Sayfa 25/582 İlkİlk ... 1523242526273575125525 ... SonSon
Arama sonucu : 4649 madde; 193 - 200 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Sezgin abi s.a
    Abi Ereğli de finansal özgürlüğüm var buna ek olarak vurkaç yapıyorum felan
    Isdmr hissem de var lakin karar veremediğim nokta var
    Isdmr mi ağırlık gitmek faydalı
    Ereğli’mi ağırlıklı gitmek faydalı
    Yada eşit gitmek mi temettü açısından ?

Şuan Ereğli ağırlı ısdmr normal seviye gidiyorum

Dip not : Ereğli lotum kadar blok mal alabilicek maddi durumdayım Sezgin abi gerçi kademeler yüklü değil ısdmr de de
    Bugün fabrikada benim yetiştirdiğim biri, abi hata yapmayan adam çalışmayan adamdır dedi. Bunu ona ilk geldiğinde söylemiştim. Burada da insanlar açık avcısı. Bildiğini gördüğünü söylemiyorsun. Bu cümleden sonra şöyle ifade edelim.

İsdemir Ereğli’ye göre 5 yıl toplamında daha yüksek temettü verecek. Bundan kaçamaz. Çünkü sahibi Erğeli ve Ereğli bu yolla para alıyor. Yine ileri 5-10-15 yollarında tüm doğmuş doğacak yatırımlar isdemire yapılmak zorunda. Çünkü hem lojistik hem alan hemde cevre faktörü var. Bu iki ana konu 5 yıl sonra isdemir üretim 8 milyon ton, Ereğli 4 milyon, toplam 12 milyon ihtimali var. Şu soru geliyor, bunlar Ereğli’ye gitmeyecek mi, cevap ise, fort traktör Arçelik niye alıyorsun, o zaman Koç al yeter. Tüm konu temettüde toplanır. Yüzdesel oran olarak 5 yılda isdemir Ereğli’ye göre daha yüksek oran veriyor verecek ve devam edecek.

2.  Alıntı Originally Posted by NETWORKCAN Yazıyı Oku
    Şirketin temettü politikası piyasa yapıcılari düşman etti bu fiyatlamanin baska anlamı yok garibim Kardemirde kurunun yaninda yaşta yanar misali harcaniyor
    Kış kışlığını, puşt puştluğunu yaparmış, Buda gitmeden önce kendine yakışan ikinci cümleyi yapıyor ki, kendini belli etsin. 😆 bundan kasıt tahtayı yapan.

3.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Bugün fabrikada benim yetiştirdiğim biri, abi hata yapmayan adam çalışmayan adamdır dedi. Bunu ona ilk geldiğinde söylemiştim. Burada da insanlar açık avcısı. Bildiğini gördüğünü söylemiyorsun. Bu cümleden sonra şöyle ifade edelim.

İsdemir Ereğli’ye göre 5 yıl toplamında daha yüksek temettü verecek. Bundan kaçamaz. Çünkü sahibi Erğeli ve Ereğli bu yolla para alıyor. Yine ileri 5-10-15 yollarında tüm doğmuş doğacak yatırımlar isdemire yapılmak zorunda. Çünkü hem lojistik hem alan hemde cevre faktörü var. Bu iki ana konu 5 yıl sonra isdemir üretim 8 milyon ton, Ereğli 4 milyon, toplam 12 milyon ihtimali var. Şu soru geliyor, bunlar Ereğli’ye gitmeyecek mi, cevap ise, fort traktör Arçelik niye alıyorsun, o zaman Koç al yeter. Tüm konu temettüde toplanır. Yüzdesel oran olarak 5 yılda isdemir Ereğli’ye göre daha yüksek oran veriyor verecek ve devam edecek.
    Yani yüksek temettü emekliliği istiyorsak
    Isdmr ağırlıklı gitmek daha faydalı diyorsun abı

4. Hareketler başladığında şunu yazmıştım. Endeks mi sektör mü. Bugün gelinen noktada olayı bir yere bağlamak gerekirse şöyle bir düşünce geliştirilebilir. İki fiyatı ve seyrini birlikte anlatarak. Hrc yatıyor, hisse fiyatı yatıyor. Hrc 630 dan 700 dolara geldi, hisse 23 den 27 ye geldi. Muhtemelen Hrc 670-680 hisse 25 olacak olabilir yada oluyor gibi. Peki neden. Çünkü hisse alanda Hrc alanda son zamanları eski yada geçmiş zamana göre daha iyi hatırlar, yani 3 ay önce Hrc nin 200 dolar düşmesini hatırlamaz ama aynı hafta hrc nin 20 dolar düşmesini bekliyoruz unutamaz. Bu yakın zaman hafızayı güçlü tutmak işin hem hrc nin hem tahtanın sahibi, her iki fiyatıda bu belirtilen yönde hareket ettirir ve yatırımcı hatırladığı yakın zaman göre karar verir yada vermek zorunda bırakılır. Yarın yada pazartesi salı hrc 700 yerine 680-690 dolara alan satan duyarsa, henüz mala sağlam girmek için erken eder ve 1 hafta sonra 730 olduğunda beklemek ister, 780 olduğunda daha çok bekler, 820 milyar olduğunda mal almak zorunda kalır. Hisse de 28 de kalamaz. Aynı kişi satar aynı kişi alır, 25-26 dan 28 için döndüğünde, 29 liraya itibar eden sayısını yakın zamanı hatırlayanların güçlü hafızalarına güvenerek uygulamaya koyar, hisse yatırımcısı 29 tuzak sattık 27-2 de 25 olacak diye beklerken o 32 ye götürmüş olur. Yada daha ileriye. Senaryo.

5. Kraliçe ölmüş, benimde Allah izin verirse isdemirlerim 96 yıl yaşayacak . Öyle bir sistem kuracağım ki tahta kim gelirse gelsin, temettü alabilecek ama isdemiri satamayacak.

6.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Kraliçe ölmüş, benimde Allah izin verirse isdemirlerim 96 yıl yaşayacak . Öyle bir sistem kuracağım ki tahta kim gelirse gelsin, temettü alabilecek ama isdemiri satamayacak.
    satıp isdemir mi alalım?
    Kraliçeye'de üzüldüm...Prenses Diana'dan dolayı şaibeli ama günahı boynuna...

7.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    satıp isdemir mi alalım?
    Kraliçeye'de üzüldüm...Prenses Diana'dan dolayı şaibeli ama günahı boynuna...
    Bir anda gitti kadıncağız;)
    Ölüm herkesi nasıl da eşitliyor.96 yaş iyi imiş.
    Syg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

8. OYAK satışı şimdiye kadar hep fon takasindan düştü.yine öyle olur.
     Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Oyak'ı satıcılarda birinci sırada gördükçe ifrit oluyorum. Ağır vasıta Petkim bile yatırımcısını güldürmeye başladı. Oyak, Hektaş'daki kadar olmasa da 3-5 milyon lot niye almaz bir türlü anlamıyorum.
    Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 25/582 İlkİlk ... 1523242526273575125525 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •