Sayfa 18/367 İlkİlk ... 816171819202868118 ... SonSon
Arama sonucu : 2929 madde; 137 - 144 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Uzun yıllardır hep büyük şirketlere yatırım yaptığım için. Ağzında purolu, jetler ile uçan patronlara ,ceo lara alışkınız
    Yoksa tabi önemli olan büyüme potansiyeli ve faaliyet karlılığı temelde.
    Büyüme aşamasındaki 1-2 hisse bakıyorum gelecek için.
    Listenizi de inceledim. Güzel hisseler var. Ben koroplast a da bakıyorum şu ara.
    Endekse düzeltme gelince, bu hisselerin tutumlarına da bakıp yatırım yapmayı düşünüyorum.
    koroplast'ı halka arzından beri takip ediyorum ama hem büyümesi tatmin etmedi bilançolarda hem de şu an pahalı fiyatlandığı için portföyüme almıyorum. ama bazen pahalı deyip yanaşmadığım ve ucuzlamasını bekleyip de kaçırdıklarım da oldu, hala içimde ukdedir.. mesela kontrolmatik.. aşırı pahalı olmadıkça düzenli büyüyen ufak hisselerde genelde kazanımlar çok daha iyi oluyor. (volatiliteler sert olsa da) ama ufak hisselerde bence minimum 5-6 hisselik çeşitleme yapmalı, bazen ciddi ters köşeler de olabiliyor, ama uçanlar diğerlerinin negatifliklerini törpülüyor.

ben 10 hisselik portföy oluşturdum son bilançolarla.. uygulayacağım metod şu. diyelim bir tanesi çok kötü performans izledi ve fiyatı çakıldı. diğer 9'undan % 8-10'luk payı satıp o çakılana eklediğinde direkt olarak onun lotlarını en az 2'ye katlamış oluyorsun (fiyatı düştüğü için daha az para ile aynı sayıda lot alınabilidğini varsayıyoruz burada) ve çıkışta da geçmişte çektirdiği sıkıntıyı örtbas ediyor. bu taktik işe yarıyor. kötü performanslıları tolere edip biraz daha zaman vermiş oluyorsun böylece, sonra onun atağı başlıyor bir yerde. (tabi şirkette bozulma olmadığını varsayarak söylüyorum bunları). sepetin dezavantajları olsa da (bazen çok iyi gidenlerin getiri etkisini diğerleri aşağı çekiyor), az sayıda hisse ile portföy oluşturduğunda şansına seçtiklerin hep kötü giderse bu sefer beklemekten başka yolun kalmıyor (kenarda nakit bırakmadıysan)
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    koroplast'ı halka arzından beri takip ediyorum ama hem büyümesi tatmin etmedi bilançolarda hem de şu an pahalı fiyatlandığı için portföyüme almıyorum. ama bazen pahalı deyip yanaşmadığım ve ucuzlamasını bekleyip de kaçırdıklarım da oldu, hala içimde ukdedir.. mesela kontrolmatik.. aşırı pahalı olmadıkça düzenli büyüyen ufak hisselerde genelde kazanımlar çok daha iyi oluyor. (volatiliteler sert olsa da) ama ufak hisselerde bence minimum 5-6 hisselik çeşitleme yapmalı, bazen ciddi ters köşeler de olabiliyor, ama uçanlar diğerlerinin negatifliklerini törpülüyor.

ben 10 hisselik portföy oluşturdum son bilançolarla.. uygulayacağım metod şu. diyelim bir tanesi çok kötü performans izledi ve fiyatı çakıldı. diğer 9'undan % 8-10'luk payı satıp o çakılana eklediğinde direkt olarak onun lotlarını en az 2'ye katlamış oluyorsun (fiyatı düştüğü için daha az para ile aynı sayıda lot alınabilidğini varsayıyoruz burada) ve çıkışta da geçmişte çektirdiği sıkıntıyı örtbas ediyor. bu taktik işe yarıyor. kötü performanslıları tolere edip biraz daha zaman vermiş oluyorsun böylece, sonra onun atağı başlıyor bir yerde. (tabi şirkette bozulma olmadığını varsayarak söylüyorum bunları). sepetin dezavantajları olsa da (bazen çok iyi gidenlerin getiri etkisini diğerleri aşağı çekiyor), az sayıda hisse ile portföy oluşturduğunda şansına seçtiklerin hep kötü giderse bu sefer beklemekten başka yolun kalmıyor (kenarda nakit bırakmadıysan)
    Oldukça sağlıklı bir yatırım stratejisi. Ben de benzer yöntemi kullanıyorum. Kar al ve düşene ekleyerek avantajlı durumlar yaratılabiliyor.
    Kontrolmatik ilginç bir şirket. Sürekli kap haberleri ile fiyat gidiyor.
    Bir sasa, hektaş fiyatlaması olacak mı diye de çok ilgimi çekiyor. Ama şu an hızlı gitti fiyatı. Ortalamalara gerei gelsin önce. Mutlaka endeks satışlarında,hissede de kar satışları gelecek. Yükselen endekste çok iyi performansı var. Düşen endekste de izlemek lazım. Ama ekranda kalması gereken bir hisse.

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Mercan'ın 2 katına çıkma ihtimali Aselsan'ın 2 katına çıkma ihtimalinden daha gerçekçi duruyor bana göre. Zaman yanıltabilir, ama büyüme hızlarını ve hisse büyüklüklerini baz alırsak Mercan'ı tercih ediyorum. Bu Aselsan alınmaz demek değil elbette. Büyüklere bir süreliğine bulaşmama kararım var.
    bu konuda emin değilim dediğiniz olabilir..

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku

(tabi şirkette bozulma olmadığını varsayarak söylüyorum bunları). (kenarda nakit bırakmadıysan)
    Bence en can alıcı yerler.....

y.t.d

5. Hüsnü Hocam, kerevitaş’ın son kapına bakabildiniz mi? Bir bedelli muhabbeti yapmıştık. Var mıdır buna niyet acaba? Nasıl okuyalım hocam?
    Kap:
    Yönetim Kurulumuz, aşağıda belirtilen hususları karar altına almıştır.

Sermaye Piyasası Kanunu'nun 18'nci maddesi hükmü ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun, II.18-1 sayılı "Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliğ" çerçevesinde; Şirketimiz mevcut 31.200.000 TL (OtuzbirMilyonİkiyüzbinTürkLirası) kayıtlı sermaye tavanının, 2.000.000.000 TL (İkiMilyarTürkLirası)'ye artırılmasına ve yeni bir 5 yıllık süre (2022 – 2027) belirlenmesi amacıyla, yapılacak ilk genel kurul toplantısında pay sahipleri onayına sunulmak üzere, Şirketimiz esas sözleşmesinin, "Sermaye" başlıklı 7. Maddesinin ekteki şekilde tadiline ve ilave olarak "Şirketin Maksat ve Mevzuu" başlıklı 4. Maddesinin, ve "Yönetim Kurulunun Teşkili Ve Bünyesinde Oluşturulacak Komiteler" başlıklı 11.Maddesinin ekteki şekilde tadiline ve bu kapsamda, uygun görüş ve izinleri alınmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na ve takiben T.C. Ticaret Bakanlığı'na başvurulmasına karar verilmiştir.
    İş bu kararın uygulanması için gerekli her türlü iş ve işlemin ifası için Yönetimin yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

6.  Alıntı Originally Posted by BaHtıÇıktı Yazıyı Oku
    Hüsnü Hocam, kerevitaşâ€™ın son kapına bakabildiniz mi? Bir bedelli muhabbeti yapmıştık. Var mıdır buna niyet acaba? Nasıl okuyalım hocam?
    Kap:
    Yönetim Kurulumuz, aşağıda belirtilen hususları karar altına almıştır.

Sermaye Piyasası Kanunu'nun 18'nci maddesi hükmü ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun, II.18-1 sayılı "Kayıtlı Sermaye Sistemi Tebliğ" çerçevesinde; Şirketimiz mevcut 31.200.000 TL (OtuzbirMilyonİkiyüzbinTürkLirası) kayıtlı sermaye tavanının, 2.000.000.000 TL (İkiMilyarTürkLirası)'ye artırılmasına ve yeni bir 5 yıllık süre (2022 – 2027) belirlenmesi amacıyla, yapılacak ilk genel kurul toplantısında pay sahipleri onayına sunulmak üzere, Şirketimiz esas sözleşmesinin, "Sermaye" başlıklı 7. Maddesinin ekteki şekilde tadiline ve ilave olarak "Şirketin Maksat ve Mevzuu" başlıklı 4. Maddesinin, ve "Yönetim Kurulunun Teşkili Ve Bünyesinde Oluşturulacak Komiteler" başlıklı 11.Maddesinin ekteki şekilde tadiline ve bu kapsamda, uygun görüş ve izinleri alınmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na ve takiben T.C. Ticaret Bakanlığı'na başvurulmasına karar verilmiştir.
    İş bu kararın uygulanması için gerekli her türlü iş ve işlemin ifası için Yönetimin yetkilendirilmesine karar verilmiştir.
    Kayıtlı Sermaye Tavanının yükseltilmesi hemen sermaye artırımı yapılacağı anlamına gelmiyor. Ayrıca Kayıtlı Sermaye tavanı maksimum 5 yıl için geçerli benim bildiğim kadarıyla. Onun süresi muhtemelen dolmuştur. Şu anki duruma bakıldığında Kaldıraç Oranı % 64'lerde, yüksek olsa da aşırı riskli pozisyonda değil. Ayrıca Borç Karşılama Oranı rasyolarından bir tanesi olan Net Borç/FAVÖK 1,18 kötü bir rakam değil. Ben bunun eksi olmasını tercih ederim, ama BİST'te bir çok şirket 2 ve üstü oranları taşırken buna kötü demek adil olmaz. Hemen buradan Bedelli Sermaye Artırımı gelebilir diye kafaları karıştırmamak lazım.
    Clausewitz

7. Portföyümde GYO Sektörü için listemde ilk sıralarda yer alan OZKGY ve KLGYO arasında kararsız kalmış ve OZKGY tercihi yapmıştım. Bugün portföyüme KLGYO eklemesi yaptım. Buna ilaveten takip listemde olup da biraz çekilme beklediğim GSDDE için de portföyümde bir yer açtım. GSDDE'nin portföy payı diğerlerinin % 87.5'i kadar. Geçmiş geri çekilmelerine benzer hareket ederse, erken almış olma ihtimalim yüksek. Ama bu durumda yedek akçelerden dengeleme yaparız diye düşünüyorum. Bu ucuzlukta BİST'te zaten çok fazla hisse yok GYO'lar dışında. O sebeple geri de çekilse risk almaya değer diye düşünüyorum.
    Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Portföyümde GYO Sektörü için listemde ilk sıralarda yer alan OZKGY ve KLGYO arasında kararsız kalmış ve OZKGY tercihi yapmıştım. Bugün portföyüme KLGYO eklemesi yaptım. Buna ilaveten takip listemde olup da biraz çekilme beklediğim GSDDE için de portföyümde bir yer açtım. GSDDE'nin portföy payı diğerlerinin % 87.5'i kadar. Geçmiş geri çekilmelerine benzer hareket ederse, erken almış olma ihtimalim yüksek. Ama bu durumda yedek akçelerden dengeleme yaparız diye düşünüyorum. Bu ucuzlukta BİST'te zaten çok fazla hisse yok GYO'lar dışında. O sebeple geri de çekilse risk almaya değer diye düşünüyorum.
    Bereketli olsun hocam. Teşekkürler paylaşım için

Sayfa 18/367 İlkİlk ... 816171819202868118 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •