Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 386/494 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486 ... SonSon
Arama sonucu : 3949 madde; 3,081 - 3,088 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1. Dün bakanın BES ile ilgili twitleri vardı.
    https://twitter.com/NureddinNebati/s...Txby8H1HmMR50g
    Tam olarak net olmasa da aklıma BES'de döviz, altın vb enstrumanlara yatırım yapan fonlarla ilgili yasal düzenleme olabilir mi diye düşünmeden edemedim. Özellikle düzenleme kelimesi önemli.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Dün bakanın BES ile ilgili twitleri vardı.
    Tam olarak net olmasa da aklıma BES'de döviz, altın vb enstrumanlara yatırım yapan fonlarla ilgili yasal düzenleme olabilir mi diye düşünmeden edemedim. Özellikle düzenleme kelimesi önemli.
    AYni seyleri dusunmusuz. Umarim olmaz oyle bir sey. Herhangi bir piyasaya disaridan bu kadar fazla dokunulmamali. Piyasalar daha fazla rekabete acilmali ve piyasalara daha az kisitlamalar getirilmeli.

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Dün bakanın BES ile ilgili twitleri vardı.
    uzun süredir buna benzer bir kazık atacaklarını düşünüyorum nasılsa şu ana kadar yapmadılar.

yüzde 12% faizli tahvilleri bankalara itele itele nereye kadar.

yap oradan düzenleme her BES fonunun en az 20% si zorunlu tahvil almalıdır.

bankalara da kredi dağıtma zorunluluğu ya tahvilden zarar edecen ya krediden.

herkes seçim öncesi kredi alsın BES ciler finanse etsin.

hayaldi gerçek olmak üzere olabilir.

4. evet bence tahvil alım oranları arttırılabilir. Veya bese özel kkm tarzı enstruman çıkar, bes'te yurtdışı hisse fonlarındaki para için sonuçta yurt dışına döviz gönderilmiş oluyor, buna kısıtlama getirebilirler. vs vs
    bakalım akıllarına neler gelecek daha başka.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    evet bence tahvil alım oranları arttırılabilir. Veya bese özel kkm tarzı enstruman çıkar, bes'te yurtdışı hisse fonlarındaki para için sonuçta yurt dışına döviz gönderilmiş oluyor, buna kısıtlama getirebilirler. vs vs
    bakalım akıllarına neler gelecek daha başka.
    Benim yatırdığım paraya karışamaz...kendi devlet katkısını istediği gibi çarçur ediyor zaten.

Eğer böyle bir düzenleme gelirse anında çıkarım sistemden, alsın devlet katkısını güle güle harcasın...böyle bir salaklık yapacaklarını düşünmüyorum...ben çıkıyorsam, benim gibi çok kişi çıkmayı düşünür...sistemi dinamitlemek olur bu.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,171
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Benim yatırdığım paraya karışamaz...kendi devlet katkısını istediği gibi çarçur ediyor zaten.

Eğer böyle bir düzenleme gelirse anında çıkarım sistemden, alsın devlet katkısını güle güle harcasın...böyle bir salaklık yapacaklarını düşünmüyorum...ben çıkıyorsam, benim gibi çok kişi çıkmayı düşünür...sistemi dinamitlemek olur bu.
    Bunu yapamazlar, ciddi oranda güven kaybı ile bir likte portföy yönetim şirketleri zarar eder..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

son yıllarda aldıkları kararlardan sonra ben bu yönetimin yapamayacağı bir şey olduğunu sanmıyorum. sadece büyük tepki gördüklerinde geri adım atarlar. ama bana besin büyüklüğünü falan hesaplamaları o paranın seçim öncesi kur kontrolünde ve borsanın arttırılmasında bir şekilde kullanılabileceğini düşündürdü bana.
    böyle birşey yaparlarsa bende kesinlikle çıkarım.

8.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    son yıllarda aldıkları kararlardan sonra ben bu yönetimin yapamayacağı bir şey olduğunu sanmıyorum. sadece büyük tepki gördüklerinde geri adım atarlar. ama bana besin büyüklüğünü falan hesaplamaları o paranın seçim öncesi kur kontrolünde ve borsanın arttırılmasında bir şekilde kullanılabileceğini düşündürdü bana.
    böyle birşey yaparlarsa bende kesinlikle çıkarım.
    toplam BES portföyün 20% i tahvil alacak deseler ülkenin 90% ı fark edemez bile.

kabaca 60 milyar TL falan ek marj verir iktidara.

o parayla da kamu bankalara seçim öncesi zararına kredi verdirirler.

Sayfa 386/494 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •