Sayfa 156/582 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206256 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 1,241 - 1,248 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    izmir demir çelik ne iş yapıyor da iki günde %15 civarı arttı...
    çubuk demir ve hadde ürünleri üretir, gecen hafta 1 vardiya kapattı ve en son yine zarar açıklamıştı. 1-2 yıl önce %300-400 bir hareket yaptı sonra %400-500 geri geldi, spekülatif bir hisse ve şuan 15 lira olmak için aday gibi duruyor, olur mu tabiki olur, 15 liraya getirir %400 bedelli açıklar yeni mağdurlar oluşur.

2.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    çubuk demir ve hadde ürünleri üretir, gecen hafta 1 vardiya kapattı ve en son yine zarar açıklamıştı. 1-2 yıl önce %300-400 bir hareket yaptı sonra %400-500 geri geldi, spekülatif bir hisse ve şuan 15 lira olmak için aday gibi duruyor, olur mu tabiki olur, 15 liraya getirir %400 bedelli açıklar yeni mağdurlar oluşur.
    TEşekkürler detaylar için, ben de takip ediyorum demir olduğu için ama hiç bulaşmayacağım bir hisse,

3. Cemal Beyi ilgiyle takip ediyoruz.Bugüne kadar yatırımcı dostu olarak hep doğru ve güzel bilgiler sundu.Her ne kadar "35'lerde eregli pazarladı" deseler de ben o fikre hiç katılmıyorum.Adam zaten -belki de bundan- ara verdi çekildi.Benim tahminim hala yardımcı olmak istiyor ki arada yazıp yine de uyarılarını yapıyor.

Gelelim 2 Eylüle.Endekste herkes 3200 rakamını sağlam bir düzelteme yeri olarak görüyordu ki haklılardı.Ama malesef borsyı bu hale sokan ne bilançolar,ne şirketler,ne enflasyon ne de dolar kuru oldu.Çünkü bunların hiçbirisi o günlerde etkileyecek şekilde değildi.Hepimiz biliyoruz borsayı kimin yukarı sürdüğünü yoksa %8 ve % 12 halka açıklık ile bu kadar yukarı normal şartlarda bankacılık ve dolayısıyla bist100 yukarı gitmezdi.İşte burada kimsenin tahmini tutmadı çünkü ne fibo ne de başka bir hesapla yapılmadı bunlar. Belki daha da süreceklerdi ki akbank satışı ile artık sona geldi. O yüzden Cemal Bey bence o gündü düşüşün daha yaşanmadığını düşünüyor.Yaşanan 3200 den 3700 düşüşü oldu.Asıl düşüşün olmadığı kanaatindeyim.Halkbank 5 de iken geri alım yapmadı şimdi 8 den alma derdine düşmüş herhalde ellerine yüzlerine bulaştırdılar buradan toparlayalım dediler ama bence millet bunu da yemiyor.

Ben asıl düşüşün ülkemiz kaynaklı değil de globalden kaynaklı olacağını düşünüyorum.Sırbistan "dünya savaşı" minvalinde birşeyler söylüyor.Ha kim takar yalova kaymakamanı da deyip sırbistan kim? de diyebiliriz.Ama asıl önemli oyuncu Putin.Bence Putin bu şavaştan mağlup çıkıyor ve bunun etkisiyle hem rusyayı hem de avrupayı savaşla yakabilir ki o tehlikede bir lider.Bugün blöf yapmıyorum dedi ki lafını yer mi bilmem.

Sonuç olarak Cemal bey bişeyleri diyorsa mutlaka birşey görüyor ki hisse azaltın dedi ve akabinde düşüşten bahsetti.

Konudan bağımsız olaraksa;Geçen gün paylaşılan demir-çelik oturumunu izledim Kızıldağ Hocam.Sizim hep söylediğiniz bir noktayı bir panelist (Çelik servis merkezi sahibi) çok güzel cümle ile bağladı.Özetle dedi ki " Şuan zarar ediyoruz,herkes zarar ediyor ama ticarete devam ediyoruz.Burası artık suyun aldı oldu.herkes nefesini tutuyor kim ne kadar tutabilirse" gibi cümleler kurdu.Hepimiz en uzun süre nefesi tutacak/tutabilecek firmaları biliyoruz ki bunlar EREGLİ ve İSDEMİR. Şirkete güven tam.En fazla nefes tutma eğitimini Eregli/isdemir almıştır.Benim şurda ne kadar hissem var ki ben mi düşüneyim yönetimleri (oyak) düşünsün

Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Şimdi bir senaryo yazalım, mantıklı değilse lütfen sizde yazın.

Cemal bey ereğli seven bir aracı kurum yetkilisi. Bundan şüphemiz yok. Bende takip ediyorum, oda beni takip ediyor.

Fakat şu son yaşanan olayı ben tam çözemedim. Cemal bey 2 eylülde senet azaltın dedi, 18 gün sonra bugünde düşüş bekliyoruz dedi. Son 20 günün özeti bu.

Şimdi cemal bey 2 eylülde bunu yazdığında ereğli 28 lira ve sonra 34 lira gördü, endeks ise 3100 den 3700 gördü.

Benim tahminim, ereğli migros bim telekom takip eden bir aracı kurum görevlisi temettü olayı yüzünden endekse bakmaz, peki Cemal bey neden baktı.

Çünkü ona haber geldi, ama haber ters yönde geldi ve belkide tüm kurumlara 3100 endeks gerilecek denildi, bu sırada haberi yapan bir üst akıl endeksi 3700 rakamına götürdü. Keza son 1-2 gündür batan kurumlardan bahsediliyor yada teminat tamamlama sorunlarından. Bilmiyorum biraz komplo teoriside olabilir ama ihtimali var.

Bundan çıkarım şu olmalı. Bu üst akıl 3100 endeks de aracı kurumları dahi ters köşe yaptı, o halde bu düzeltme sonrası ikinci ve daha büyük ters köşeler yaşanabilir.

4. Bu arada EYT lafı arada geçiyor diye paylaşayım

https://www.sabah.com.tr/galeri/ekon...ritik-tarih/29

Yandaş medyadan haberi almak lazım arada, çünkü onlar genelde bildiklerini haber olmadan önce yazıyorlar

EYT aralıkta çıkarsa, özellikle uzun yıllar çalışıp emekli olacak arkadaşlar, tazminat alacak. Bu para Aralık'ta alınırsa farklı Ocak'ta alınırsa çok farklı olacak...

Şu an Kıdem Tazminatına Esas Ücret, 10.848,59 ve bu rakam Ocak ayında belki %100 e yakın artacak. Siz eğer Aralık'ta başvurursanız Kıdem Tazminatına Esas Ücret 10.848,59 den hesaplanacak ve çok daha düşük bir kıdem tazminatı alcaksınız...

Burası çok önemli diye yazmak istedim. Dikkat edelim.

5. Atilla Yeşilada 'da bir senaryo çizmiş

Ekonomist Atilla Yeşilada, borsadaki son spekülatif hareketleri değerlendirirken "AKP borsaya yeni giren 1 milyona yakın bireysel ve küçük yatırımcının oyunu kaybedebilir" dedi.

https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...recek-7375413/

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,157
     Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Bu arada EYT lafı arada geçiyor diye paylaşayım

Yandaş medyadan haberi almak lazım arada, çünkü onlar genelde bildiklerini haber olmadan önce yazıyorlar

EYT aralıkta çıkarsa, özellikle uzun yıllar çalışıp emekli olacak arkadaşlar, tazminat alacak. Bu para Aralık'ta alınırsa farklı Ocak'ta alınırsa çok farklı olacak...

Şu an Kıdem Tazminatına Esas Ücret, 10.848,59 ve bu rakam Ocak ayında belki %100 e yakın artacak. Siz eğer Aralık'ta başvurursanız Kıdem Tazminatına Esas Ücret 10.848,59 den hesaplanacak ve çok daha düşük bir kıdem tazminatı alcaksınız...

Devlet memurları nasıl hesaplanıyor acaba?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Ufuk SA Yazıyı Oku
    Cemal Beyi ilgiyle takip ediyoruz.Bugüne kadar yatırımcı dostu olarak hep doğru ve güzel bilgiler sundu.Her ne kadar "35'lerde eregli pazarladı" deseler de ben o fikre hiç katılmıyorum.Adam zaten -belki de bundan- ara verdi çekildi.Benim tahminim hala yardımcı olmak istiyor ki arada yazıp yine de uyarılarını yapıyor.

Gelelim 2 Eylüle.Endekste herkes 3200 rakamını sağlam bir düzelteme yeri olarak görüyordu ki haklılardı.Ama malesef borsyı bu hale sokan ne bilançolar,ne şirketler,ne enflasyon ne de dolar kuru oldu.Çünkü bunların hiçbirisi o günlerde etkileyecek şekilde değildi.Hepimiz biliyoruz borsayı kimin yukarı sürdüğünü yoksa %8 ve % 12 halka açıklık ile bu kadar yukarı normal şartlarda bankacılık ve dolayısıyla bist100 yukarı gitmezdi.İşte burada kimsenin tahmini tutmadı çünkü ne fibo ne de başka bir hesapla yapılmadı bunlar. Belki daha da süreceklerdi ki akbank satışı ile artık sona geldi. O yüzden Cemal Bey bence o gündü düşüşün daha yaşanmadığını düşünüyor.Yaşanan 3200 den 3700 düşüşü oldu.Asıl düşüşün olmadığı kanaatindeyim.Halkbank 5 de iken geri alım yapmadı şimdi 8 den alma derdine düşmüş herhalde ellerine yüzlerine bulaştırdılar buradan toparlayalım dediler ama bence millet bunu da yemiyor.

Ben asıl düşüşün ülkemiz kaynaklı değil de globalden kaynaklı olacağını düşünüyorum.Sırbistan "dünya savaşı" minvalinde birşeyler söylüyor.Ha kim takar yalova kaymakamanı da deyip sırbistan kim? de diyebiliriz.Ama asıl önemli oyuncu Putin.Bence Putin bu şavaştan mağlup çıkıyor ve bunun etkisiyle hem rusyayı hem de avrupayı savaşla yakabilir ki o tehlikede bir lider.Bugün blöf yapmıyorum dedi ki lafını yer mi bilmem.

Sonuç olarak Cemal bey bişeyleri diyorsa mutlaka birşey görüyor ki hisse azaltın dedi ve akabinde düşüşten bahsetti.

Konudan bağımsız olaraksa;Geçen gün paylaşılan demir-çelik oturumunu izledim Kızıldağ Hocam.Sizim hep söylediğiniz bir noktayı bir panelist (Çelik servis merkezi sahibi) çok güzel cümle ile bağladı.Özetle dedi ki " Şuan zarar ediyoruz,herkes zarar ediyor ama ticarete devam ediyoruz.Burası artık suyun aldı oldu.herkes nefesini tutuyor kim ne kadar tutabilirse" gibi cümleler kurdu.Hepimiz en uzun süre nefesi tutacak/tutabilecek firmaları biliyoruz ki bunlar EREGLİ ve İSDEMİR. Şirkete güven tam.En fazla nefes tutma eğitimini Eregli/isdemir almıştır.Benim şurda ne kadar hissem var ki ben mi düşüneyim yönetimleri (oyak) düşünsün
    yazı güzel olmuş. burada şunu vurgulamak istedim, piyasayı yapan aldatma kuralını çok iyi ihlal ediyor, savaş veya resesyon insanların alışageldiği bir konu, yani düşüş yada çöküş tersine daha güzel ve herkesin huzur içinde olduğu günlerde olur. bende böyle düşünüyorum.

diğer konu nefesi tutmak ise, celik servis merkezi yetkilisi doğru söylemiş. ve nefesi bazı büyük fabrikalar da tutamıyor gibi, mesela bizdeki büyükler finansal anlamda, avrupa ise maliyet anlamında.

8.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Bu arada EYT lafı arada geçiyor diye paylaşayım

Fedor, EYT şöyle çıkacak, 99 öncesinde tamamına 2 yıl indirim verilecek. yaşa takılanlar 2 yıl geri çekilecek, diğer koşulda 9000 gün gibi bir rakam istenecek.

Sayfa 156/582 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206256 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •