Sayfa 578/1002 İlkİlk ... 78478528568576577578579580588628678 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 4,617 - 4,624 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Benim 2023'ten ümidim yok.
    Nasdag 9000'e kadar inebilir diye düşünüyorum.
    Tabiki tahminimden ibaret bu.
    Sevgili MyFinans, katılıyorum. Takip ettiğim yerli ve yabancı ekonomistlerin ortak görüşü USA Borsalarında halen %15-%20 aralığında bir düşüş beklentileri olduğu yönünde. Doğrudur, yanlıştır bilemem ancak resesyon bilinen ve beklenen bir gerçek. Bu nedenle doğruluğu daha ağır basıyor. Sıkı bir tematik fon savunucusu olmama rağmen resesyon sebebiyle Emtia, Değerli Madenler ve tüm Yabancı Borsa fonlarından çıkış yaptım şahsen. Sadece Petrol ve Gıda fonlarında yatırımımı tutuyorum. Zamanında Yeşil Enerjide bir patlama olacağının sıkı savunucularından biri olmakla birlikte USA'in EU ülkelerini bu yönde yatırıma iterken kendilerinin halen katı yakıt üzerinden kar etme çabaları nedeniyle bu sektörde de kısa vadede bir kandırmaca olduğunu düşünerek bu sektöre de temkinli yaklaşıyorum. Tek düsturum Petrol, Gıda, Su. Onun haricinde Yabancı Borsalardan, özellikle de şu aralar EU Borsalarına yatırım yapan fonlardan uzak duruyorum. Yanlış değerlendiriyor veya hissi davranıyor olabilirim. Farklı görüş ve bakış açılarına da saygı duyar ve şahsen duymak isterim.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Tam ve Dar Mükellef Tüzel Kişiler; Anonim şirketler, eshamlı komandit şirketler, limited şirketler ve yatırım fonları ile bu şirket ve fonlara benzer nitelikteki yabancı kurumlar tarafından elde edilen gelirler %0, diğerleri %10 oranında stopaja tabidir
    şeyhim. bu hafta yan tahtalara girecekler deniyor. eğer aslı varsa GOH Fonu iyi gelir.

3.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    yerli-yabancı borsadakiler güzel kar yazdık bugün: ) sanki dipten dönüş havası oluşmaya başladı. yıl sonu rallisi ve şirket bilançoları muhabbetine..putin de nükleer konuda her diktatör gibi resti görünce korkaklığını belli ettiğine göre..geriye tek kalan enflasyon muhabbeti ama borsalar bunu takmayabilir. emtia için birşey diyemem.
    Katkı olması adına projeksiyonu başka tarafa çevireceğim. Buraların dip olduğuna dair hiçbir emare yahut yorum yok. Hatta sağlam Analistler bir yüzde 20 daha var diyor. Bunun nedeni Fed'in enflasyon sebebiyle şahin konuşmalarına ve en az 2 kere daha faiz artışına devam edeceğinin kesin olması. Üstelik 10 tane Fed başkanı karar öncesi ve sonrası çıkıp aynı şeyleri söyleyerek piyasaya boca ediyor.
    İyi haber ya da beyaz kuğu ise 2023 Şubat itibariyle Fed'in artık faiz artırımlarına ara vereceği , Resesyon kaygısıyla daha ileri gitmeyeceği. Senaryo bazlı bakarsak 2020 pandemi ile piyasayı aşağı alanlar 2021 de yükseltti. 2022 malum pandeminden farkı yok. 2023 en azından daha iyi olacaktır pembe sözlere inanmak istiyoruz.

4.  Alıntı Originally Posted by Makyevelli Yazıyı Oku
    Katkı olması adına projeksiyonu başka tarafa çevireceğim. Buraların dip olduğuna dair hiçbir emare yahut yorum yok. Hatta sağlam Analistler bir yüzde 20 daha var diyor. Bunun nedeni Fed'in enflasyon sebebiyle şahin konuşmalarına ve en az 2 kere daha faiz artışına devam edeceğinin kesin olması. Üstelik 10 tane Fed başkanı karar öncesi ve sonrası çıkıp aynı şeyleri söyleyerek piyasaya boca ediyor.
    İyi haber ya da beyaz kuğu ise 2023 Şubat itibariyle Fed'in artık faiz artırımlarına ara vereceği , Resesyon kaygısıyla daha ileri gitmeyeceği. Senaryo bazlı bakarsak 2020 pandemi ile piyasayı aşağı alanlar 2021 de yükseltti. 2022 malum pandeminden farkı yok. 2023 en azından daha iyi olacaktır pembe sözlere inanmak istiyoruz.
    hocam ayı sezonunda tüm uzmanlar daha da dip gelecek der, boğa sezonunda hepsi yeni zirveler bekliyoruz der, istisnası onda birdir o da linç yer: ) aynı adamlar nasdaq 17k yaptığı günler bu likidite bolluğunda 20k olmaması için hiçbir sebep yok demiyormuydu? bankalar 2022 de yeni rekor beklentileri yayınlamıyormuydu? aç geçen seneki haberlerini oku videolarını izle. yerlisi yabancısı sözde uzman hepsi sürü psikolojisinde, investing yorumcularından farkları yok. belki böyle olması da gerekiyordur çünkü daha da yükselecek söylentisi olmasa fonlarımı 15k'da benden alan olmazdı, ya da daha düşecek söylentisi olmasa 10k'da bana fon satan olmazdı.

ali perşemde 10 senedir takip ettiğim gurumdu, guruydu bana göre! nasdaq dipten tam 2 kat gitmiş 20k yakın dedi şok etti beni yav türkiye gibi anormal ülkeler hariç borsa 2 katı geçermi? 3 kat kaç defa gitmiş dipten tarih boyunca akıl var mantık var. artık hiçbir uzmanı takip etmiyorum. burdan daha dip yapmaz diyemem ama 'uzmanlara' fazla güvenmeyin derim. bence tarih herşeydir bu konuda. ww2 başlayınca %40 düşen dow midewayde ilk zafer kazanılınca dipten dönmüş, 1944'te eski zirvesini geçmiş. dünya savaşı bile yıkamıyor amerikayı resesyon mu yıkacak: ) burdan kaybetme potansiyelin en fazla %20, kazanma potansiyelin en az %100. 5 kat için ben risk alırım. ha paramın yarısı bistte olmasına da güveniyorum tabi, çok düşerse bistten oraya kaydırma yapacağım.

aha bloomda faiz düşürülürse döviz fazla baskılanamaz, en fazla 3 ay içinde rezervler tükenir, hazine iflas eder, imf bile kurtaramaz demiyormuydu sözde 'uzmanlar' nooldu? 1,5 senedir eriyor da eriyor ne bitmez rezervmiş bu? ya..aşıyla insanlara çip yerleştiriyorlar, dünya düz tepsi diyen insanoğlu abi %99'u düpedüz aptal, kafayı yemiş. şu forumda cidden ciddi azınlığız az buçuk aklı başında olan. bence sadece kendi aklınızla hareket edin. yine de yeni fikirlere yorumlara açığım eleştirmek isteyen lütfen çekinmesin. her tartışma bana çok şey kattı bu forumda yıllardır. son 2 senedir yazıyorum ama takibe başlangıcım çok daha eski.
    Son düzenleme : friendly_1980; 18-10-2022 saat: 10:49.

risk almadan kazanç yok , kendimize göre risk algımız farklı tabi

6. hayır investingdeki tartışmalarda nasdaq 7k, dow 25k, sp 2800 bekleyenlere soruyorum o seviye gelmezse yukarı giderse napıcaksın 5-6 sene sonraki ayı piyasasını faizde mi bekliyceksin diye, dow 32'yi geçerse dalarım diyor, bu işin uzmanı geçinen youtuberler de bunu diyor! yahu ordan geri aşağı basmayacaklarını nerden biliyorsun? şu an bulunduğumuz seviyelerde düştükçe ekleme mümkün ama 3-4 bin yukarı gitmiş piyasada stopla çalışmak zorundasın o da çok stresli bir iştir yani. zararına satarsın geri yukarı dönüverir. (not:yazdıklarım yatırım tavsiyesi değil tabiki ben de çok akıllı olsam zaten zengin olurdum. fikir.)

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hayır investingdeki tartışmalarda nasdaq 7k, dow 25k, sp 2800 bekleyenlere soruyorum o seviye gelmezse yukarı giderse napıcaksın 5-6 sene sonraki ayı piyasasını faizde mi bekliyceksin diye, dow 32'yi geçerse dalarım diyor, bu işin uzmanı geçinen youtuberler de bunu diyor! yahu ordan geri aşağı basmayacaklarını nerden biliyorsun? şu an bulunduğumuz seviyelerde düştükçe ekleme mümkün ama 3-4 bin yukarı gitmiş piyasada stopla çalışmak zorundasın o da çok stresli bir iştir yani. zararına satarsın geri yukarı dönüverir. (not:yazdıklarım yatırım tavsiyesi değil tabiki ben de çok akıllı olsam zaten zengin olurdum. fikir.)
    bist duzelme olursa bir miktar ,girilebilir usa borsaları için 3-4 gun takip gerekiyor.

8. Merhabalar,

Hisse piyasaları sadece yükseldiğinde değil, düştüğünde de -teoride- artabilecek fon var mıdır acaba? Yani icabında Viopta long short pozisyon yapabilen, veya hissede short pozisyon da açabilen demek istiyorum. Değişken fonlara baktım Tefasta, sanki sadece hisse alıp bekliyor, artarsa artıyor düşerse düşüyor gibi geld. Yanlış da yorumluyor olabilirim. Yani kısaca her yönde profesyonel fon yönetiminden bahsediyorum.

Sayfa 578/1002 İlkİlk ... 78478528568576577578579580588628678 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •