Sayfa 450/1001 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550950 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 3,593 - 3,600 arası.

Konu: Viop XLIV

1. Dünyada üç ülke faiz indiriyor çok ilginç

Acaib durumlara gebe dünya.

Petrol resesyonu işaret ediyor.

Enerji yok para bok gibi lakin faiz benjamjnde artmaya devam ediyor buda savaşın kaçınılmaz olduğunu

Abd nin çıkarlarına hizmete devam edeceğini gösteriyor.eger savaş çıkmazsa abd ile İngiltere cuku sapıyla

Tutar..

Son tango mu metin hocam
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

2. Sevgili forumdaşlar paydaşlar arkadaşlar bir dünya savaşı lafı gidiyor sürekli. Bence ne hesap projeksiyon vs yapılıyorsa sanki bu olmayacakmış gibi yapmak daha mantkılı. Sizce de öyle değil mi?

Çünkü savaş falan vuku bulursa bildiğimiz dünyadan farklı bir boyuta geçeceğiz. Burada hemen anladığınız gibi mecaz var! iki türlü boyuttan bahsediyorum. Birincisi içecek su bulamayacağız, beslenmek barınmak temel sağlık ihtiyaçlarını karşılamak büyük sorun olacak. Banka hesapları da çare olmayacak. En azından vartayı atlatıncaya kadar muhtemelen kafi gelmeyecek. İkincisi açlık susuzluk yanında basit enfeksiyonlardan apandisitten böbrek taşından falan hadi eyvallah diyip bu yeryüzündeki maceramız sona erecek..

Dolayısıyla savaş, finansal piyasalara bakarken karar ağacında bir dal değil diyorum.

Survival olayında dikkate alınabilir. Onda da bireysel kurtuluş ne kadar mümkün tartışılır, bence değil. Çok kuvvetli bir akıntı olur herkesi sürükler.

Piyasalara bakıyoruz, rahat olup finansal kavramlarla düşünmek en iyisi..

3. Gazap Üzümleri romanı 100 yıl sonra bu sefer ABD den sonra Avrupa da yaşanabilir.Buna Rusya yada Rusya ile olan ilişkileri karar verecek.

Gazap Üzümleri, Amerika'ya büyük hasarlar veren Büyük Ekonomik Buhran döneminde geçen bir hikayeye odaklanır. Doğup büyüdükleri yerden kuraklık, işsizlik ve ekonomik ve sosyal kriz nedeniyle ayrılmak zorunda kalan Joad ailesinin yaşadığı sorunlar ancak başka bir şehire gittiklerinde çözelebilecek cinstendir.

https://www.youtube.com/watch?v=ITksfJifn1E
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    18 + temerettürü , salt 18 değil ! yani temeretttürüsünden sonraki kanatsız fiyatı.

kanatsız fiyat tabiri yerine kuyruksuz fiyat da tercih edilebilir. kişinin zevkine bağlı.
    neticede ikisi de temerettürü düştükten sonraki fiyat demek.
    Düttürüsünü düştükten sonra falan bilmem. Sonuçta temettü miktarı belli değil. Adamlar bayağı bayağı endeks altı getiri diyor 18 diyor. Kuyruk dahil diye anladım.
    audentes Fortuna iuvat

5.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Yan tahtalardayom komple. Bi puskevit var ki obile yan tahta sayılır endeks değil bir şey değil.

Kazanan haklıdır Tüpraş 78 girdim 250 de çıktım ben çıkınca da gitti benden alan da kazandı ne güzel işte. Bütün hareketi alacağız bütün parayı kazanacağız diye kural yok.
    ülker döviz borcundan ötürü devasa bi kur farkı zararı yazmış, ama artık hem kur yavaşladı hem de hedge etmiş büyük oranda.. çok defansif bi hisse, dünya savaşı bile çıksa malını satar, eskiden 1-2 TL bissürü ülker ürünü olurdu bakkalda, şimdi 5 TL altı bi şey yok

daha iyisi kerevitaş- superfresh dondurulmuş gıdada pazarın yarısına hakim, tehdit eden bi yerel rakip yok, ayrıca marsa margarin ürünlerinde yine lider, istediği fiyatı dikte etme gücü var, grubun muazzam bayi/dağıtım ağı üzerinde iş yapıyor, ve ihracat kapasitesi de yüksek.. 2022 sene sonu hisse başı min 2.50 TL temettü potansiyeli var.. gıda sektör favorim kervt

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    Düttürüsünü düştükten sonra falan bilmem. Sonuçta temettü miktarı belli değil. Adamlar bayağı bayağı endeks altı getiri diyor 18 diyor. Kuyruk dahil diye anladım.
    hayır raporlar öyle hazırlanmaz. ask your aracı kurum araşıtırma depertmant. bir yıl sonrayasının hedef fiyatını verir raporda. diyelim rapör temmuz ayında çıktı çarşı pazara. yani rapörün yazıldığı tarihten bir yıl sonrayasına hedef fiyat 18 dir. Bir yıl sonrayasına varasıya ( varana değin ) arada temerettürü beklentisini de eklerler rapora , alt kısımda yazar. Bu bir yıl içinde EROS temerettürü verecek ya ( beklenti ) hah işte o kuyruğun kırpıldıktan sonraki fiyatını 18 den sayasıya yazar rapora,, (çift virgül* ) sen onün üstüne altta yazan temerettürü tütütütü maşallah beklentisini de ekleyeceksin. bunlar neticede beklenti ileri vadeye bir projektör...

*çift virgül : virgülü sağlamlaştırmak amacı ile kullanılır.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Her şey iki kötü blançoya bakar..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    bak mesela twitter şairi cemo 'nun araştırma raporlarında şu fiyat hedef yazar,, ayriyetten rapörün altında ne kadar kuyruk yağı margarinlemesini bekliyorlar firmadan onu da yazar, ... sonra cemo twitter' da hedef fiyatımız şu artı + şu kadar kuyruk beklentimiz var der. yani raporlar o şekilde oluyor çünkü net fiyat yazıyor... ee bu net fiyatı yazarken o bir yıl içinde temerettürü beklentisi varsa onu o beklenti fiyatından düşmek zorunda. hiç bir rapörda örnek ereğl bir yıl sonra 2023 temmuz beklentimiz temerettürü dahil 18 dir diye bir ifade geçmez. RAPORLARIN yazım diline aykırıdır çünkü bu ifade tarzı.

yani bofanın aslında net hedef fiyatı 18 + temerettürü beklentisidir. tabii bi 18 e düşürdü lafı çıkınca la bunun raporunun vadesi bir yıl bu bir yıl içinde temerettürü verecek diye dikkate alınmaz niye çünkü , yurt paydaşlarında analitik mantık matematik yerine bilgiyi duygusal olarak emme olduğu içün... neyse....
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Sayfa 450/1001 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550950 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •