de inceledim. Güzel hisseler var. Ben koroplast a da bakıyorum şu ara.
Endekse düzeltme gelince, bu hisselerin tutumlarına da bakıp yatırım yapmayı düşünüyorum.
koroplast'ı halka arzından beri takip ediyorum ama hem büyümesi tatmin etmedi bilançolarda hem de şu an pahalı fiyatlandığı için portföyüme almıyorum. ama bazen pahalı deyip yanaşmadığım ve ucuzlamasını bekleyip de kaçırdıklarım da oldu, hala içimde ukdedir.. mesela kontrolmatik.. aşırı pahalı olmadıkça düzenli büyüyen ufak hisselerde genelde kazanımlar çok daha iyi oluyor. (volatiliteler sert olsa da) ama ufak hisselerde bence minimum 5-6 hisselik çeşitleme yapmalı, bazen ciddi ters köşeler de olabiliyor, ama uçanlar diğerlerinin negatifliklerini törpülüyor.
ben 10 hisselik portföy oluşturdum son bilançolarla.. uygulayacağım metod şu. diyelim bir tanesi çok kötü performans izledi ve fiyatı çakıldı. diğer 9'undan % 8-10'luk payı satıp o çakılana eklediğinde direkt olarak onun lotlarını en az 2'ye katlamış oluyorsun (fiyatı düştüğü için daha az para ile aynı sayıda lot alınabilidğini varsayıyoruz burada) ve çıkışta da geçmişte çektirdiği sıkıntıyı örtbas ediyor. bu taktik işe yarıyor. kötü performanslıları tolere edip biraz daha zaman vermiş oluyorsun böylece, sonra onun atağı başlıyor bir yerde. (tabi şirkette bozulma olmadığını varsayarak söylüyorum bunları). sepetin dezavantajları olsa da (bazen çok iyi gidenlerin getiri etkisini diğerleri aşağı çekiyor), az sayıda hisse ile portföy oluşturduğunda şansına seçtiklerin hep kötü giderse bu sefer beklemekten başka yolun kalmıyor (kenarda nakit bırakmadıysan)
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri