Sayfa 347/582 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,769 - 2,776 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku
    Temettüye odaklanmak anlamsız...
    Temettü verildiğinde, temettü miktarı kadar hisse bir önceki kapanışın altında açılıyor.. (Anlamsız, izah edilemez..)
    Kaç defa yazdım, artık lot yok, adet var.
    PD/DD ye odaklanmalı, halka açıklığa odaklanmalı, sermaye büyüklüğüne odaklanmalı, yabancıları unutmalı....
    Gelmezler, neden gelsinler?..
    Piyasada körlerle sağırlar birbirini ağırlıyorlar....
    Bankaları, holdingleri, ereğliyi sırtlayıp götürecek yabancı ordinolarıdır... Günümüzde 100 bin adetlik satış kademelerinde zamanında 5 milyon adetler çiziiliyordu, hem de 5 kademe birden.
    Peki borsadan vaz mı geçeceğiz?... Hayır.
    Enflasyon?.. Yetişemiyoruz.
    Faiz?.. Arka cebine al git deniyor.
    Arsa, konut?... Geç kalındı, geçmiş ola.
    Hissenize odaklanın, karamsar olmayın.
    Söyledikleriniz şahsınız için doğru olabilir ama örneğin benim açımdan tamamen yanlış. Neden? Çünkü l temettü benim için daha doğrusu temettü verimi benim için çok çok önemli. Ben temettüyü harcamıyorum temettüye ihtiyacım yok uzun perspektifi uzun vadeli maximum sayıda hisse sahibi olmak istiyorum ama bunun için de kendi profesyonel kişisel gelirimden ekleme yapmak istemiyorum. Bu noktada temettü verimi ne kadar yüksek olursa benim hisse adedim o kadar artar. Paraya temettüye vs hiç ihtiyacım yok. İhtiyacım olan bu sanayi devinde payımı olabildiğince artırmak. Sizin için doğru gözüken başkası için doğru olmayabilir. Lotum ne kadar fazla olursa temettü tutarının düşük olduğu yıllarda stabil nakit akışı sağlamam kolay olacaktır. Fazla olursa da temettü lotum da fazlaysa zaten hiç mesele kalmaz. Haa şirket batarsa yapacak bir şey yok nasip o da. Özetle temettü meselesinde vade yoktur böyle kötü zamanlar esasında fırsattır ancak sabır gerektirir.

2. Qnb satışları bankalarda da olmuş. Konuyu faize bağlamışlar. Faiz kararı sonrası gelen bir satış. Ereğli’de bunun karşılanması güzel olmuş ama.

3. Az bir para ile mesela bulursam 50-100 bin lira kadar arzdan sonraki zamanda tavan tavan gitmezse ilk kez bir senet alacağım. Mevcudu koruyarak. Astor enerji.

4. Ford ikinci kez temettü açıklamış %1,4 oranında.

5. Benim yazdıklarım şahsımla ilgili değil..
    Yazdıklarımdan hangisi yanlış?...
    Temettü miktarı kadar TL hisse önceki gün TL fiyatından düşmüyor mu?
    Şu anda lot diye bir şey var mı?
    Yabancılar gelmiyor, niye gelsinler?
    Son 1-2 yılda yabancıların borsadan çıktıkları yanlış mı?
    Temettü verimi göreceli bir kavramdır...
    Örneğin 25 TL lık isdemirde 5 TL temettü verdiğinde temettü verimliliği %20 olur.. (Mükerrer vergiyi bir tarafa bırakıyorum)
    Enflasyonunuz kaç?...
    Ben başka şeylerden bahsediyorum.
    Bahsettiğim şeyler günün gerçekleri..
    Ama sonuçta ne diyorum hissenize odaklanın.

6. Ben sadece kavramlara, görünenlere açıklık getirmeye çalışıyorum.
    Borsa; bu günden yarına, yarından ertesi güne bakılıp da yatırım yapılacak bir yer değil.
    Bilanço, gelir tablosu okumayı, genel kurul kararlarını, toplantı nisaplarını, şirket ana sözleşmesini, şirketin sahiplerinin öz geçmişlerini (aile şirketlerini kastediyorum), halka açıklık oranlarını, halka açıklıkta yabancı pay miktarlarını çok iyi irdemeli diyorum.

7. Temettü verdiği gün hissenin fiyatının düşmesi meselesi mal varlığını satmak derdinde hesabında olanın düşüneceği bir husustur. Şirketin örneğin 10 sene önce 100.000 adet hissesini aldın ve elde ettiğin temettülerle yeniden hisse aldıysan 7-8 senede hisse adedini 2 katına çıkar sermaye içindeki payın % 100 artar. Cebinden 5 kuruş ilave para çıkmaz. Olay bu kadar net basit

8. Temettü miktarı kadar temettü sonrası düşüşün mantığını açıklayan çok güzel bir yazı vardı, bulursam koyarım buraya.

Sayfa 347/582 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •