Sayfa 204/582 İlkİlk ... 104154194202203204205206214254304 ... SonSon
Arama sonucu : 4655 madde; 1,625 - 1,632 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Türkiye ithal hurda dün 350 den 360 dolara gelmişti bugün rakam 370 yanıyor. Londra neden 363 dolar da kaldı.

2.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Valla hocam kitap yazılacak cinsten borsa serüveni yaşamışsınız.

Şer gördüğümüz şeyler bazen hakkımızda hayırlıdır. Biz bilmeyiz Allah bilir. Yüce yaratan böyle söylüyor.
    Ben de buna çok inanıyorum ve hayatımda böyle şeyler tecrübe ettim.
    Çok muthiş bir yaşanmışlık...Bu psikolojiyi yönetmek kolay olmamıştır, MR STEEL'den alınası çok ders var.

Şimdi dönüp tekrar okuyacağım.

3.  Alıntı Originally Posted by gxxxx Yazıyı Oku
    değişen birşey yok hekts,sasa yükselmeye bizde temettü alacağız diye kendimizi kandırmaya devam ediyoruz
    Bugünde bir umutla uyandık yine değişen birşey olmadı.

4. Kardemir bir fiyat KAP'ı atmış... Bizdeki bu KAP'sızlığı artık diğer şirketleri takip ederek tatmin ediyoruz.

Fiyat yokmuş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Zamanı gelince gider...O zamnıda biz bilemeyiz.. Sabretmek gerekiyor....Dediğim gibi nispeten sığ kağıt..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Ereğlide maliyet ne kadar, 98 dolar cevher, 1,5 ton kullansa 150 dolar, 20-30 dolar kireç taşı vardır, en kötü 150 dolar da kömür. 150+30+150 = 330 dolar. Enerji maliyeti diğerleri gibi değil, 150 dolar da işletme üretim proses maliyeti desen 480 dolar.

Ama iş de eski fiyatların ikinci kullanıcıda düzene girmesi şart, ticaretin dönmesi birazda buna bağlı.
    Burada 150 dolar işletme maliyeti yazmışız, resmen sallamışım. Böyle bir maliyet olsa içeride adam bırakmaz doğrarlar. Hammadde maliyeti 330 dolar güncel rakamlar, işletme maliyeti 70-80 dolar bile çok. Yani 400 dolar. Elektrikle üretenler fiyatı 700 de tutarsa ton başı vergi ve finansman öncesi kar 300 dolar olur. Sabah 32,5 lira hedef verene uygun bir rakam değil. Brüt bu veriler 1 yıl gitmeyecek, tabiki değişecek. 300 olsa 8 milyon ton brüt 2,4 milyar kar demektir. Net karı da 1,5 milyar dolar olsun. Ünlü Co pazarın daraltacağını düşünmüş.

7. Hurdayı izlediğini sanan 330 dolarda düşecek diye bakın ne yazmış.

Pazartesiden beri navlun fiyatları arttı. bu aynı zamanda son hurda anlaşmalarındaki artışın da güçlü bir nedeni.

8. Temettü verdiği ay içinde aracı kurumlara çok sallamıştı burada insanlar
    Vay bu kurumlar malı verdi algı yapıyor vay şu bu
    Piyasa sopayı çekince akıllar başlara gelmişti
    Bu aracı kurumların hepsi şirketle görüşüp bizim gibi düz sıradan yatırımcıların ulaşamayacağı bilgilere ulaşıyor
    Ereğli biz mail atıp kendilerini arayıp sorduğumuzda işler olağan akışında devam ediyor diye bizi sepetliyor
    Ama bunlara farklı muamele ile çok bilgi veriyor
    O yüzden bu raporlara itibar etmek gerektiğini ben şahsen kendi payıma anladım
    Haa tabi kalkıp 18 lira çeken sünnetsiz bofa nın raporunu kast etmiyorum bunları derken
    İş yatırım Ak yatırım Ünlü vs gibi düzgün kurumları raporlarını kast ediyorum

Raporun tamamını okudum bugün
    Net şekilde pazarda ve talepte daralma bekliyorlar
    Bir çok bilgi ve öngörüde alenen belli şirketle görüşüp metne dökmüş

Ereğli adam gibi bir mentaliteye sahip olsaydı yatırımcılara bir sunum hazırlama ahlakına sahip olur
    Analist toplantıları ile tüm kurumlara beklentilerini açıklar
    Sunumunu da kap da yayınlardı
    Dedim ya sıfır ahlak

Uzun yıllardır yatırımcısıyız
    Aşık değiliz
    Temettü verimi yüksek olmasa bir dk durmazdım
    Bu kadar açık ve net
    Az insan çok huzur

Sayfa 204/582 İlkİlk ... 104154194202203204205206214254304 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları