Sayfa 820/1195 İlkİlk ... 320720770810818819820821822830870920 ... SonSon
Arama sonucu : 9554 madde; 6,553 - 6,560 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade VII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,985
     Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Erdoğan: Artık ülkemize son 20 yılda kazandırdığımız eser ve hizmet altyapısının, demokrasi ve kalkınma hamlelerinin meyvelerini toplama vaktidir
    RTE dediyse dogrudur

2. günaydınlar

Nebati:
    - Pandemi sonrası bir çok ülke tam olarak toparlanmışken biz ise Türkiye ekonomi modelinin ortaya koymuş olduğu dinamizm ile güçlü büyümeyi sürdürdük

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,985
    Adamın birine ilk bilgisayarlan tanışmam 1978 yılında demiştim,adam ufak at dedi,hödük ne anlar benim elektronik hastalağı olduğumu.Ankarada 70 yıllarında İzmir caddesinde AMERİKAN pazarları vardı,78 sonunda Ecevit kapattı ithalatılık ülkenin canını yakıyor diye,çoğunu tanırdım,dünyada üretilen mamüller ilk oraya gelirdi,çünkü bütün konsolukslar Ankarada,onu bile bilmezdir,yabancı uyruklar devamlı oraya alışverişe gelirdi,bende çıkmazdım o pazardan yeni teknolojiler göreceğiz diye,en samimi arkadaşımın biride oradaydı devamlı takılırdım,takılırken bilgisayarınıda kurcalardım,ilk tanışmam öyle oldu,80 yılında almanyaya gittim orada alaları vardıo zamanın arası ile 8000-20.000 tl idi...

1975, Microsoft kuruldu.
    1976, Apple kuruldu.

1989, Tim Berners-Lee İnternet'in altyapısını oluşturan WWW bilgi paylaşım sistemini icat etti.

1998, Google kuruldu...bende internetlisini o yıllarda aldım,ondan önce detaylı işlemler yoktu

Bazı hödükler okusun

https://www.milliyet.com.tr/teknoloj...tarihi-1362416

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,985
     Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Nebati:
    - Pandemi sonrası bir çok ülke tam olarak toparlanmışken biz ise Türkiye ekonomi modelinin ortaya koymuş olduğu dinamizm ile güçlü büyümeyi sürdürdük
    Yahu bunlar hangi büyümeden bahsediyor beton ekonomisi,teneke yükü arabalardanmı,neyse yine Johnu ekleyeyim

Sene 2005 Türkiye ile bir alâkası olmayan John Perkins kitabında anlatıyor; “Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar yaptırırız. Sonra onlaraarabalarımızı satarız. Sonra bankalarını satın alırız. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız. Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle. O ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi “ASLA†o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje‘ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer. Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır. Aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton. Bizim şirketlerimiz kazanır o ülkedeki birileri de nemalandırılır. Toplum bu düzenekten hiçbirşey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler. Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki; “Bize büyük borcunuz var ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazınızı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Millletler de bizim için oy verin! Elektrik su kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın…†Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir.â€
    ______________________________ Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları – John Perkins

Muahahahaha. Hoduk mu yaptin beni bu sefer refababa. Takiliyordum yav.
    Ama degisen birsey yok. Askeriye'de kullanilan Unisys falan diyecektin zannettim de... isportacilardaki cikti.

günaydın arkadaşlar..

iyi haftalar..

nasıl bir duygu FAROE ADALARI na yenildiğimiz görmek
    DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,985
     Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Muahahahaha. Hoduk mu yaptin beni bu sefer refababa. Takiliyordum yav.
    Ama degisen birsey yok. Askeriye'de kullanilan Unisys falan diyecektin zannettim de... isportacilardaki cikti.
    Takılma,baska k a p ı y a git

Sayfa 820/1195 İlkİlk ... 320720770810818819820821822830870920 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •