Sayfa 132/582 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232 ... SonSon
Arama sonucu : 4655 madde; 1,049 - 1,056 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. 2020 pandemi ile birlikte borsamızdaki sıçrayışı nasıl yorumluyorsunuz? Bu senenin hikayesi belki enflasyon ama 2020 ile birlikte sanki kabuk değişti... Döviz mi neden sizce? Ama 2020 başında da dolar 6 liralarda idi sanırım, az değildi yani.. yine de borsamız kendi halinde idi..

ABD borsası 2008 krizinden beri nerede ise her yıl katlanarak yükselirken, bizim borsamız 2020'ye kadar sizce neden uyuyordu?

Bugün yatırım yapılan bir çok şirketin hisseleri de bu dönemde sıçrama kaydetti...

Sizce neden?

2. Biz yemedik içmedik biriktirdik. 30 yılda bir kez Alanya, birde Didim’e tatile gittim, sanırım bunlar 20-25 yıl önceydi. Hiç bir şey kolay değil, tek kolay olan şey sabırla zamanı yenmektir. Bunu, yani sabırla zamanı herkes yenebilir. Ama hem ayranım dökülmesin hemde istenmeyen şeyler olmasın diye bir dünya yok, acısı, cefası, derdi hep oldu. Sefası sonra geldi. Bugün bu enflasyonda biriktirenler çok şanslı. 1-2 yıl sonra maliyetleri kadar temettü alacak. Durgun piyasa biriktirmek için zordur. İktisat; sınırlı kaynaklarla, sınırsız insan ihtiyacını karşılama bilimidir. Biraz iktisatlı olun, daha az tüketin, hem dünya İçin hem kendiniz için. Dünya dengelerinin bozulmasında israf en büyük etkendir.

3.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Biz yemedik içmedik biriktirdik. 30 yılda bir kez Alanya, birde Didim’e tatile gittim, sanırım bunlar 20-25 yıl önceydi. Hiç bir şey kolay değil, tek kolay olan şey sabırla zamanı yenmektir. Bunu, yani sabırla zamanı herkes yenebilir. Ama hem ayranım dökülmesin hemde istenmeyen şeyler olmasın diye bir dünya yok, acısı, cefası, derdi hep oldu. Sefası sonra geldi. Bugün bu enflasyonda biriktirenler çok şanslı. 1-2 yıl sonra maliyetleri kadar temettü alacak. Durgun piyasa biriktirmek için zordur. İktisat; sınırlı kaynaklarla, sınırsız insan ihtiyacını karşılama bilimidir. Biraz iktisatlı olun, daha az tüketin, hem dünya İçin hem kendiniz için. Dünya dengelerinin bozulmasında israf en büyük etkendir.
    Üstüme alındim üstadım şimdi 630 km yoldan geldim bugün Fethiyeden tatilden döndüm yorgun argın bı uzandım mesajınızı gordum, bazı şeyleri ertelemekde iyi değil bence sonucta hayatta kısa ne israf etmeli nede cimrilik yapmalı dengeli gitmek iyidir ,Hilmi dede Allah rahmet eylesin lotları götürmedi öbür tarafa

4.  Alıntı Originally Posted by NETWORKCAN Yazıyı Oku
    Üstüme alındim üstadım şimdi 630 km yoldan geldim bugün Fethiyeden tatilden döndüm yorgun argın bı uzandım mesajınızı gordum, bazı şeyleri ertelemekde iyi değil bence sonucta hayatta kısa ne israf etmeli nede cimrilik yapmalı dengeli gitmek iyidir ,Hilmi dede Allah rahmet eylesin lotları götürmedi öbür tarafa
    Ben hepinizi izliyorum. 😆😆😆😆. Bazen korku vermek iyidir.

Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Biz yemedik içmedik biriktirdik. 30 yılda bir kez Alanya, birde Didim’e tatile gittim, sanırım bunlar 20-25 yıl önceydi. Hiç bir şey kolay değil, tek kolay olan şey sabırla zamanı yenmektir. Bunu, yani sabırla zamanı herkes yenebilir. Ama hem ayranım dökülmesin hemde istenmeyen şeyler olmasın diye bir dünya yok, acısı, cefası, derdi hep oldu. Sefası sonra geldi. Bugün bu enflasyonda biriktirenler çok şanslı. 1-2 yıl sonra maliyetleri kadar temettü alacak. Durgun piyasa biriktirmek için zordur. İktisat; sınırlı kaynaklarla, sınırsız insan ihtiyacını karşılama bilimidir. Biraz iktisatlı olun, daha az tüketin, hem dünya İçin hem kendiniz için. Dünya dengelerinin bozulmasında israf en büyük etkendir.
    Bir kez daha itibar puanı veremedim ama buradan direkt gönderiyorum. Zamanında değil de şu anda topladıklarınız neler YTD olmak şartıyla öğrenebilir miyim?
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

6. Sezgin abi yerine ben cevap vereyim üstadın tüm portföyü sadece İSDEMİRden oluşuyor. Ara sıra cemtaşa meylediyor, beğeniyor ama ufak çerezlik almışmıdır almamışmıdır bilmiyorum )

7. Çok uzun vadede isdemir torunlara gidecek senettir. Tabiki Ereğli ile birlikte. Avrupa bu kuraklığı seneye yaşamaz ama sonra yine gelecek. Temiz enerji 8-10 yıl sonra belki iş görür. Bu yüzden çok uzun vade için Demir olmalı, kardemir Petkim de Ereğli gibi nereden alırsan al. 2023 seçimlerine göre Borusan gerçek değeri güncelde 150 lirayı geçer, çemtaş ürettiği mal Ereğli gibi tartışmasız kalitelidir. Çok yakın vade için mesela 1 yıl, Vertu, temettü hissesi pergamon, megap, tektu ve tuğçelik grafikleri güzel hisseler. Vertu pergamon ve megap 2-3 katı imkan verebilir, özellikle grafik şekilleri. Vade içermeden toplanacak senet Petkim kardemir olabilir. Borusan Tosyalı yüzünden çok zarar gördü, önü kesildi, borsaya açık ikincil en iyi üretici. Togg üretilirse Borusan ve çemtaş iyi bir tedarikçi adayıdır. Ford hektaş sasa mutlak güzel senetler ama hektaş dışında hepsinin insan olarak sahibi var ve sahiplik düşündürüyor, hektaş Oyak bünyesinde olsada fazlası ile yükünü aldı, karşılığını bilançoda veriyor mu, evet veriyor. Yeni maliyet için azda olsa ucuzluk önemli. THY bir olayda -10, başka bir olayda +10 milyar kar edebiliyor, daha istikrarlı şirketler tercih edilmeli. Gıda gider ve gidiyor, Ukrayna ateşkes yaparsa gıda çakılır. Enerji sorunu henüz başlamadı, stoklar yeterli mi, tekrar zam gelecek mi, bunlar yakın vade de görülecek. Bankalar 1-2 haftaya dengelenir, ucuzluk arayışı İçin dolar bazlı grafiklere artık endeks bazlı grafikler rakip olmaya başladı. Endeks bazlı grafik inceleyenler aylık bakmalı, macd göstergesi ile beraber, bu durum 2008 de çok işe yaradı.

Sayfa 132/582 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •