Sayfa 115/180 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165 ... SonSon
Arama sonucu : 1437 madde; 913 - 920 arası.

Konu: Oltaya Takılanlar - 2

Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    "
    Bir kuş, soğuk bir kış gününde yiyecek bulmak için kanat çırpıp duruyormuş.
    Hava o kadar ayazmış ki; minik kuş dayanamayıp karın üstüne düşmüş.
    Minik kuş çaresiz soğuk karın üstüne ölümü beklerken, oradan geçen bir inek kuşun üstüne sıçmış.
    Kuş öyle bir sinirlenmiş ki kanatları donmamış olsa kalkıp ineği dövecek!
    Bide bakmış ki; bokun sıcaklığı ile kanatları çözülmüş, yaşama geri dönmüş!!!
    "

Değişik biçimlerde; bilgim, görgüm ve anlatım yeteneğim elverdiğince, kırmadan/incitmeden "yaklaşımınızın verimsiz olduğunu" anlatmaya çalıştım.
    Yine bilgi, tecrübe vb. becerilerim elverdiği ölçüde, naçizane... Ve yine sizi kırmamaya çalışarak kendinizi geliştirmenize katkı sağlamaya çalıştım.

Alınmayın ama...:
    -Genel gidişatı,
    -Sektörel dinamikleri,
    -"Çoklu zamanlı" bakma becerisini edinemeyince...

Bazı şeyler ; "olmayınca olmuyor!"

Yine bana kızabilirsiniz, yine beni eleştirebilirsiniz...
    Sıkıntı yok.
    Bir adım ileri gidebilecek/taşıyabilecekseniz... Emin olun zerre sıkıntı yok.
    Ben elimden geldiğince kafanıza sıçarım.

Siz yine de "Helal! Bravo!" diyenleri ciddiye almaya devam edin elbet.
    Tersi ekstra çaba gerektirir çünkü.

Selamlar, saygılar, başarı ve sağlık dileklerimle.
    O kuşun hikayesinin tamamını okmuştum. Durumumu anlatması için örnekleme cuk oturmuş. Elinize sağlık.

Eleştiriye açığım ve özeleştiri yaptığımın da her zaman farkındaydım. Yaklaşımımın verimsiz olduğu konunda size katılmıyorum. Sadece tarzım yatay piyasaya izin verdi. Bazı basit trendleri bile çok kuralcı olduğum için kaçırdığım ise doğrudur.

Kırmadan? İncitmeden? Bunları söyleyen siz misiniz gerçekten? Bu konuyu geçiyorum…

Olmayınca olmuyor’un sebebi bizzat kendimim. Ne genel gidişat, ne sektörel dinamikler ne de MTF…

Ne kızması, ne eleştirmesi? Kafama sıçıldığı için az da olsa biraz ilerleyebildim. Teşekkür ederim size. Zaten başlığın ilk mesajında kafama sıçanları da tek tek takma ya da gerçek isimleri (Adı / Üye Adı) ile yayınladım.

Bu mesajınızda bile kafama sıçmaya devam ediyorsunuz, farkındayım.

Gelelim Helal! Bravo! meselesine;

Takdir edersiniz ki övülmek, beğenilmek, onore edilmek, Canel.D kardeşimin deyimiyle belki de “özlenmek”… Bunların karşısında hoşnutluğumu bildirmemin ya da ciddiye almamın yanlış olmadığını düşünüyorum. Gelelim tersine; tabiki ekstra çaba gerektirir. Zaten tersini “Kafaya Sıçmak” olarak tanımladınız.

Okuduklarımdan anladıklarım bunlar, yanlışımız hatamız varsa affola…

Benim de diyeceklerim var…

Borsayı bırakmadım, çok yorgunum. Nedenini sormayın yorgunum. Bu hepten analizleri bıraktığım anlamına gelmiyor. Vites küçülttüm diyelim. Yukarıda bahsettiğim yatay piyasadan alınması gereken derslerime çalışıyorum. İyi ya da kötü görüş bildiren, seven sevmeyen, eleştiren, onore eden ve dahi kırıp incitse de Kafamıza Sıçan arkadaşlarıma selam ve saygılarımı sunarak eski imzamla sona geleyim.

"Başarısızlık, yeniden ve daha zekice başlama fırsatından başka bir şey değildir." (H.FORD)

2. Tartışma ortamına _ şimdilik _ girmeden,

sadece merhaba diyeyim.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    O kuşun hikayesinin tamamını okmuştum. Durumumu anlatması için örnekleme cuk oturmuş. Elinize sağlık.

Eleştiriye açığım ve özeleştiri yaptığımın da her zaman farkındaydım. Yaklaşımımın verimsiz olduğu konunda size katılmıyorum. Sadece tarzım yatay piyasaya izin verdi. Bazı basit trendleri bile çok kuralcı olduğum için kaçırdığım ise doğrudur.

Kırmadan? İncitmeden? Bunları söyleyen siz misiniz gerçekten? Bu konuyu geçiyorum…

Olmayınca olmuyorâ€â•un sebebi bizzat kendimim. Ne genel gidişat, ne sektörel dinamikler ne de MTF…

Ne kızması, ne eleştirmesi? Kafama sıçıldığı için az da olsa biraz ilerleyebildim. Teşekkür ederim size. Zaten başlığın ilk mesajında kafama sıçanları da tek tek takma ya da gerçek isimleri (Adı / Üye Adı) ile yayınladım.

Bu mesajınızda bile kafama sıçmaya devam ediyorsunuz, farkındayım.

Gelelim Helal! Bravo! meselesine;

Takdir edersiniz ki övülmek, beğenilmek, onore edilmek, Canel.D kardeşimin deyimiyle belki de “özlenmekâ€â€¦ Bunların karşısında hoşnutluğumu bildirmemin ya da ciddiye almamın yanlış olmadığını düşünüyorum. Gelelim tersine; tabiki ekstra çaba gerektirir. Zaten tersini “Kafaya Sıçmak†olarak tanımladınız.

Okuduklarımdan anladıklarım bunlar, yanlışımız hatamız varsa affola…

Benim de diyeceklerim var…

Borsayı bırakmadım, çok yorgunum. Nedenini sormayın yorgunum. Bu hepten analizleri bıraktığım anlamına gelmiyor. Vites küçülttüm diyelim. Yukarıda bahsettiğim yatay piyasadan alınması gereken derslerime çalışıyorum. İyi ya da kötü görüş bildiren, seven sevmeyen, eleştiren, onore eden ve dahi kırıp incitse de Kafamıza Sıçan arkadaşlarıma selam ve saygılarımı sunarak eski imzamla sona geleyim.

"Başarısızlık, yeniden ve daha zekice başlama fırsatından başka bir şey değildir." (H.FORD)

Sistem sizin, karar sizin. "Çalışıyor" diyorsanız çalışıyordur.
    Benim atıf yaptığım bir önceki mesajınızdaki açıkça ve medeni biçimde yaptığınız özeleştiri idi.

"Ne yayınladığım tablolarda ne de gerçek portföyümde (Portföyümün % 90'ı tablolardan alınmaktaydı) umduğum başarıyı yakalayamadım. Çok da verimli olmayan bu tabloların her gün okuyucunu gözüne gözüne sokulmasının da bir anlamı yok. Bedenen ve ruhen çok yoruldum."

"Tanrı eliyle yaratılmamış herşey geliştirilmeye açıktır. "

En başında beri doğrudan veya dolaylı olarak gözlemlerime dayalı olarak belirtmeye çalıştığım şahsi fikrim;
    "tarama sisteminizin takoz formasyonuna yakın bir yapıyı filtrelediği, çıkan sonuçların çoğunun ise alçalan üçgen olduğu..."

1-Bu yapının her iki yönde kırılımlara neden olabileceği, kırılım yönü teyidi yapılmadığı sürece tarama sonuçlarının her iki yöne doğru büyük potansiyel taşıdığı, ama sisteminizde yön tayini yapabilecek bir parametre olmadığı(Sisteminizin açık yapısını paylaştığınızı görmediğimden sonuçlardan tahmin ediyorum)... Dahası da kırılım öncesi sinyal ürettiğinden, kırılım tarihine kadar bezdirecek bir cenderede sıkışma potansiyeli de taşıyor sonuçlar.

2-Özellikle yükselen trendlerde, yapının sadece "dipten dönme çabasındaki" grafikleri taraması nedeniyle(bu bir tercihtir bunu eleştirmiyorum) ve sisteminin trend bilgisi/yönü de içermemesi nedeniyle, yukarı yönlü trendlerin doğal olarak filtrenize uymaması ve sadece manipülatif ve/veya baskılanmış hisselere uyan bir sonuç çıkması.
    Bu cümlelerle olmasa da; bunu 2021 ve 2022 Nisan-Mayıs yükselişlerinde de gözlemlediğinizi, yazdığınızı hatırlıyorum.

Bu da bizi imzanıza götürüyor:

3-Sistemin açık yapısını paylaşmamanız nedeniyle kimsenin katkısını alamamanız. Bu da bir tercihtir.
    Sistem sizin karar sizin. Ancak en iyi öğrenme biçimi öğretme çabasının kendisidir.
    "Ben şunları, şunları tarıyorum. Amacım da şu:..." deseniz sisteme sırf sorularıyla bile katkı sağlayabilir insanlar.

Bunun yerine;
    Alınmayın ama... Siz verimli bir biçimde kullanamadığınız, hakkında yeterince kaynak bile bulunmayan bir veri terminaline sıkışmış halde, içerikten çok biçime yatırım yaptınız benim gözlemleyebildiğim yıllarda.
    Bunca emeği odaklı bir biçimde yönlendirseniz şimdiye en baba veri terminaline takla attırıyor olurdunuz.

Neyse... Amaç kırmak, üzmek değil.
    Umarım bu alan da dahil, daha sağlıklı, başarılı ve mutlu bir süreç vardır önünüzde.

EK: Ben isim vermedim. Canel D. hocam sizden de, benden de iyi grafik okuyor, daha verimli bir sistem kullanıyordur muhtemel. "Helal! Bravo! " meselesinin özü de bu.
    Sisteminiz başarılı olsa da, olmasa da mizacınız sayesinde çok sayıda koşulsuz destekçiniz var.
    Ne güzel. Bu da extra motivasyon olmalı bence.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

4.  Alıntı Originally Posted by balık Yazıyı Oku
    Tartışma ortamına _ şimdilik _ girmeden,

sadece merhaba diyeyim.
    Selamlar abi. Merhabalar.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

5. sayın takma ismi KısaVade olan dost kuşlu site lingine bastığım da alttaki resim çıkıyor

Ne yaptığımı hatırlayamadım beni neden engellediğinizi siz hatırlıyor musunuz ?

6. ariston ;Her zaman yarın ölecekmişim gibi yaşıyorum.

Şunu bir yere yazmadık diye bir şey kafamda kalmasın diye yazıyorum.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    APS'nin fiili dolaşıma oranı en yüksek hisseleri sıraladım verilerde hata olabilir ama doğru gibi

TSKB de başlarda onun kodu listede çıkmamış, SISE, ODAS, SOKM ortalarda 4 kodlu olanlar çıkmamış listede

Sayfa 115/180 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •