Sayfa 135/582 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235 ... SonSon
Arama sonucu : 4655 madde; 1,073 - 1,080 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. buffete laf yok fedor abi o belki de tüm temettücülerin babasıdır.)

adam rahmetlik olunca belki vakıflara filan , abd de TÜM YOKSULLARA muhtaç olanlara FİRMA hisselerini bile bağışlayabilir. zenginlerle didişmek , işi kişisel ele almak yanlıştır. sosyal adalet için her birey kendisi gayret etmeli + toplumsal gayret olmalı ,

tv lerde salak saçma politik,siyasi oturumlar var , siyasetçisi, porf yandaşı gazetecisi çıkar saatlerce konuşur boş boş işler..
    parti, a b kişisi veya siyaseti, bölge uzakdoğu ab abd bilmem ne ikişkileri... dış ilişkiler falan da filan da fuıtbol maçları ,,abuk sabuk magazin haberleri ..

işi tamamen BOMBOŞ , anlamsız , hiç bir değeri olmayan bu tür açık oturumları yasaklanmalı, rtük bile yasak koyabilir.. her akşam toplumsal eşitlik, toplum ve kent sorunları, şehirleşme ve belediyecilik aksayan hizmetleri ,eğitim ve mesleki sanayide yaşanan dertleri ve sorunları konuşmalı kamuoyu oluşturmalıyız diye düşünüyorum, bazı medya patronları ve bir takım politikacılar buna müsade etmese bile, patronlardan bazıları ve siyasetçilerden çoğu soğuk baksa bile bir tür İNATÇI baskı kurmak şarttır, kollektif mücadele olmalıdır.

sıkıcı olan siyasi programlar değil sıkıcı olan gerçekleri halkımızdan gizleyen kafalardır bence

jeff bezosa bernie sanders çok giydirir mesela ama adamın çalışanlara verdiği değer çok büyük bir rezalet boyutunda...

o açıdan eleştiri temeli olmalı hiç bir koç holding şirketinde sağlıksız iş ortamı yoksa asgari ücret politikası rakiplerinden çok ilerde ise 1 koç 100 bezosa bedeldir ama , genel işçi ücretleri , sosyal yaşam ve özlük hakları insani gelişmişlik düzeyi tam geri kalmış durumdayız, çok fena , çok bitik ,çok vahim tablolar var ülkemizde mücadele vermemiz şarttır bu konuda

2. FELSEFE tarih okudum gazeteci olup bu tür medya patronlarıyla mücadele etmeyi halkımıza sadece ve sadece gerçek bir belediye gerçek bir sosyal devlet gerçek bir düşünen ülke vatandaşı nasıl olur onu günlerce aylarca SENELERCE anlatmayı çok isterdim.

bakıyoruz muhalif siyasete onlar da projeler açıklıyor vaadler veriyor ama devlette küçülmeyi kamuda tasarrufu beledi,yece şeffaflığı rüşvetçi belediye ve partiliyi önce ben hapse tıkarım tarzı dürüst siyaseti en derin detayları ile konuşamıyoruz

siyaset konuşmaz medya konuşamaz herkes de susar ise ortam boş beleş adamlara kalır ülke 1 gram gelişme gösteremez sorunu teşhis eden konuşan tedavi eden yok

ne sağlıklı yatırımcı olmak

ne bileşik getiri

ne devlette tasarruf

ne cari açık için üretim hamlesi.( KİMYA,metalurji ileri teknolojik imalatlar , patentli marka ürün geliştirmeye dönük ar ge çalışmaları ...çoğu SEKTÖRÜMÜZ katma değeri yüksek olanlar ithalata bağımlı...DEV FABRİKALAR KURULMAK İSTENMİYOR ADETA YASAK,i lobiler mi engelliyorü, nedir durum ciddi bir yatırım neden ortada yok veya yetersiz ülkemizde)

ne enerji ithalatını fosile yakıtlarda lobi baskısına rağmen red edip temiz enerjiye geçiş

ne işçi ücretlerine 100 dolar devlet 100 dolar patronlardan teşvik edici iyileştirme projesi bu yapılamaz mı ??

ne memur sayısının uzun vade azaltılması verimli çalışan harcamada küçülmüş vergide büyümüş devlet anlayışı...

ne balık baştan kokar tarzı porpaganda ihalelerin ve çoğu lüzumsuz kamu ihalesinin iptal edilmesi gerektiği

ne belediyelerin hatalı yanlış kolpa uygulamaları bunların medyada tek tek ifşası belediye nbaşkanların görevden alınması hesap sorulması..

ne yargının temize çıkıp tam huzla ve sistematik işlevine kavuşturulması..çok detaylar var bu konuda bilgiyi çözümü , konuşan yok boş siyasi nutuk dinliyor insanlar...

ne kamunun özelin belediyenin yekili kurumların hataları yanlışları suçları ihmalleri

ne sistemsel sorunlar ne eşitsizlikler

ne eğitimde bilimde fende her alanda gelişemeyişimizin tedavisi

ne ticaretteki kültürdeki sanattaki fukaralığımız

ne insani sosyal gelişim problemleri

ne çevre sorunları

ne kentsel sorunlar

ne yabancı dili olmayan ve dünyadan bi haber yaşayan toplumsal reflekslerimiz

medyanın bu konuları AKŞAMLARI KONUŞMAMASINDAN GERÇEKTEN ÇOK RAHATSIZIM ARKADAŞLAR.

yukarda yazdılarımı 20 senedir araştırıyorum ,cevapların çoğunu da bildiğimi düşünüyorum, partilerimiz bu konularda neden ciddi söylem geliştirmeli neden harekete geçilmiyor ,cidden üzülüyorum.

PARTİLERİMİZİN DE YOKSULA MUHTACA 1-2 konut paketi veya sosyal yardım maaş zorunluluğu desteği açıklayıp kenara çekilmesinden gerçekten rahatsızım.

bu seçim böyle giderse oy bile kullanmam . BİRİLERİ tv lerde ÜLKE SORUNLARINI DETAYLICA KONUŞMALI SANAL VE SOYUT KAVRAMLARI osmanlıyı, inkılapları eskiyi tarihsel politik faklılıkları konuşup da MİLYONLARCA İNSANIN medyadan haber alma hakkını GASP ETMESİNLER değerli zamanını harcamasınlar lütfen...

3.  Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    medyanın bu konuları AKŞAMLARI KONUŞMAMASINDAN GERÇEKTEN ÇOK RAHATSIZIM ARKADAŞLAR.
    Ülke yönetimini bana verseler, ilk yapacağım şey okullarda sınıfta kalma sistemini geri getirmektir. Mevcut sınav şeklini %50 oranında zorlaştırmak olacaktır. Ülkedeki ana sorun eğitim sistemi, herkes eşit, herkes de diploma var. Ama herkes de eşit bilgi beceri yetenek yok.

4. ereğli 30,74 de 30,60 gösteriyor, 30,76 da 31,60 gösteriyor, daralmanın geldiği nokta, 1 kademe hayati şekilde belirleyici.

5.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    ereğli 30,74 de 30,60 gösteriyor, 30,76 da 31,60 gösteriyor, daralmanın geldiği nokta, 1 kademe hayati şekilde belirleyici.
    Yettim desteke geldim Sezgin abi

6.  Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Yettim desteke geldim Sezgin abi

küçük bir tobo var, 30,50 altına bugün yarın sarkmazsa çalışır.

7. EĞİTİM işin tek ilacı değil ama en taze başlangıç.. KIZILDAĞ REİS sana katılıyorum.

elon musk'un çocuklarına verdiği veya osmanlı şehzadelere uygulan metotlar gibi konsantre eğitim, uygulamalı eğitim, kişiye özel sistemli gayretli eğitim yöntemleri şart olmalıdır, düşünerek sorgulayarak eleştirel muhakeme metotlarını , soyut ,somut her tür konu ders, başlığında sevdirerek, konuşmayı özendirerek, tartışmayı benimseterek , mutluluğu ve umudu yayarak eğitim sistemi İŞLEV kazanır. ( bu işin ciğerini bilirim 25 senelik eğitim felsefecisi sayılırım )

Yetenek doğuştan kazanılmaz, öğretilebildiği gibi , emek ve zamanla da kazanılabilir . Kısa boylu , 130 cm boylu insanın 6.50 metre sırıkla atlama olimpiyat şampiyonu olacağını iddia etmiyorum. Ortalama bir zekadan, el becerisi olan insandan ve bedenden çok düzey yetenek ve becerilere sahip bir insanın yetiştirilebileceğine canı gönülden inanırım.

Bu haliyle eğitim sistemimizde bulmaca çözer gibi test çözme becerisine sahip ezberci papağan yetiştirilir. ÜLKEMİZDE dehalar, yaratıcı zekalar veya aklını kullanan insanlar pek nadir ortaya çıkar.

AKLINI KULLANANLARA DA tavsiye olarak varlıklı olmak için azami gayret sarfetmek ve bireyciliği adına adım atınca mutlu olacağı inandırılmıştır.

FELSEFİ TAVSİYELER İÇERMEZ, ŞAHSİ yorumumdur.

8.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Trump söylemiş, enerji krizi almanya yı batırır. Batmamak için önlem almaları lazım, geç kalıyorlar.
    AB gaz kapasitesinin %85 doluluğuna ne diyorsunuz? Bu sene yetmez mi ki?

Sayfa 135/582 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •